Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iul 2008 - Anul XIII, nr. 153 (3834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Minori plătiţi pentru a căra ţigări de contrabandă peste fâşia verde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, din comuna Brodina, sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă, respectiv complicitate la această infracţiune, după ce au fost prinşi, în miez de noapte, făcând afaceri cu ţigări aduse din Ucraina, peste fâşia verde.

Potrivit anchetatorilor, Marius Plăcintă (23 de ani) i-a propus duminică seară fratelui său, Lucius Plăcintă (16 ani), şi altor doi minori din comună (Gelu Char şi Cristi Calancea, ambii de 17 ani) să-l ajute într-o afacere cu ţigări de contrabandă, urmând să primească câte 200 de lei fiecare. Misiunea minorilor era aceea de a trece peste fâşia verde mai multe colete cu baxuri cu ţigări Ronson şi a le transporta ulterior la domiciliul unuia dintre ei.

Din nefericire pentru ei, în momentul în care transportau ţigările, au fost observaţi de un echipaj al Poliţiei de Frontieră care se afla în timpul unei misiuni de supraveghere. Deşi poliţiştii le-au strigat să se oprească, tinerii au luat-o la fugă, moment în care oamenii legii au tras două focuri de armă în plan vertical.

Trei dintre membrii grupului au abandonat coletele şi au dispărut în noapte, poliţiştii de frontieră reuşind să-l prindă pe Gelu Char, unul dintre minori.

După câteva ore au fost prinşi şi ceilalţi trei tineri, cu toţii fiind aduşi, sub escortă, în faţa procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava.

În zona în care au fost văzuţi iniţial, oamenii legii au găsit abandonate nu mai puţin de 5.250 pachete de ţigări marca Ronson, de provenienţă ucraineană.

În faţa anchetatorilor, tinerii au povestit că au luat ţigările de la doi cetăţeni ucraineni şi intenţionau să le comercializeze pe piaţa neagră.

Anchetatorii continuă cercetările cu cei patru în stare de libertate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minori plătiţi pentru a căra ţigări de contrabandă peste fâşia verde.
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 8 voturi
Minori plătiţi pentru a căra ţigări de contrabandă peste fâşia verde4.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ppp trimis de
( 2 iul 2008, 14:07:32
OARE ACESTI ASA ZISI CONTRABANDISTI NU SUNT SUSTINUTI DE CATRE SEFII DE LA POLITIA DE FRONTIERA SI UNII AGENTI?

IAU PRINS DIN NIMEREALA ,EI PRIND CAM 1 DIN 15

TRANSPORTURI.
1.1  RE: Ppp trimis de
( 3 iul 2008, 00:03:05
inca o data revine istetul vulpoi si recomanda politiei de frontiera romane sa modifice legislatia in privinta uzului de arma , a contrabandei cu tigari sau alte bunuri printr-o ordonanta de urgenta a guvernului Romaniei in concordanta cu legile UNIUNII Europene care sa nu lase loc de interpretare a legii dupa bunul plac al infractorilor sau al avocatilor acestora , actuala legislatie in domeniu este foarte slaba , cu portite de scapare pe care un avocat bun le speculeaza si isi protejeaza clientul infractor pentru bani multi ,angajati juristi valorosi care pot face acest lucru si nu o armata de prosti care se bat cap in cap ,ca sa nu mai rada o tara intreaga de voi ! nu uitati, totul se poate si printr-o initiativa legislativa !
2.   ...se tot practyca trimis de
( 3 iul 2008, 20:37:06
traficul de tigari ronson se tot practica,sunt alti mai mari care trec si mai multe,astea sunt nimic dar tot mana in mana cu vama plai.asta este politia romana, dar trebuie sa traieasca si astia dar...sa tineti minte tigarile pe la noi trec ilegal cum trece apa pe raul suceava,va spun ca stiu foarte bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei