Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2008 - Anul XIII, nr. 75 (3756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inedit

Călătorii gratuite cu taxiul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Călătoriile cu taxiul vor fi gratuite, dacă taximetristul nu va porni aparatul de taxat. Această regulă va fi valabilă din luna aprilie în municipiul Suceava, fiind stabilită printr-o hotărâre de Consiliu Local care a fost adoptată în şedinţa de joi.

Mai mult, taximetriştii vor fi obligaţi să informeze clienţii despre acest lucru, prin afişarea pe portieră, alături de tarife, a textului: „Orice cursă efectuată fără aparat de taxat în funcţiune este gratuită”.

Această decizie a fost luată după ce mai mulţi consilieri locali şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de serviciile prestate de taximetriştii suceveni, subliniind faptul că aproape niciodată nu li s-a taxat vreo călătorie în baza taximetrului, nu li s-a dat bon fiscal, plus că de multe ori, au constatat pe propria piele că taximetriştii îi “furau pe faţă”, unii din ei cerând sume duble, pentru aceeaşi distanţă parcursă.

Cele mai multe nemulţumiri în acest sens le-au exprimat consilierii locali Vasile Iosub, Radu Vătafu şi Dorel Maxim, care au spus că de aceleaşi probleme li s-au plâns şi mulţi cetăţeni.

Părerea acestora a fost împărtăşită de toţi consilierii locali prezenţi la şedinţă, care au adoptat în unanimitate amendamentul făcut de Dorel Maxim, ca pe fiecare taxi din Suceava să fie inscripţionat mesajul „Orice cursă efectuată fără aparat de taxat în funcţiune este gratuită”.

Inscripţia trebuie să fie vizibilă tuturor, solicitarea consilierilor fiind ca aceasta să fie amplasată pe portieră, în apropierea tarifelor practicate.

Taximetriştii care nu vor respecta prevederile Consiliului Local, de a nu încasa bani pe călătoriile efectuate fără pornirea aparatului de taxat, vor rămâne fără autorizaţia de funcţionare, care le este eliberată de Primăria Suceava.

 

Taximetriştii, nemulţumiţi de măsura adoptată

Dacă consilierii locali au fost chiar mulţumiţi de faptul că au găsit o modalitate de a-i face pe taximetrişti să lucreze legal şi să nu mai încaseze „bani la negru”, taximetriştii au primit vestea ca o lovitură în plex.

Ieri, vestea măsurilor adoptate de Consiliul Local se răspândise deja printre ei şi era discutată în grupuri, pe unde au staţiile de aşteptare, nemulţumirea lor fiind vizibilă.

“În loc să ne scape de piraţii ce stau la ieşirile din oraş, tot de noi se leagă. Acum trebuie să scoatem bani din buzunare să mai şi plătim un abţibild cu acel mesaj. Cu ce drept ne impun ei nouă să facem călătoria gratuită, dacă nu pornim aparatul de taxat?”, spuneau unii taximetrişti, nemulţumiţi de măsura luată.

Indiferent dacă lor le convine sau nu măsura luată, sucevenii vor avea dreptul să nu achite contravaloarea călătoriei taximetriştilor care nu îşi pornesc aparatele de taxat şi care nu dau bon fiscal, nerespectarea acestei hotărâri de Consiliu Local atrăgând după sine retragerea autorizaţiei de funcţionare.

 

18.000 de lei vechi, tariful unui kilometru parcurs cu taxiul

Tot la şedinţa de ieri a fost stabilit şi un nou tarif maximal pentru călătoriile cu taxiul, la solicitarea taximetriştilor suceveni. Deşi au fost consilieri care au spus că şi aşa tarifele sunt destul de piperate, în cele din urmă, a fost aprobată majorarea tarifelor, de la 1,2 lei/km tarif de zi şi 1,4 lei/km tarif de noapte, la 1,8 lei/km (18.000 de lei vechi), tarif maximal, care poate fi aplicat atât ziua, cât şi noaptea.

Singurele diferenţe care vor mai apărea între tarifele dintre taxiuri vor fi doar dacă o companie sau alta va practica tarife mai mici, ca să îşi atragă clienţii.

Pe de altă parte, nu a fost aprobată creşterea numărului de licenţe de taxi, de la 330 la 400, aşa cum solicitau taximetriştii, încât numărul acestora ar trebui să rămână constant perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călătorii gratuite cu taxiul.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Călătorii gratuite cu taxiul3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corect trimis de
(29 mar 2008, 11:06:41
sa vad ca merge un taximetrist sa cumpere un kg de carne si vinzatorul sa o cintareasca din priviri si sa i ceara cit are chef pe kg ,sa vad atunci cum o sa se simnta..........
1.1  RE: Corect trimis de
(29 mar 2008, 13:04:44
+1
2.   :O:O:O trimis de
(29 mar 2008, 13:53:46
cum sa fie atata km?is nebuni?pai nu am sa merg niciodata.mai bine merg cu autobuzul=)) sau pe jos....vai doamne!au innebunit cu totii
3.   . trimis de
(29 mar 2008, 13:55:48
dar se va verifica daca vor face asa taximetristii? ca era si inainte faza cu dat drumul la aparat si nimeni nu facea asa
4.   Dreptate trimis de
(29 mar 2008, 19:09:17
asa, trebuia facut ceva cu cei de la taxi. sunt unii care iti iau pe cursa cat trebuie dar sunt si unii care te jupesc. de la gara burdujeni pana la cinema burdujeni 8 lei,

5.   Drept trimis de
(29 mar 2008, 21:04:06
Aveti dreptate, dar nu toti sunt asa, mie de exemplu nu mi s-a intamplat nici o data sa-mi ceara mai mult .
6.   Calatoria cu taxiul... trimis de
(30 mar 2008, 10:18:06
Totul se rezuma la atitudinea calatorului -fata de taximetrist!Multe nu functioneaza-corect-la noi si nu sunt sanse-sa fie rezolvate-curand!Dar asta,se poate-face-prin corectarea atitudinii noastre!trebuie aplicata politica,pasilor marunti -azi-taximetristii,maine ...comerciantiii...poimane.... voi!S-auzim de mai bine!
7.   Just trimis de
(30 mar 2008, 12:08:32
foarte ghini...ca si asha toata ziua *** buha si stau si asteapta numai ciupeli dea stea..niste marlani notorii...sa dea bonuri sa fie concurenta. sa ar castiga si ei..da` ei tzaranii nu STIE asta...
8.   NU VA BATETI CAPUL trimis de
(30 mar 2008, 14:02:29
Nu va bateti capul degeaba, numai PSDUL poate rezolva toate problemele pe care le avem, asa ca aveti grija la vot,nu suna bine???
9.   Diversiune... trimis de
(30 mar 2008, 15:59:41
Problema eveziuniii fiscale a taximetristilor e total nesemnificativa fata de marile hotii care se intampla la nivel local si national. Si...nimeni NU impiedica un client sa ceara taximetristului, cand urca in masina, sa porneasca aparatul de taxat si apoi sa emita bon sau chiar sa discute pretul in avans. Dar pentru ca domnii consilieri se plimba des cu taxiul probabil li se pare ca cheltuie prea mult si si-au gasit subiect de discutie... SUNT PROBLEME MULT MAI GRAVE SI IMPORTANTE DE REZOLVAT domnilor consilieri !!!
10.   Ptr sir bues trimis de
(31 mar 2008, 00:21:07
esti un ***** ca eu lucrez 14-15 ore pe zi sa te duc pe tine acasa cand bei k buhaiu,ai cerut vreodata sa-ti pun aparatul si n-am vrut?vb din burta *****

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei