Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2008 - Anul XIII, nr. 161 (3842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sinucidere sau crimă?

Peste 150 de persoane, în căutarea omului de afaceri dispărut în pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Acţiunile întreprinse pentru găsirea omului de afaceri Ştefan Belmega, în vârstă de 45 de ani, din Izvoarele Sucevei, tată a patru copii, dispărut fără urmă, încă de marţi după-amiază, în pădurea din zona localităţii Brodina de Sus, au continuat şi în cursul zilei de ieri.

La primele ore ale dimineţii, peste 150 de persoane, poliţişti, poliţişti de frontieră, silvicultori şi săteni s-au adunat în locul în care a fost găsită maşina omului de afaceri, un autoturism de teren marca Hyundai, şi au început din nou să scotocească împrejurimile.

 

Un bilet de adio şi câteva pete de sânge

Comisarul şef Constantin Alistar, adjunctul şefului Poliţiei Rădăuţi, ofiţerul care coordonează cercetările în acest caz, ne-a declarat, ieri, că maşina lui Ştefan Belmega a fost identificată, la câteva ore de la anunţarea dispariţiei acestuia, abandonată la aproape 200 de metri de Drumul Judeţean 176 A, ce face legătura dintre Brodina şi Moldoviţa.

În interiorul autoturismului, poliţiştii au găsit cheile în contact, un telefon mobil, o servietă tip diplomat în care se afla o sumă de bani (aproximativ 1000 de lei), o agendă şi actele de identitate ale proprietarului şi cele ale societăţii acestuia.

În agenda cu pricina era şi un bilet de adio, scris, cel mai probabil - urmează să stabilească criminaliştii - de către Ştefan Belmega, bilet prin care bărbatul lăsa să se înţeleagă că va face un gest extrem, din cauza datoriilor pe care le avea la firma sa.

Din informaţiile noastre, omul de afaceri scria familiei sale că se va descurca mai bine fără el. „Spunea că s-a încheiat, că nu mai poate să continue aşa... că sunt mari presiunile, stresul e prea puternic asupra lui…”, mărturiseşte un sătean care a fost de faţă în momentul în care s-a descoperit biletul de adio.

 

S-a sinucis cu sodă caustică?

Pe bancheta din spate a autoturismului, oamenii legii au observat şi câteva pete de sânge.

La câţiva metri de maşina lui Ştefan Belmega, între copaci, anchetatorii au găsit o pungă de sodă caustică desfăcută şi aproape golită. În apropiere, au fost descoperite şi urme de vomă amestecată cu sânge.

Toate aceste date coroborate duc spre un scenariu îngrozitor. Afaceristul, înglodat în datorii, cedează psihic şi se hotărăşte să-şi pună capăt zilelor. Se duce cu maşina pe un drum forestier din pădure, scrie un bilet prin care îşi explică gestul disperat, înghite sodă caustică şi, răpus de durerea efectului substanţei toxice în organism său, îşi pierde urma în pădure.

Deşi se bănuieşte că afaceristul nu ar fi putut să ajungă departe, poliţiştii au scotocit întreaga zonă, pe o rază de 5-6 kilometri, însă, până aseară, la ora închiderii ediţiei, nu reuşiseră să dea de urma dispărutului.

 

„Am auzit că avea datorii de un circa un miliard”

Omul de afaceri din Izvoarele Sucevei avea o societate de prelucrare a materialului lemnos.

Din discuţiile cu cei care l-au cunoscut, bărbatul avea în exploatare o parcelă de pădure de pe raza localităţii Brodina de Sus. Dacă la început lucrurile au mers cât se poate de bine, în ultima vreme, însă, Ştefan Belmega a acumulat datorii mari.  

„Pe el l-o încălţat cineva cu vreo 600 de metri cub în plus... am auzit că  avea datorii de circa un miliard (n.r.-lei vechi). Era un om foarte liniştit, cu nimeni nu avea nimic… Eu mă gândesc că l-o fi luat cineva cu forţa...”, nu crede în varianta sinuciderii Vasile Cadeţ, un vecin de-al tatălui afaceristului dispărut.

Varianta unui act criminal este susţinută şi de alţi săteni, care spun că afaceristul fusese înşelat de mai mulţi muncitori.

Mihai Goiciuc, pădurar, nu ştie nici el ce să creadă. „De dimineaţă, de la şapte, îl căutăm într-una. Nu pot să ştiu ce s-a întâmplat cu el... Era un om bun, întotdeauna glumea, nu era supărat niciodată...”, îl descrie pădurarul pe Ştefan Belmega.

Toţi cei cu care am stat de vorbă şi care l-au cunoscut pe bărbatul dispărut spun că acesta era un om credincios, care mergea frecvent la biserici sau la mănăstiri.

Din discuţiile poliţiştilor cu familia lui Ştefan Belmega, acesta nu le-a dat de înţeles vreodată rudelor sale că are de gând să-şi încheie socotelile cu viaţa.

 

Dramă în familia dispărutului

Printre persoanele care au participat, ieri, la căutări, s-a numărat şi una dintre fetele lui Ştefan Belmega. Cu lacrimi în ochi, fata, în vârstă de 18 ani, îşi căuta cu disperare tatăl, sperând ca acesta să fie găsit în viaţă.

La locuinţa tatălui omului de afaceri, soţia acestuia, învăţătoare, şi alte rude se rugau să primească o veste bună de la anchetatori. Totuşi, şi ei îşi pierduseră în mare parte speranţele.

„Nu vreau să vă spun nimic acum. Nici nu ştiţi ce este acum în sufletul meu, nu doresc nimănui să treacă prin aşa ceva... şansele ca el să mai fie în viaţă sunt foarte mici. Poate voi spune mai multe, dar nu în acest moment...”, ne-a declarat soţia lui Ştefan Belmega.     

 

Căutările, reluate în această dimineaţă

Ieri după-amiază, în jurul orei 17:00, o ploaie torenţială a dus la întreruperea căutărilor, acestea urmând a fi reluate în această dimineaţă.

De data aceasta, numărul persoanelor angrenate în căutarea lui Ştefan Belmega va fi şi mai mare, la faţa locului urmând a fi trimişi şi 30 de jandarmi.

Comisarul şef Constantin Alistar a declarat că va încerca să aducă la căutare şi câini de identificare a cadavrelor.

Anchetatorii spun că, deşi varianta sinuciderii e cea mai probabilă, în calcul sunt luate şi alte ipoteze.

Vom reveni cu amănunte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 150 de persoane, în căutarea omului de afaceri dispărut în pădure.
 Vizualizări articol: 1220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
Peste 150 de persoane, în căutarea omului de afaceri dispărut în pădure4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mari prosti.. trimis de
(11 iul 2008, 12:12:17
De unde sange daca s-a sinucis cu soda caustica ? De ce cadavrul nu era in zona ?..Ca doar a plecat sa se sinucida nu sa faca excursie ! Mari tampiti! 100% ca este o mana criminala la mijloc. El amers sa ridice banii din banca si probabil criminalii s-au gandit ca are banii la el! Din nefericire pentru ei nu i-a avut. Restul ii inscenare! O sa vedeti ca am dreptate !
2.   Suferinta mare trimis de
(11 iul 2008, 12:40:33
dupa cum spun unii...la mijloc este afacerea domnului stefan belmega....si in plus(DIN CEEA CE STIU..SURSE SIGURE!) sunt implicati si functionarii ""ONESTI""de la silvicultura!!!!DEGRADANT!Inte coruptie....OK!,DAR NU VIATA UMANA!!!!
3.   Grav trimis de
(11 iul 2008, 13:10:48
intrebati si seful de ocol de la Brodina....excrocul, perversul si coruptul Stirban
4.   Cred trimis de
(11 iul 2008, 14:42:38
nu conesc persoana in cauza dar din cate am citit am impresia ca biletul acela de adio ar fi fost scris sub presiunea cuiva...petele de sange imi dau senzatia ca sunt poate de la pumnii sau palmele pe care le-a primit pt a scrie acel bilet.totusi,sper ca omul sa fie in viata si sa fi fost doar o alarma falsa...incurajari familiei
5.   Cautatil trimis de
(11 iul 2008, 16:22:26
cautatil panacel gasiti!!..nul lasati sa putrezeasca

6.   Hmmmm trimis de
(11 iul 2008, 16:24:51
stefan e plecat peste hotare si saraci politisti alearga in vad dupa el ,,,cap sa ai ca mintea iti vine,,,,
6.1  RE: Hmmmm trimis de
(11 iul 2008, 19:34:47
dvstra in loc sa faceti inventii de genul asta faceti o rugaciune in plus ....sau pur si simplu nu irositi timpul cu afirmatii nefondate!!!MULTUMESC
7.   Cautati criminalul trimis de
(11 iul 2008, 19:12:26
nu cred ca e sinucidere, daca vroia sa se sinucida gasea alt mod mai usor de moarte.Otravirea cu soda caustica e unul dintre cele mai cumplite chinuri. daca ar fi inghitit de buna voie soda caustica trebuia gasit trupul lui prin apropiere dar se pare ca nu s-a gasit nimic.......unde e???......in pamant nu a intrat......... Soda caustica s-a pus acolo pentru a deruta ancheta. Ar trebiu sa anchetati persoanele cu care a avut afaceri poate va dau si ei informatii de folos. Sa va ajute Dumnezeu sa duceti ancheta pana la capat si sa gasiti criminalul.
8.   L'ONESTA di fanco belmega trimis de
(11 iul 2008, 19:20:13
franco belmega � un grand lavoratore un gran padre e marito onesto e solare con tutti ognuno ne prenda esempio
8.1  RE: L'ONESTA di fanco belmega trimis de
(11 iul 2008, 20:19:35
Per curiosita...come fai a conoscerlo?
8.2  RE: L'ONESTA di fanco belmega trimis de
(11 iul 2008, 23:29:34
conosco la familia da diversi ani....nei miei confronti si sono comportati sempre bene e onestamente!!!
9.   Eu trimis de
(11 iul 2008, 19:46:55
a fost fortat sa scrie biletul , fortat sa bea soda caustica, a fost batut si a murit in chinuri groaznice, va fi probabil gasit ingropat pe undeva , dar prea tarziu pentru a mai putea fi salvat. O moarte atat de grea o meritau multi criminali, violatori de copii, hoti si talhari, poate si eu, dar nu el... Au ramas in urma 4 copilasi, o sotie indurerata si ingropata in datorii, intr-o casa care probabil e girata la imprumuturi si care va fi luata in caz de neplata. Cine a facut asa ceva, nu a facut-o de unul singur, si nu s-a gandit ca raman copii neajutorati in urma... Tot raul se intoarce... El nu merita sa moara asa... Era un om atat de bun si de cald... Nu trebuia sa il cunosti bine ca sa iti dai seama ce fel de om era... Varianta cu sinuciderea sare din schema... El isi iubea enorm copiii si pentru ei se lupta... A avut necazuri si mai grele si nu s-a gandit o clipa sa-si ia viata... Totul e o inscenare pentru a indeparta banuielile de la ucigasi... Nu trebuie sa ramana asa!
9.1  RE: Eu trimis de
(11 iul 2008, 20:03:10
multumesc pt. sustinere.......speram din suflet ca se va face dreptate in acest caz...sunt prea multe la mijloc...nu e simplu!!!
10.   FACETI DREPTATE!!! trimis de
(11 iul 2008, 19:53:44
Nu exista ca o persoana onesta,credincioasa,responsabi si sufletista cum a fost(este)STEFAN BELMEGA sa gandeasca un sfarsit asa trgic......cum se spune: APARENTELE INSEALA!!!!Exact asta s-a intamplat dupa parerea mea...si a altora...sa recunoastem!!asa ca pt a N oara implor autoritatile sa caute toate posibilitatile si sa nu creada in coincidente!!!Se stie ca la noi in tara coruptia e mare..sa nu vorbim ce se intampla in satele astea mai mici,unde am fost mai nenorocosi si suntem izolati asa ca controalele lasa de dorit...........SPERAM ca nu o sa ne dezamageasca.....astept noutati si de la BIROUL DE INFORMATII!!!
11.   MULTA FORTA FAMILIEI trimis de
(11 iul 2008, 22:12:45
NU STIU CINE ESTE DOMNUL ACESTA NU IL CUNOSC NICI PE EL NICI FAMILIA,VOIAM DOAR SA TRANSMIT COPIILOR MULT CURAJ,FORTA SUNT SIGURA CA O SA SE SFARSEASCA TOTUL CU BINE!NICI NU MA POT GANDI LA ALTCEVA LUCRU LA CARE PENTRU MOMENT NICI EI SA NU SE GANDEASCA!ASA VOR REUSI!INDIFERENT CE S-A INTAMPLAT CU TATAL LOR UN SINGUR LUCRU NU TREBUIE SA UITE:CA LE-A VRUT DOAR BINELE ,I-A SUSTINUT SI PROTEJAT INTOTDEAUNA SUNT SIGURA DE ASTA !INCA ODATA MULT CURAJ SPERANTA CA CEL DE SUS E CU VOI!O SA VA SCRIU DIN NOU CAN TATAL VOSTRU VA FI GASIT CCCCCCCCCCUUUUUUUUUUURAJ ASA VA FI !VA IMBRATISEAZA O NECUNOSCUTA DAR CU GANDUL LA VOI
11.1  RE: MULTA FORTA FAMILIEI trimis de
(11 iul 2008, 23:02:28
multumesc de mii de ori in numele familiei!!!
12.   Ciudat trimis de
(11 iul 2008, 22:38:41
Este o inscenare, nu se sinucidea acest om, ceva s-a intamplat!Sa vedem descoperirile politistilor, dar speram sa se miste mai repede, ca la felul cum se invart ei in jurul cozii, trebuie sa treaca ceva timp, pana rezolva cazul!Speram sa fie in viata!Familia sa fie curajoasa si sa se roage la Dumnezeu sa apara acest om viu si nevatamat!Multa putere familie sa poata trece prin acest moment cumplit!
13.   Speranta moare ultima! trimis de
(11 iul 2008, 23:53:09
dar sa nu se stinga scanteea....sper cu toata nadejdea ca acest caz va avea cat de curand o solutie...sper pozitiva!OAMENI BUNI!ESTE O SCENA DE FILM!!NU CRED CA LA BRODINA SE INTAMPLA DIN SENIN UN CAZ ATAT DE GRAV!!!SIGUR LA MIJLOC ESTE CEVA MAI DUBIOS SI DE MAI MULTE INTERESE::::ACEST OM AVEA PROBLEME CA FIECARE DINTRE NOI...DE RUTIN...SI TOATE SE REZOLVAU...SI LE REZOLVA!!TOTUL ESTE SINISTRU SI DE NEDESCRIS!!!;IAR CEI CE AU DE SUFERIT SUNT COPIII,NEVASTA SI restul..AS DORI CA AUTORITATILE SA SE PUNA IN SITUATIE MACAR PT.3 MIN...a.i SA POATA IMAGINA DRAMA...SI SA NU IERTE PE NIMENI!!!!
14.   CUMPLIT! trimis de
(12 iul 2008, 04:12:12
NU CUNOSC ACEASTA FAMILIE DRA SINCER IMI VINE SA MA URC IN TREN SI SA MA DUC EU SA CAU IN PADURE ! NU ARE CUM SA DISPARA UN OM DIN SENIN ! MAI ALES RANIT CUM SE PRECUPUNE CA ERA! POLITIA ROMANA MAI ALES CEI DE LA CRIMINALISTICA UNDE CAZURILE SUNT ASA DE GRAVE SUNT VARZA OAMENII !!!! N-AU NICI O TREABA N-AU NICI MANUSI CU CARE SA RIDICE PROBELE DE LA FATA LOCULUI ISI PUN PUNGI PE MANA ! RUSINE POLITIEI ROMANE ! FAMILIA SA FIE PUTERNICA SA TREACA PESTE ACEASTA CUMPLITA INCERCARE!
15.   Soc trimis de
(12 iul 2008, 04:34:15
Doi ani si jumatate,am fost preot paroh la parohia Brodina de Sus.

Omul acesta, Belmega Stefan (Fanco), pentru mine si nu mumai,a fost -si sper din tot sufletul sa fie-un exemplu de crestin ortodox. Am fost dohovnicul lui si i-am cunoscut credinta. El stie prea bine ce inseamna acest pacat de moarte(a sufletului) SINUCIDEREA!. Nu vreau sa cred nici o secunda , ca diavolul a avut asa o putere,incat sa-l aduca la asa un fapt.A mai ramas NADEJDEA, sa ne rugam pentru FANCO.
15.1  RE: Soc trimis de
(12 iul 2008, 08:45:45
sa speram parinte.......rugati-va pt.el!!!!
16.   Multa putere familiei trimis de
(12 iul 2008, 11:16:14
il cunosc pe acest om, am crescut printre acesti oameni, acest om nu si-ar fi pus capat zilelor. rog autoritatile sa faca tot ce sta in puterea lor si sa caute , sa se lege de orice indiciu chiardaca la inceput li se pare neinsemnat , dar acel indiciu poate duce la adevaratul criminal. nu va lasati convinsi de orice poveste care pare cat de cat plauzibila. REPET: ACEL OM NU SI-AR FI LUAT VIATA. ne rugam cu totii la Dumnezeu sa le dea la toti putere si intelepciune sa se rezolve acest caz. Mult curaj si putere familiei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei