Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2008 - Anul XIII, nr. 161 (3842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Anii vorbesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înainte de Euro îmi exprimam curiozitatea în legătură cu sumele pe care se vor transfera jucătorii români după turneu. Eram stârnit şi de suma de 8 cifre pe care o plătise Fiorentina pentru puştiul de 18 ani, Jovetic, care a jucat repriza a doua pentru Muntenegru în amicalul cu reprezentativa noastră. Vreo 15 milioane a mai scos Fiorentina de la teşcherea pentru Gilardino, iar dacă va fi să-l dea pe Mutu, mai mult de 18 milioane nu scoate pe el. Aşadar cluburile au început să se uite mai atent în buletin, înainte de a investi banii. Stă mărturie şi suma ridicol de mică pentru care Barcelona l-a cedat pe Deco (31 de ani luna viitoare) la Chelsea: 10 milioane de euro! Am putea să-l adăugăm aici şi pe Dică al nostru, pe care evoluţia din Elveţia n-avea cum să-l propulseze către sume de transfer fabuloase, totuşi 2 milioane mi se pare destul de puţin. Sunt aici în contradicţie cu Emem Stoica, cel care fixase preţul corect la 1,7 milioane! E drept, Dică nu mai e tânără speranţă, însă la 28 de ani ar mai avea ceva timp până la crepuscul.

În ceea ce-l priveşte pe Goian, s-a ales praful de cele 20 de milioane pe care le vânturau Gigi Becali şi Mitică Dragomir când mai reuşea Goe câte un gol. Cât despre Bănel, nimeni nu mai cutează să-l coteze măcar, iar Steaua, decât să-l dea pe nimic, mai bine-l ţine. Să vedem la ce cote vor ajunge, dacă vor ajunge, “stranierii” Tamaş, Raţ şi Marius Niculae. În schimb, a explodat bomba de unde nu ne aşteptam, Porto va plăti nu mai puţin de 6 milioane pentru Săpunaru, o sumă la care campionatul european n-a contribuit cu nici un eurocent, întrucât rapidistul n-a prins vreun minuţel pe teren. Iată că doi tineri rezervişti la echipa naţională, Radu Ştefan şi Săpunaru, au ajuns pe sume frumuşele la echipe cu nume în Europa, ultimul urmând a evolua în Liga Campionilor!

În fine, să alăturăm cele două extreme în fotbalul mai mult sau mai puţin european. Până la clarificarea situaţiei pentru Ronaldinho şi Cristiano Ronaldo, cel mai scump transfer este cel al fundaşului Sevillei, Dani Alves, pentru care Barcelona a plătit aproape 30 de milioane de euro, la care se vor mai adăuga alte milioane în funcţie de performanţe. În contrapartidă, şi de data asta independent de bani, mi se pare sinistru transferul celor trei foşti sau actuali tricolori în Cecenia!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anii vorbesc.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anii vorbesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei