Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iul 2008 - Anul XIII, nr. 153 (3834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Meci cu îngerii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Neurologii greşesc amarnic nestudiind sistemul nervos central al ziaristului sportiv român, care e o formă de viaţă demnă de interesul ştiinţific. Adeseori, urmărindu-l îndeaproape, ajung la concluzia că evoluţia ziaristului sportiv e mult mai interesantă şi imprevizibilă decât cea a meciurilor pe care el le disecă.

Bunăoară, după ce a răposat săracul Dobrin, câteva exemplare ale acestei specii au pus titlul, în gazetele unde se manifestă: „Dobrin a plecat să joace fotbal cu îngerii.” Da, frumos şi emoţionant! Dar precedentul fusese făcut în vara trecută, când, după decesul pugilistului Marcel Bereşoaie, „ProSport” se înduioşa: „Box printre îngeri”. Ulterior, fostul campion mondial Bobby Fischer a fost făcut şi el mat de viaţa pământească, prilej să aflăm că s-a cărăbănit să-i ajute pe îngeri să dezlege tainele şahului; bineînţeles, în cadrul unor lecţii plătite regeşte, pentru că răposatul aprecia în mod deosebit banul, despre care unele teorii susţin că ar fi „ochiul dracului”.

Deci pentru asta mor oamenii: ca să-i poată şcolariza pe îngeri în cele lumeşti. În ziua când Maradona va da de lucru la ciocli, vom afla că a zbughit-o la cele veşnice, pentru a-i învăţa pe îngeri să dea goluri cu aripa şi să fumeze marijuana. Când Gigi Becali îşi va da sufletul său complex, vom fi siguri că a plecat să joace poker cu îngerii; la fel cum ne este clar că ştiutele gimnaste românce, specialiste în despuiere, îi vor şcolariza pe îngeri să pozeze goi, prin pictoriale. Tre’ să fie interesant în Rai, adică trai, nineacă, nu glumă: cu băutură, fotbal, box, tabacioc şi muieret cât vezi cu ochii.

Cred că dacă vreun trib de canibali ar pune mâna pe-un lot de ziarişti sportivi români şi le-ar prepara creierul în tigaie, bieţii africani s-ar alege cu o indigestie intelectuală cumplită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meci cu îngerii.
 Vizualizări articol: 1265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Meci cu îngerii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei