Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2008 - Anul XIII, nr. 111 (3792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte sociale

Adăpostul de noapte din Rădăuţi - extins prin fonduri nerambursabile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Au început lucrările de extindere a adăpostului de noapte din Rădăuţi, cu fonduri nerambursabile. Proiectul „Adăpost pentru fiecare” are o valoare totală de 631.506 lei, din care 519.306 lei reprezintă finanţare de la Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse. Diferenţa este contribuţia municipalităţii şi este dată de valoarea imobilului existent, având destinaţia de adăpost.

Adăpostul de noapte de la Rădăuţi, care în prezent are 3 camere şi o baie, va fi extins cu încă 2 camere, o baie şi un pavilion pentru paznic. Astfel, numărul persoanelor fără adăpost care vor putea fi cazate aici va creşte de la 11, la 26, iar condiţiile oferite vor fi mult mai bune.

 

Modernizări

Prin acelaşi proiect, se va face termoizolarea clădirii existente, instalaţia termică şi racordul la gaze. Bugetul proiectului prevede şi achiziţionarea de mobilier (paturi, noptiere, dulapuri, scaune), saltele, lenjerie, prosoape, mochete, perdele.

Deoarece în proiect se prevede ca persoanele asistate să beneficieze şi de un prânz gratuit, Cantina Socială, situată la aceeaşi adresă cu adăpostul, va fi dotată cu 2 maşini de gătit, maşină de spălat, aparatură electrocasnică, ustensile de bucătărie, veselă şi tacâmuri, trusă medicală de prim ajutor şi echipament PSI.

Proiectul este prevăzut a se desfăşura timp de 2 ani, însă construcţiile vor fi finalizate în două luni, conform contractului încheiat. Pe perioada proiectului se va suplimenta personalul angajat cu psiholog şi asistent social (cu jumătate de normă), care să ofere consiliere şi terapie persoanelor în nevoie, în vederea reintegrării acestora în familie şi societate. Vor mai fi angajaţi 5 paznici şi un îngrijitor.

Cantina socială a fost reabilitată anul trecut, printr-o finanţare în valoare de 311 mii lei, care au fost alocaţi municipiului Rădăuţi prin hotărâre de Guvern. S-a schimbat stoleria, s-a reparat faţada, s-a schimbat acoperişul, s-au executat lucrări de amenajări interioare – montarea de gresie şi faianţă în sala de mese şi bucătărie, reabilitarea instalaţiei sanitară, s-a introdus instalaţia de termoficare pe gaz.

Anul trecut, condiţiile de trai de la adăpostul de noapte care funcţionează la aceeaşi adresă cu cantina, pe str. Ştefan cel Mare nr. 38, au fost îmbunătăţite prin munca şi sprijinul financiar al voluntarilor de la Association de Woerth din Franţa. Ei au schimbat acoperişul, stoleria, au igienizat încăperile.

 

Reabilitarea Căminului de persoane vârstnice

Primarul municipiului Rădăuţi, Mihai Frunză, subliniază importanţa acestor proiecte sociale: „Finanţarea acestui proiect se face în cadrul Programului de Interes Naţional (PIN) „Combaterea excluziunii sociale a persoanelor fără adăpost prin crearea de centre sociale de urgenţă”. La minister au fost depuse 57 de proiecte, au fost selectate 16, între care şi cel al Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Rădăuţi.

Între timp, specialiştii direcţiei noastre au elaborat şi depus încă două proiecte în vederea obţinerii de finanţări nerambursabile, unul pentru reabilitarea Căminului de persoane vârstnice, în valoare de 220.000 euro, şi un proiect de ajutoare financiare, în valoare 75.000 euro. Prin toate aceste demersuri încercăm să aducem o rază de speranţă şi bucurie acelor oameni cărora soarta le-a fost potrivnică”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Mihai Frunză.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adăpostul de noapte din Rădăuţi - extins prin fonduri nerambursabile.
 Vizualizări articol: 1720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Adăpostul de noapte din Rădăuţi - extins prin fonduri nerambursabile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nedumerire ... trimis de
(14 mai 2008, 14:48:41
631.506 lei pentru 2 camere, o baie si un pavilion pentru paznic ?!?!? Ca doar aparatura electrocasnica nu depaseste 10 000 de lei ?
2.   Articol electoral trimis de
(14 mai 2008, 14:56:30
acelasi tip de articol...si vad ca apar in fiecare zi astfel de articole despre maretele realizari ale administratiei frunza la radauti...aceeasi fotografie...totul este electoral...rusine dle frunza, ca oricum vei pierde primaria!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei