Google
Arcadia CMB
Arcadia CMB
Arcadia CMB
 
sâmbătă, 22 mar 2008 - Anul XIII, nr. 69 (3750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6524 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9764 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Supă de ceapă

Ingrediente:
3 cepe
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină mică
1 păstârnac
3 linguri de ulei
1 lingură făină
crutoane
sare

Preparare:
Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte în ulei şi se adaugă puţin câte puţin făina, amestecându-se mereu. Zarzavaturile se curăţă, se dau pe răzătoare şi se fierb într-un litru de apă cu sare. După ce s-au fiert, se strecoară şi zeama se pune peste ceapa călită. Se lasă la fiert şi se potriveşte de sare.

Mod de servire:
Se serveşte cu crutoane.

 

Gazpacho

Ingrediente
1 kg roşii
1/2 kg castraveţi verzi
1-2 bucăţi ardei gras verde
1-2 bucăţi ardei proaspăt roşu
1 ceapă mare
1 căpăţână de usturoi
1 legătura frunze ţelină
1-2 linguri ulei de măsline
1-2 linguri măsline negre fără sâmburi, feliate
(opţional, pentru mâncare de frupt, 2 linguri cuburi brânză Feta sau telemea foarte grasă)
sare şi piper după gust
1 cana de gheaţa pisată

Mod de preparare:
Roşiile se curăţă de pieliţă "la rece"; castraveţii se curăţă de coajă. Se pregătesc cu mixerul cu cuţit, tocând fiecare legumă separat, sau, manual, se taie totul foarte fin: ceapa şi usturoiul se dau pe răzătoarea foarte mică, roşiile, castraveţii şi ardeii se taie în cubuleţe foarte mici, frunzele de ţelină se taie în fâşii foarte subţiri. Se amestecă toate ingredientele, inclusiv uleiul de măsline şi feliuţele de măsline, şi se lasă la frigider pentru a se răci foarte bine, cam 3-4 ore.

Se serveşte la masă, presărând deasupra cubuleţe de brânza Feta/telemea, dacă nu pregătim mâncare de post, iar în mijlocul bolului se pune gheaţa pisată. La servire, se ia din conţinut de pe marginile laterale, fără a se agita.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 4598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rapan în sos roşu 2 porţii - 40 minute 450g rapan  (Melc marin)50g ulei de măsline 2 căţei de usturoi 75ml vin alb 150ml sos de roşii 6-7 frunze busuioc        1 leg. mărar  •± sare, piper ... Citeşte