Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iul 2008 - Anul XIII, nr. 153 (3834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noutate

E.ON Gaz România facturează gazele naturale în unităţi de energie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu 1 iulie, E.ON Gaz România a trecut la facturarea gazelor naturale consumate în unităţi de energie, sistem implementat deja în majoritatea ţărilor europene. Schimbarea constă în trecerea de la facturarea în funcţie de volumul gazelor naturale consumate (lei/1000 mc), la facturarea în funcţie de conţinutul de energie, facturarea fiind făcută în lei/MWh.

Conţinutul de energie al gazelor naturale este determinat de puterea calorifică a acestora, adică cantitatea de căldură degajată prin arderea unui metru cub de gaze naturale şi este exprimată în kWh/mc.

Volumul gazelor naturale consumate va fi determinat ca şi până în prezent pe baza citirii contoarelor de gaz existente, care vor rămâne în funcţiune.

Determinarea puterii calorifice a gazelor naturale se face conform regulamentului în vigoare emis de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„E.ON Gaz România are o imagine clară asupra puterii calorifice superioare a gazelor livrate consumatorului final, facturarea gazelor naturale fiind realizată în baza informaţiilor referitoare la puterea calorifică a gazelor naturale, comunicate de către operatorul de transport/operatorul de distribuţie. Contravaloarea consumului de energie se calculează aplicând la cantitatea de energie consumată preţul final reglementat de ANRE. Noul sistem de facturare este echitabil pentru toţi consumatorii de gaze naturale care astfel vor plăti ceea ce-i interesează: energia consumată şi nu volumul de gaze”, a declarat purtătorul de cuvânt Franciska Zsigmond, Departament Relaţii Publice şi Comunicare, E.ON Gaz România S.A.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E.ON Gaz România facturează gazele naturale în unităţi de energie.
 Vizualizări articol: 1450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
E.ON Gaz România facturează gazele naturale în unităţi de energie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doi trimis de
( 2 iul 2008, 12:38:50
inca o teapa in romania, ne trag tepe astia de o sa devenim 100% sclavi in tara noastra
2.   Numai Dumnezeu mai stie trimis de
( 2 iul 2008, 14:31:42
Daca totul este lasat la mana operatorilor de productie/distributie e clar: niciodata nu vom sti ce platim.Pana acum, de bine de rau, aveam posibilitatea sa ne calculam singuri consumul, dar de-acum incolo cine mai comunica permanent cetateanului puterea calorica a gazului, cine sta sa mai transforme din mc in wati, ori cine poate confirma ca datele anuntate de operator sunt reale? In viitor, numai Dumnezeu mai stie pentru ce vom plati la EON-gaz, dar important este ca explicatia este data in cel mai pur limbaj ceausist: toate aceste masuri sunt in folosul omului!!! Putem fi mandri, aproape ne sufocam de mandrie ca, inca n-a murit comunismul la noi, se pastreaza viu in limbajul capitalistilor nostri "autohtoni" din Austria, sau de unde-or fi eonii astia!
3.   Numai ei vor sti trimis de
( 2 iul 2008, 15:18:24
Statul roman ar trebui sa le impuna celor de la E.ON sa instaleze contori cu analizor de gaz metan. Altfel, E.ON ne va furniza niste concentratii de o sa ne dubleze facturile . Dar ei cumpara gazul tot pe baza de putere calorifica? Ne-au furat atatia ani diluand gazul cu aer si acum vor sa ne abureasca cu decontarea pe baza de unitati energetice!!! Tara nimanui, isi bat joc de noi cum vor orice trogloditi care au pus mana pe resursele energetice ale tarii si ne strang cu usa cum vor ei.
4.   Alta excrocherie trimis de
( 2 iul 2008, 22:02:04
Operatorul de transport/distributie poate sa spuna orice ca populatia habar n-are cit de "caloric"este gazul.Bataie de joc sub ochii alesilor neamului.
5.   ... trimis de
( 3 iul 2008, 10:11:35
intr-un fel e foarte bine...

mai bine sa fie facturate pe puterea calorica, decat pe volum.

teapa era atunci cand se factura pe volum, pret mare si putere calorica mica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei