Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2008 - Anul XIII, nr. 69 (3750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Preocupare

Investiţii de peste 6 miliarde de lei vechi în grădiniţele din Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În urma unor investiţii de peste şase miliarde de lei vechi, făcute de primăria Suceava la cele două grădiniţe din cartierul Iţcani, copiii celor peste 3000 de locuitori beneficiază de condiţii de învăţământ, la standarde europene.

Primarul Ion Lungu a vizitat ieri cele două grădiniţe, recent modernizate, pentru a vedea calitatea lucrărilor efectuate şi eventualele lucrări care s-ar mai impune să fie realizate.

Prima vizită a fost cea de la grădiniţa nr. 7, unde învaţă 72 de copii, împărţiţi în trei grupe.

Din cauza stării avansate de degradare şi a lipsei unor condiţii minime, conform standardelor europene, grădiniţa nu a fost autorizată, însă, în urma modernizărilor făcute, a primit deja avizul Direcţiei de Sănătate Publică.

Practic, în clădirea vechii grădiniţe au fost investiţi peste 3 miliarde de lei vechi, cu care au fost făcute reparaţii la structura interioară şi exterioară, a fost reparat acoperişul, a fost înlocuită vechea tâmplărie, cu alta modernă – PVC, au fost modernizate grupurile sanitare, care au şi fost extinse, de la două la cinci, în plus, fiind făcut şi un nou corp de clădire, în care a fost amenajată o cancelarie pentru educatori, un vestiar şi o cameră de păstrare a alimentelor furnizate copiilor.

 

Grădiniţă protejată de distrugeri şi un viitor loc de joacă pentru copii

O lucrare asemănătoare a fost realizată şi la grădiniţa nr. 8, tot din Iţcani, unde învaţă alţi 74 de copii din cartierul Iţcani.

Pe lângă refacerea zidurilor şi tencuielilor interioare şi exterioare, înlocuirea tâmplăriei şi modernizarea spaţiilor de învăţare pentru copii şi a grupurilor sanitare, importantă a fost şi împrejmuirea întregului complex educaţional, care, conform cadrelor didactice, era sistematic distrus de cei ce veneau acolo seara să se distreze, spărgând geamurile şi pereţii, lăsând apoi în urmă mormane de mizerie.

“Pentru mine, în acest mandat de primar, şcoala a fost mereu o prioritate, fiind cheltuite zeci de milioane de euro pentru schimbarea la faţă a unităţilor de învăţământ. În plus, avem un program de construire de grădiniţe noi, precum grădiniţa din Obcini, care este în lucru acum, grădiniţa de 225 de locuri din Burdujeni, de pe strada Tineretului, la alte trei grădiniţe facem o extindere de capacitate, prin mansardare. Astăzi, pentru ca o grădiniţă să fie funcţională, trebuie să îndeplinească anumite standarde europene, iar asta necesită investiţii destul de mari. Eu zic că suntem pe un drum bun, vom finaliza toate lucrările începute şi dorim ca după aceea, să le amenajăm câte un loc de joacă pentru copii şi spaţii verzi pentru fiecare grădiniţă în parte”.

De altfel, amenajarea unor locuri de joacă pentru copii, în incinta grădiniţelor, a fost principala solicitare a cadrelor didactice de la ambele unităţi de învăţământ vizitate, Ion Lungu spunând că se va ocupa şi de acest aspect, care ar crea condiţii mai bune de petrecere a timpului liber pentru copiii din cartierul Iţcani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de peste 6 miliarde de lei vechi în grădiniţele din Iţcani.
 Vizualizări articol: 1272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Investiţii de peste 6 miliarde de lei vechi în grădiniţele din Iţcani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Promisiunile lu' lungu trimis de
(23 mar 2008, 14:30:50
ne bucura preocuparea pt. gradinitele din municipiul suceava,mai ales ca a promis in cartierul obcine o gradinita cu program prelungit ,fiind foarte necesara acestui cartier . sper sa va tineti de cuvant.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rapan în sos roşu 2 porţii - 40 minute 450g rapan  (Melc marin)50g ulei de măsline 2 căţei de usturoi 75ml vin alb 150ml sos de roşii 6-7 frunze busuioc        1 leg. mărar  •± sare, piper ... Citeşte