Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2008 - Anul XIII, nr. 87 (3768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cifra de şcolarizare

Universitatea Suceava scoate la concurs peste 3000 de locuri de admitere la facultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru admiterea la facultate din această vară, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va scoate la concurs aproape 3000 de locuri. Dintre acestea, cele mai multe sunt locuri cu taxă, şi anume 2392.

Ministerul Educaţiei a aprobat pentru Universitatea Suceava un număr de 878 de locuri fără taxă. Dintre acestea, zece locuri sunt pentru absolvenţii de liceu de etnie romă care doresc să urmeze cursurile unei facultăţi.

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport va scoate la concurs 83 de locuri fără taxă şi 210 locuri cu taxă. Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor scoate la admitere 175 de locuri fără taxă şi 240 de locuri cu taxă. Alte 128 de locuri fără taxă şi 40 de locuri cu taxă sunt scoase la concurs de către Facultatea de Inginerie Mecanică, în timp ce Facultatea de Istorie şi Geografie oferă viitorilor studenţi 117 locuri fără taxă şi 695 de locuri cu taxă.

 

775 de locuri la învăţământ la distanţă

Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării va scoate la concursul din vară un număr de 116 locuri fără taxă şi 357 de locuri cu taxă. Absolvenţii de liceu care doresc să urmeze cursurile Facultăţii de Silvicultură vor avea la dispoziţie 47 de locuri fără taxă şi 30 de locuri cu taxă. Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică pune la dispoziţia viitorilor studenţi un număr de 145 de locuri fără taxă şi 595 de locuri cu taxă. Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Educaţiei va scoate la concurs 42 de locuri fără taxă şi 100 de locuri cu taxă.

Toate aceste locuri sunt pentru categoria studiilor de licenţă la zi, însă la numărul locurilor la ciclul de licenţă se mai adaugă şi 775 de locuri la Învăţământ la distanţă.

De asemenea, Universitatea „Ştefan cel Mare” mai scoate la concurs 580 de locuri fără taxă şi 1559 de locuri cu taxă la masterat.

În ceea ce priveşte numărul de locuri pentru doctorat, pentru anul universitar viitor se scot la concurs 30 de locuri fără taxă şi 44 de locuri cu taxă şi fără frecvenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea Suceava scoate la concurs peste 3000 de locuri de admitere la facultate.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Universitatea Suceava scoate la concurs peste 3000 de locuri de admitere la facultate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Realitate trimis de
(12 apr 2008, 13:21:04
De ce este nevoie de atitea locuri? Doar pentru a face cit mai multi bani. Pot sa fac pariu ca nu a facut nimeni un studiu al pietei locurilor de munca sa vada citi din acesti studenti vor fi capabili sa lucreze in domeniul in care sint specializati. Numai la noi interesul e numai in colectarea taxelor!
2.   La Suceava functioneaza ca un bazar trimis de
(12 apr 2008, 13:54:24
numai ca la bazar nu se dau spagi,e o diferenta
3.   Si chelner tot cu diploma trimis de
(13 apr 2008, 11:18:30
Din pacate asa este!!!! Cu diploma sau fara diploma suntem la fel de prost platiti!!!!

Am colegi care au terminat si castiga mai bine ca si chelner sau mecanic si chiar in constructii decat ca profesor, istoric, lingvist, etc sau alte meserii care ar putea sa le practice cu ajutorul diplomei....

4.   Universitatea Stefan cel Mic trimis de
(13 apr 2008, 22:19:58
Universitatile nu trebuiau sa fie autonome. S-au transformat in SRL-uri. Scot studenti pe banda rulanta. Nu mai e nici un respect pentru invatatura. Au ajuns toti ignorantii sa aiba diplome, oameni care nu stiu sa intocmeasca o cerere, greseli de gramatica etc. Si apoi vin cu plicul de euro si se angajeaza te miri pe unde ! O sa invete ei romanii ca mai bine stai cu banii in buzunar, decat sa-i arunci pe o diploma cu care nu faci NIMIC. E o tara condusa de NOMENCLATURA ANALFABETA A LUI CEAUSESCU, si romanii prosti stau si se uita.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei