Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iul 2008 - Anul XIII, nr. 153 (3834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La relanti

Modificarea legislaţiei privind taxa de înmatriculare nu a generat cozi şi aglomeraţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cozile uriaşe înregistrate în alte judeţe pentru restituirea taxei de primă înmatriculare sau pentru plata noii taxe de poluare au lipsit, în mod curios, la Suceava. Acest aspect i-a surprins şi pe cei din conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava, care se aşteptau ca ghişeele să fie luate ieri cu asalt de oamenii care şi-au cumpărat maşini second-hand şi acum doresc să le înmatriculeze achitând o sumă mai mică. De ieri, a intrat în vigoare noua lege privind normele de calcul a taxei de poluare şi restituire a taxei de primă înmatriculare pentru maşinile second-hand de import.

 

 

Pe holurile de la parterul DGFP Suceava a fost aglomeraţie ieri doar în puţine momente, aspect care s-a datorat mai mult unei reacţii mai greoaie a funcţionarilor instituţiei. Imediat după ce biroul destinat persoanelor care aveau probleme cu taxa de înmatriculare a fost separat de biroul unde se eliberau adeverinţe fiscale, totul s-a derulat aproape ca într-o zi de lucru normală.

Şi statisticile spun acelaşi lucru, de vreme ce până la ora 13.00, pe la biroul unde se primeau dosarele pentru restituirea taxei auto şi pentru achitarea taxei de poluare s-au perindat doar 32 de persoane.

Directorul executiv adjunct al DGFP Suceava, Mihai Horodincă, a mărturisit însă că zilele următoare se aşteaptă la o afluenţă sporită de oameni.

„Probabil că nu erau la punct cu actele pe care trebuie să le ataşeze la dosar şi din acest motiv s-a înregistrat un număr redus de solicitări. Un aspect important este acela că fiecare persoană trebuie să se adreseze organului fiscal de domiciliu. De exemplu cei de la Putna trebuie să meargă la Rădăuţi, iar cei de la Frasin la Gura Humorului”, a precizat Mihai Horodincă.

 

Ce acte sunt necesare

În funcţie de fiecare solicitare în parte, persoanele trebuie să prezinte un anumit tip de acte. Cei care doresc restituirea taxei de primă înmatriculare plătită până la 1 iulie 2008 vor depune la dosar o cerere, care se completează la sediul organului fiscal, copia după chitanţa prin care se face dovada că s-a plătit taxa, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a autovehiculului, în original şi copie. În cazul în care este vorba de o maşină cumpărată în leasing trebuie ataşată şi o declaraţie pe proprie răspundere. După ce dosarul este depus, funcţionarii de la Finanţe au la dispoziţie 45 de zile pentru a rezolva cererea, iar titularul va fi înştiinţat acasă asupra sumei pe care o are de primit.

În cazul taxei de poluare, sucevenii trebuie să completeze o cerere şi să prezinte cartea de identitate şi documentul de înmatriculare a autovehiculului, în original şi copie.

De asemenea, dosarul trebuie să mai cuprindă rezultatul expertizei efectuate la Registrul Auto Român, de care depinde valoarea sumei de bani care va fi achitată de titulari.

Pentru autoturismele achiziţionate în leasing mai este necesar şi un document care să cuprindă datele din cartea de identitate a acestuia.

Dosarele vor fi prelucrate în maxim 3 zile de la depunere, iar în cazul autovehiculelor cumpărate în leasing perioada maximă de aşteptare este de 5 zile.

Cu actul eliberat de DGFP Suceava, fiecare proprietar se va prezenta la Serviciul de Înmatriculări Auto, unde va derula şi celelalte demersuri pentru obţinerea numerelor de circulaţie.

 

Peste 4.000 de posesori de maşini second, aşteptaţi la Finanţe

La nivelul întregului judeţ Suceava sunt aşteptaţi la sediile organelor fiscale peste 4.000 de posesori de maşini second-hand. Numărul acestora va fi însă mult mai mare, specialiştii în piaţa auto estimând că vom asista la o creştere semnificativă a maşinilor la mâna a doua aduse din străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modificarea legislaţiei privind taxa de înmatriculare nu a generat cozi şi aglomeraţie.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Modificarea legislaţiei privind taxa de înmatriculare nu a generat cozi şi aglomeraţie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Copie dupa chitanta trimis de
( 2 iul 2008, 11:23:43
Am si eu o intrebare . Cine nu are copia dupa chitanta ce face???? Trezoreria nu elibereaza copii dupa chitanta. Diferenta ramane la stat.?!?!?
1.1  RE: Copie dupa chitanta trimis de
( 2 iul 2008, 23:25:25
Se elibereaza copii dupa chitante la trezorerie. Trebuie sa faceti o cerere pentru a intra in posesia ei,
2.   ORBUL COCOSELULUI trimis de
( 2 iul 2008, 11:25:46
Sandrino esti asteptat la oftalmologie poate vazi si tu lumea si faptele altfel.Ai fost la RAR sa vezi ce coada este la verificat noxele pentru restituirea taxei?Si suna pentri o programare sa vezi ca jegoasele lui Lupu sunt in concediu....nu raspunde nimeni la cele doua telefoane.522768,526612
3.   Chioru Satului trimis de
( 2 iul 2008, 11:28:26
Bai sandrinio, cred ca ai scris articolul din birou. Hai, trage o fuga pan' la RAR sa vezi ce e acolo!
3.1  RE: Chioru Satului trimis de
( 2 iul 2008, 12:10:22
unde scrie de RAR in articol, se vede ca sinteti chiori
3.2  RE: Chioru Satului trimis de
( 2 iul 2008, 12:57:19
Taci bai "cineva" ca esti gramada. Trebuie sa treci si pe la RAR ca sa-ti treaca in CIV si noxele. Si dupa ce iei hartiuta de la RAR mergi, cu dosarul doldora, sa depui naibii cererea de recuperare...
4.   Taxa trimis de
( 2 iul 2008, 13:04:06
imi poate zice si mie cineva ce pot face daca nu mai am chitanta ..? ce se intampla cu banii? raman la stat sau exista o modalitate sa ii primesc? chitanta nu trebuia depusa la rar??? bafta!!!

4.1  RE: Taxa trimis de
( 2 iul 2008, 18:26:05
eu am fost azi la Campulung si mi-au spus ca nu elibereaza nici copie nici adeverinta precum ca am platit...etc. nimic. cica asa sunt instructiunile de sus... Daca reuseste cineva sa ia o copie sa-mi spuna. Cica s-au data pana acu cateva zile , de acu....
5.   PENTRU MARIAN trimis de
( 2 iul 2008, 13:19:39
sunt obligati sa elibereze copie la chitanta si cost 1 leu,, scrie lucrul asta pe site-ul ministerului de finante.
6.   RAR-ul in tara noastra trimis de
( 2 iul 2008, 21:48:09
vezi intii cozile de la RAR si dupa aceea laudai

da telefoane o saptamina sa prinzi legatura si te programeaza dupa o luna
7.   Rar trimis de
( 2 iul 2008, 23:46:56
lume lume imi expira indata numerele provizorii

ce naiba fac??

sun la rar si nu imi raspunde nimeni

si sun de la brosteni va dati seama??ce fac??nu se poate face nici un demers pt prelungirea numerelor.ma poate ajuta cineva??sau hai sa facem toti ceva demersuri la inmatriculari,corcet mi sar parea sa se poata prelungi,nu e vina noastra stau naibii cu masina pe dreapa si nu pot merge in concediu .la rar cred ca e dezastru

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei