Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2008 - Anul XIII, nr. 69 (3750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În faţa evidenţelor

ÎPS Pimen, turnător conştiincios fără angajament scris

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Negarea evidenţelor. ÎPS Pimen, actualul arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost un turnător conştiincios al fostelor servicii comuniste.

Deşi nu a semnat un angajament scris cu instituţiile de la vremea respectivă, înaltul prelat a oferit ofiţerilor de la Direcţia de Informaţii Externe şi Securitate zeci de note informative.

Dacă o parte din note sunt nesemnate sau semnate indescifrabil, altele sunt date olograf sub numele conspirative „Petru” sau „Sidorovic”, iar una chiar cu numele real „Pr. Pimen”.

Cu toate acestea, ÎPS Pimen spune că nu a fost colaborator al fostei poliţii politice , iar „discuţiile verbale purtate cu diferiţi ofiţeri nu au atentat la poziţia socială a unui cetăţean sau a statului român”.

 

Începuturile

Un teanc de note informative. Atât s-a adunat în dosarul nr. 3370/09.10.2007, constituit la CNSAS împotriva ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Primele date despre rolul dublu pe care l-a avut înaltul prelat apar începând cu anul 1975.

„A furnizat informaţii şi a fost utilizat ca informator de către IJ Suceava sub numele conspirativ Sidorovici, în perioada 1975-1977”.

Potrivit deciziei CNSAS, ÎPS Pimen a fost folosit în perioada când a activat la Putna, iar rolul său era acela de a culege informaţii despre unele elemente străine ce vizitau sau erau cazate la mănăstire.

„Datele obţinute le furniza verbal. După venirea sa la Suceava a fost atras şi mai mult la colaborare, iar informaţiile ce le obţinea le furniza în scris, deşi nu era înregistrat la noi ca sursă. După întoarcerea de la o specializare în RFG, la 30.06.1977, Zainea Vasile a fost înregistrat ca informator intern de către DIE în scopul pregătirii lui cu sarcini în exterior, având numele conspirativ Petru. Anterior înregistrării ca informator intern, documentele confirmă titularului de către Serviciul de Informaţii Externe, înainte de plecarea sa în RFG, la sfârşitul anului 1976”, se arată în decizia CNSAS.

 

Misiuni în „Galaxia” şi „Kogălniceanu”

La scurt timp după „înregimentarea” în rândul informatorilor, actualul arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor a fost inclus într-o delegaţie a Patriarhiei Române care s-a deplasat în „Galaxia” (denumire conspirativă pentru SUA) pentru a acţiona în cadrul „Riposta 77”. După aproape doi ani, pe 22.01.1979, serviciile de informaţii româneşti au decis „abandonarea informatorului Petru întrucât acesta nu reuşise să îndeplinească sarcinile informative cu care fusese trimis la Ierusalim, în Israel, revenind mult mai devreme în ţară ca urmare a imposibilităţii de adaptare la condiţiile climaterice ale acelei zone”.

Decizia de abandonare a informatorului „Petru” a fost aprobată de adjunctul ministrului de interne pe 28 februarie 1979.

În acea perioadă, ÎPS Pimen a mai avut misiuni şi în „Kogălniceanu”, denumirea conspirativă pentru RFG, de unde a remis mai multe note informative despre români, în general preoţi, aflaţi în localităţile Solzgiter şi Baden-Baden.

 

Analizele lui „Petru”

Dintr-o notă informativă olografă, semnată cu numele „Petru”, reiese ce anume urmărea informatorul. Analiza trimisă celor care l-au recrutat şi instruit, aşa cum rezultă din dosarul CNSAS, l-a vizat pe arhiepiscopul român din cadrul Arhiepiscopiei Misionare din SUA şi Canada.

„Sărăcia lucie a Arhiepiscopiei se datoreşte faptului că arhiepiscopul nu poate să se încadreze în ritmul şi specificul vieţii americane, nu foloseşte posibilităţile specifice Americii de dobândire a celor necesare, primirea de donaţii în bani sau obiecte, folosirea Bingo-ului, joc de noroc autorizat de stat şi pus sub controlul bisericii ca o autoritate morală, donaţii de pământuri sau case. Lipsa de colaborare dintre arhiepiscop şi preoţi se datorează şi faptului că arhiepiscopul când se duce în vizită canonică într-o parohie, mai întâi vizitează pe unii credincioşi ispitindu-i de comportamentul preotului şi apoi vizitează pe preot”, se arată în nota scrisă de „Petru”.

 

Nota semnată „Pr. Pimen”

Dacă cele mai multe note apar cu numele „Petru” şi „Sidorovici”, au fost şi cazuri când semnătura este indescifrabilă. Alte note sunt nesemnate, dar există şi un caz când apare şi numele real. Este vorba de o notă din 18 ianuarie 1975, în care „Pr. Pimen”, semnatarul notei, explică cum a avut grijă de bagajele unui părinte de la Mănăstirea Sf. Ioan din Suceava în timp ce acesta era plecat în SUA.

În dosar mai există şi alte note, care au fost date pe bandă de magnetofon.

Reprezentanţii CNSAS recunosc că nu există un angajament scris al actualului arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, dar explică faptul cum s-a făcut această conexiune.

„În lipsa Angajamentului, corelarea între numele real Zainea Vasile şi numele conspirative şi este realizată prin elementele de identificare a persoanei consemnată de ofiţeri în note şi rapoarte”, se arată în decizia CNSAS prin care s-a stabilit că ÎPS Pimen a făcut poliţie politică.

Tot aici se menţionează şi faptul că pe 22 aprilie 1988, dosarul personal „Petru” a fost închis. „Din analiza materialelor ce îl alcătuiau s-a constatat că ”, este justificarea dezactivării ca informator a ÎPS Pimen.

 

“Nu am fost colaborator al poliţiei politice comuniste”

ÎPS Pimen a contestat decizia CNSAS şi susţine că acuzaţiile nu stau în picioare.

“Nu am avut nici un angajament scris cu aceste instituţii şi concluzia este că numele conspirative şi din dosarele 40.160 şi I 993 ale SIE au fost date pe proprie răspundere de foşti ofiţeri cu care am avut diferite discuţii sub pretextul activităţilor bisericeşti şi istorice, referindu-mă la persoane cât am fost ghid la Mănăstirea Putna, iar aceste discuţii verbale purtate cu diferiţi ofiţeri nu au atentat la poziţia socială a unui cetăţean sau a statului român. Declar pe proprie răspundere că nu am fost colaborator al poliţiei politice comuniste”, se arată în contestaţia depusă de ÎPS Pimen faţă de decizia CNSAS.

 

Recursul arhiepiscopului Pimen, amânat pentru marţi

Ieri, la Curtea de Apel Suceava s-a judecat şi recursul depus de ÎPS Pimen vizavi de verdictul de poliţie politică dat de CNSAS. Judecătorii au analizat excepţiile de competenţă depuse la dosar. Astfel, potrivit prevederilor OUG 1/2008, recursul trebuia judecat de Curtea de Apel pe raza căreia era domiciliată persoana vizată în dosarul CNSAS. Conform OUG 24/2008, competenţa judecării acestor cauze revine Secţiei de Contencios Administrativ a Tribunalului Bucureşti. Magistraţii de la Curtea de Apel Suceava nu au luat încă nici o decizie, aceasta urmând să fie anunţată abia săptămâna viitoare, în cursul zilei de marţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Pimen, turnător conştiincios fără angajament scris.
 Vizualizări articol: 6027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 15 voturi
ÎPS Pimen, turnător conştiincios fără angajament scris2.1515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NU AVEM NOI DREPTUL trimis de
(22 mar 2008, 11:04:23
DE CE SA JUDECAM NOI?
1.1  RE: NU AVEM NOI DREPTUL trimis de
(22 mar 2008, 11:07:24
nici nu putem sa inchidem ochii.sunt oameni care au avut de suferi de pe urma acestiu individ care se vrea slijitorul Domnului.Pacat ca biserica ortodoxa nu se dezice de asemenea creaturi ba din contra iata ca ii pune in diverse funcii bisericesti importante.ce sa intelegem atunci?ca rolul acestor indivizi e de a turna?
1.2  RE: NU AVEM NOI DREPTUL trimis de
(22 mar 2008, 11:51:41
Daca noi nu avem dreptul, atunci cine are???dak asteptam pana la dreptatea divina atunci si noi santem niste lingai ca si ei!!!! Asa ne-a anvatat sistemul asta amputit pacat de tarisoara asta frumoasa pe care o avem ,se v-a alege praful de ea.Am ajuns sa ne fie frica sa ne spovedim la popa ca incepe sa strige dupa aceia an biserica sau pe strada.Ei uita ca fura mai mult ca omul de rand!!!!
1.3  RE: NU AVEM NOI DREPTUL trimis de
(22 mar 2008, 17:24:37
pe asta il cauta moartea pe acasa si el inca mai cauta ciolane de ros.DEMISIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.4  RE: NU AVEM NOI DREPTUL trimis de
(22 mar 2008, 18:51:02
..cine esti tu sa judeci preotii?..sigur un comunist,sectar,$idov ,securist,poponar-sodomit?Lasa pe Dumnezeu sa judece!DE CE NU SUNT DEMASCATI FRANCMASONII DIN BISERICA?SIFILITIKUL ALA DE DINESCU(NEVASTA $IDOVKA-BOSZGORITA) ESTE UN ANTICRESTIN CONVINS SI UN FOST AGENT AL SECULUI! PE DILIUL ALA L-AU PUS SA FACA CURATENIE IN TREBURILE BISERICESTI ?
1.5  RE: NU AVEM NOI DREPTUL trimis de
(22 mar 2008, 22:19:30
Terente, rahatzel cu ochi, n-ai murit? Iar apari sa aperi sfintele idealuri cre(s)tine? Vezi ca esti la limita legalitatii cu afirmatiile tale xenofobe. Marsh la mormantu' lu' codreanu sa scrii imnuri patriotice. Redactia Monitorul, webmasterii, ORICINE se ocupa de forumul asta, logati IP`ul fascistului si faceti-l public. Pana cand o sa mai aibe dreptul sa-si expuna frustrarile cre(s)tin-nationaliste in public?
1.6  RE: NU AVEM NOI DREPTUL trimis de
(22 mar 2008, 23:34:22
mai pup-ancuristule de terente nu ne da tu lectii de patriotism ca esti tot un linge-ncur ca si vechii securisti si tot asa de hot casi barbosul de al pupi an cur!!!
1.7  RE: NU AVEM NOI DREPTUL trimis de
(23 mar 2008, 00:01:00
terente ar trebuii sa-si vada da-le lui ca am vazut ca asi baga nasul an multe comentarii!!!ce treaba au massonii cu barbosul de unde pana unde??barbosul sa lase averile de oparte ca deja moartea lucreaza la dosarul lui asa cum lucra el la dosarele oamenilor de rand...!!!
1.8  RE: NU AVEM NOI DREPTUL trimis de
(23 mar 2008, 01:04:25
,,mahh, comunistilor!voi sunteti drepti sa judecati preotii?..ati uitat dobitoacelor ce au facut comunistii in lumea asta?..cite milioane de oamnei au suferit si au fost omorite de $ivovi si $idovitzi?..se vede ca voi sunteti seCURisti si homalai!..altii in afara de voi + sectarii gandesc la fel !...huooo, satanistilor!
1.9  RE: NU AVEM NOI DREPTUL trimis de
(23 mar 2008, 01:25:30
Cer in mod expres redactiei Monitorul de Suceava sa faca public IP`ul lui Terente. Reamintesc celor ce se ocupa de editia online ca proliferarea de expresii xenofobe este impotriva legilor atat in Romania cat si in UE. Lipsa unui raspuns din partea redactiei ma va face sa consider ca acest ziar este de acord cu astfel de comportamente. In vreme ce cuvinte ca "m o r t i" sunt cenzurate, un psihopat nationalist are voie sa scrie "jidovi" "jidoviti" "homalai" "sectari" fara ca nimeni sa-l cenzureze. Astept o reactie din partea redactiei.
1.10  RE: NU AVEM NOI DREPTUL trimis de
(23 mar 2008, 01:43:01
cei ,, se****larg'' ce ai cu mormintul lui Codreanu,vezi-ti de mormintu' lu' ma ta!Ai ceva cu crestin-nationalismul adevarat? Incitam tigane,incitam ......Vezi poate iti publica tie IP ,jegule!
1.11  RE: NU AVEM NOI DREPTUL trimis de
(23 mar 2008, 14:18:29
ba ,da' ce terminati sunteti!!! va certati si va injurati ca la usa cortului ptr un suflet vandut ca a lui pimen? n-aveti alta treaba ?
2.   Nu judecati gresit trimis de
(22 mar 2008, 11:21:23


chiar din citatele la care ati facut referire reiese clar ca nu a facut politie politica.

nu judecati gresit pe un Arhiepiscop, oricine ar fi el;

cu atat mai mult pe Inaltul Pimen;

Mai cunoastem un cetatean, mai bine spus un fost cetatean, marele profesor si avocat Antonie Iorgovan, care amurit de CANCER !

Dumnezeu sa ne lumineze !

2.1  RE: Nu judecati gresit trimis de
(22 mar 2008, 11:56:06
Ai dreptate o viata petrecuta cu biblia an mana stanga si an ce dreapta ,, OMAGIUL LUI CEUSESCU''
2.2  RE: Nu judecati gresit trimis de
(22 mar 2008, 21:02:22
In dreapta avea pixul si cu el scria rapoartele in care turna BUCOVINENII!

Un mare PORC! Si se mai da si sfint!
2.3  RE: Nu judecati gresit trimis de
(23 mar 2008, 15:54:08
Ei ce sa vezi, Bucovinenii sunt sfinti ! Probabil ai uitat nemrnicule de crimele lui Manole Bodnaras, de ale lui Emil Bodnaras, etc. Cine mai a fost cel mai mare criminal la Pitesti ? Nu BUCOVINEANUL Turcanu ? Hai sictir, cu Boicovina!

2.4  RE: Nu judecati gresit trimis de
(23 mar 2008, 21:41:56
mai pitestene cine vb de sfinti ati amintesc eu de fenomenul IONESTI ARGES si de cine s-a anbogatit din toata afacerea asta ati spun eu popaCornel asa zisu prezicator si visator Ionel care s-au anbogatit pe urma fraerilor si orbilor. acuma te antreb mai cacaciosule de terente cine asi bate joc de biserica ortodoxa noi sau aia pe care ai lingi tu an c.r?da-mi tu un raspuns tu sau marele tiberiu....
3.   Propunere trimis de
(22 mar 2008, 11:43:47
propun sa-l facem ..."sfant al securitatii " si sa primeasca ....grad de general ca doar cu....Dumnezeu n-are ...nimic comun !!!

o viata petrecuta cu...biblia in mana si nici macar n-a invatat....frica de Dumnezeu !!!

Dumnezeu sa te mustre !!!
4.   O m�rsavie trimis de
(22 mar 2008, 11:48:14
Unde este politia politica ? Din cele ce ati dat, totul se incadra in legea privind relatiile cu strainii. Sau nu v-o amintiti ? Si inca ceva: de ce nu dati numele ofiterilor de securitate care au intocmit acele dosare ? Mi se pare ca va doare faptul ca arhiepiscopul a lovit si loveste in mafia lemnului ! Credeti ca veti distruge Biserica Ortodoxa ? Iluzii, papagalilor!
4.1  RE: O m�rsavie trimis de
(22 mar 2008, 16:39:56
Cine vorbeste de mafia lemnului? Probabil ai facut referire la capii mafiei: Pimen si Flutur. Gura mica ca vorbesti prostii.
5.   Ce sa faci? trimis de
(22 mar 2008, 12:06:39
Ce sa faci? si preotii s oameni...unii au turnat la secu, unii au gatere si w passat, unii au amante, unii dau spaga 5oo mil pt o parohie(si unii o primesc),altii aduna pentru copii lor de bani gata...iar acum ca li s a dat drept sa candideze pt functii publice in dministratie, drumul spre chivernisire e deschis. Oricum cochetau cu politica de mult timp.

cu cat esti mai sus in ierarhia bisericeasca cu atat mai multi bani iti trec prin mana-basca administrarea firmelor care apartin institutiei bisericesti-daca mai ai si maini lipicioase ...

Doar pentru baba Leana care coboara de pe deal dumineca la biserica, preotul e cel mai mare om...ia ghici pe cine o sa voteze?

Sa fim obiectivi-sunt si preoti care au har si care isi inteleg menirea, care se preocupa de rugaciuni, slujbe si post si nu sa si schimbe masina ori sa si faca s.r.l.. Da s putini de tot...eu personal cunosc doar 2 -sa i ajute Dumnezeu.Restu...Dumnezeu cu mila...

5.1  RE: Ce sa faci? trimis de
(22 mar 2008, 12:24:29
Domnule! astia sant ,,FARIZEII'' din timpul lui ISUS,functii publice le mai trebuie!!!!DOAMNE!!! cand o sa ne trezim la realitate sa coboram si noi cu picioarele pe pamant???cine dracu m-a pus sa merg an alta parte sa vad ca se poate traii si omeneste!!!!
6.   Despre unitate trimis de
(22 mar 2008, 12:30:49
Adevarul este ca am fost mintiti de mici copii!

Nu ne tragem nici din daci si nici din romani! Romanii cand au cucerit Dacia au decimat pe aproape toti dacii, au colonializat aceasta regiune cu toti criminalii si hotii imperiului roman. Apoi au trecut barbarii peste noi si uite ce a iesit.

Ne place sa ne dam mari si tare dar comportamentul nostru actual cat si cel al ultimilor 2000 de ani demonstreaza ca suntem o amestecatura de natii, adica suntem fara identitate!

Si drept urmare actionam in conformitate cu codul nostru genetic!

Faptul ca mari ierarhi ortodocsi, politicieni, oameni de afaceri actioneaza in dezinteresul comunitatii demonstreaza inca o data obirsia noastra incerta si inexistenta!
6.1  RE: Despre unitate trimis de
(23 mar 2008, 07:51:37
Pablo, nimeni nu te opreste sa vorbesti despre tine si sa spui orice intimitati doresti si cu oricata sinceritate vrei. Cu o singura conditie: ca atunci cand vorbesti despre tine sa nu spui ca vorbesti despre altii.

De fapt, multi ...forumisti incalca aceasta conditie. Multi ar vrea sa-si traga singuri cite o injuratura de mama si le-o trag altora, aici, anonim.

Iar placerea cu care se reped unii sa judece si sa condamne realitati si oameni pentru a caror judecare n-au ce le trebuie dovedeste si incultura si lipsa de educatie, dar mai ales dimensiunea bolilor de minte si suflet si a complexelor de care sufera.

Pai, ba boilor, IPS Pimen, Dinescu si altii ca ei nu sint de nasul tuturor plebeilor rapanosi si fara minte!
6.2  RE: Despre unitate trimis de
(24 mar 2008, 08:38:45
Boule! Pardon El Torro care esti! Normal ca nu ai identitate ca miroasi tot a capsuni si a balega de "torro"!!!
7.   Nasol,foarte nasol trimis de
(22 mar 2008, 12:32:51
nu vreau eu sa il judec pe pimen,dar este extrem de jenanta situatia de acum. fum fara foc nu iese,deci nici pimen nu a fost sfant. mai bine du-te mosule la manastire unde ti-e locul,si lasa padurile bucovinei in pace,misiunea ta pe pamant este cu totul alta decat imbogatirea ta si a proetului fediuc din radauti....
8.   Pt pablo trimis de
(22 mar 2008, 12:41:52
tu poate esti urmas de criminali si hoti.daca asa simti sa-ti fie de bine.dar nu baga in oala toti romanii.fiecare natie are hotii si criminalii lor.ce se intampla in tara noastra va mai dura cu siguranta dar societatea se va curata incet de jigodii.fi sigur de asta.timpul le rezolva pe toate.
8.1  RE: Pt pablo trimis de
(22 mar 2008, 14:47:33
Nu ai tu de unde tu sa stii cu exactitate daca printre stramosii tai au fost criminali sau nu! Cat priveste "curatenia" acestui neam de ticalosi am mari indoieli. Vorba proverbului: Ce naste din pisica soareci mananca.

Ce te face sa crezi ca daca aceasta natie nu s-a curatit timp de 2000 de ani, se va curati in urmatorii 2000 ?

In cartile de istorie pe are le-am invatat la scoala scriau numai minciuni.

Mai toti domnitorii (cu mici exceptii) erau niste ticalosi. Se duceau la Poarta Sultanului sa-l pupe in fund si sa-l mituiasca pentru a-l mitui pe frate-su si sa-l pun pe el in loc.

Si mai aproape de zilele noastre oare Eminescu in "Imaparat si proletar" sau Caragiale "Intr-o Scrisoare Pierduta" oare fabulau ? Eu cred ca nu!

Ia pune mana si citeste niste articole publiate in presa vremii de Eminescu.

Sa vezi ce spunea el de cei de atunci !
9.   E post trimis de
(22 mar 2008, 13:14:36
Cand se ridica sus oameni de nimic, nemernicii misuna pamantul spunea psalmistul. E postul sfintelor Pasti si mai abitir ca peste an, divolul lucreaza prin uneltele sale. Hai sa lasam cele sfinmte sa fie judecate de sfinti. A lui Hristos e judecata si nimeni nu va scapa de ea. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti,
10.   Rom�nia ,�ncotro ? trimis de
(22 mar 2008, 13:28:16
�n ultima vreme asistam la o imixtiune tot mai agresiva a bisericii �n domenii �n care nu ar trebui sa-si bage nasul cum ar fi : politica, economie, �nvatam�nt.

Cred deci ca ar trebui sa ne preocupe mai mult viitorul bisericii si nu trecutul sau.

Iata o ecuatie simpla care ar trebui sa va dea de g�ndit :

Guvern +Televizune +Politicieni +Biserica =Popor adormit

10.1  RE: Rom�nia ,�ncotro ? trimis de
(22 mar 2008, 16:46:14
Eu as zice, pe scurt, popor indobitocit sau idoctrinat.
10.2  RE: Rom�nia ,�ncotro ? trimis de
(22 mar 2008, 22:20:14
DECI, IN OPINIA DOMNIEI VOASTRE, BISERICA NU AR TREBUI SA " SE BAGE" IN INVATAMANT? BINE, BINE, IN POLITICA SI IN ECONOMIE, DAR IN INVATAMANT?......DA' IN CONSTRUCTII ARE VOIE?

VA PROPUN O ALTA ECUATIE:

SFERTODOCTI+SERVICII SECRETE+MIJLOACE DE MANIPULARE=VIITOR SUMBRU

ORICUM , SE PARE CA NU DE BISERICA ERA VORBA IN ARTICOL....
10.3  RE: Rom�nia ,�ncotro ? trimis de
(22 mar 2008, 23:42:43
Vad ca ati apreciat expresia mea voit ironica. Da , �n opinia mea biserica nu trebuie sa "se bage" �n �nvatam�nt. Pentru ca �nvatam�ntul �nseamna stiinta.

Iar stiinta e una si icoanele facatoare de minuni "e alta".

La scoala ,copilul trebuie sa �nvete matematica,fizica, geografie, istorie, eventual istoria religiilor, etc si nu povesti de genul celor din manualele de religie

Iata un exemplu :

-�n Abecedarul Micului Crestin, Ed. Didactica si Pedagogica, 2002, autor Preot Ioan Sauca: " Vasilica este un copil rau. El s-a urcat pe o scara sa strice cuibul rindunelelor. Dar a patit-o! Dumnezeu l-a vazut si i-a tras scara"

Si exemplele pot continua dar asa cum spuneti, �n articolul de mai sus este vorba despre altceva

Este vorba despre o persoana care, daca ar fi avut o far�ma de autostima si un cr�mpei de credinta �n Dumnezeu ar fi iesit �n fata "turmei" si si-ar fi declarat pacatele trecute.

Sunt convins ca nimeni dintre noi nu ar fi
10.4  RE: Rom�nia ,�ncotro ? trimis de
(23 mar 2008, 11:34:14
bravo MOSGAVRILA !!! ai nimerit exact unde trebuia cu citatul din manualul....popalaului .

singurul lucru care s poate deduce din acest citat e ca.....HABAR N-ARE POPALAUL DA ...ORTODOXIE !!!!

numai stii care-i problema ?

"prostimea" e cu adevarat ....prostime ,oarba si surda si ...nu vede adevarata....ORTODOXIE !!

dar nu-i vina prostimii , e vina popalailor ca ei sunt ....capul prostimii.
10.5  RE: Rom�nia ,�ncotro ? trimis de
(23 mar 2008, 17:37:36
..mosGavrila si Temida=satanisti, umanisti,comunisti, viitori homo!
11.   Securitate trimis de
(22 mar 2008, 14:05:24
il va pedepsi Dumnezeu,dar dupa ce-si vor imparti padurile judetului cu dom procuror
12.   Pacatosi suntem toti trimis de
(22 mar 2008, 14:25:16
De ce judecam noi ,Dumnezeu il va judeca ,e rau ca slujeste in biserica si duce lumea in ratacire ,vai de toti popii farisei adevarati!
13.   Ce aiureala trimis de
(22 mar 2008, 14:43:08
sa-l impuste cineva

nu trebuie sa ne chinuim sa-l judecam

asa cum au facut francezii dupa razboi cu cei care au colaborat cu nazistii
13.1  RE: Ce aiureala trimis de
(22 mar 2008, 22:32:43
daca te abordau securistii, sigur nu colaborai cu ei,ipocritule
13.2  RE: Ce aiureala trimis de
(23 mar 2008, 07:07:05
bineinteles ca as fi colaborat

dar eu nu sunt preot si am pretentia ca il reprezint pe dumnezeu

pentru preotie este nevoie de vocatie

cine nu o are nu ar trebui sa urmeze acest drum

Isus nu a afirmat niciodata ca urmasii lui vor avea o viata usoara

a pomenit de sacrificiile pe care trebuie sa le faca

acest individ penibil nu ar trebui sa isi faca prea multe griji, pentru ca si prostitutia se poate ierta

o greseala recunoscuta e jumatate iertata

14.   MARLANI trimis de
(22 mar 2008, 14:52:04
AU FOST NISTE ORDINARI SI PE VREMEA COMUNISMULUI SI SUNT SI ACUMA .Acuma nimeni nu-l intreaba pe Prea Sfantul Parinte cat fura impreuna cu alti acoliti de preoti (Fediuc si etc) fac toti avere pe munca noastra si taie paduri si insala oamenii isi fac luxuri in chilii si petrec , nu le lipseste nimic si altii saracii nu au ce pune la copii pe masa . Pacat de hainele care le poarta sa le astupe marsaviile. Ati auzit de multi preoti care sai ajute pe saraci? nu le ajunje lor sasi faca case peste case si masini fel de fel.

15.   Tarele istoriei trimis de
(22 mar 2008, 16:57:45
Degeaba incercam noi sa ne justificam in fata istoriei, atata timp cat pentru hotiile si nemerniciile savarsite de catre un pamantean, fie el si autointitulat Arhiespicop sau alta functie, nu vom lua atitudine, sub imperiul perceptului "sa faci ce zice popa si nu ce face el", vom fi in continuare niste sclavi ai acestei ideologii. Avem siguranta ca acestia nu sunt cei care il murdaresc pe Iisus Cristos, sub alt chip, nu spun de diavol, fereasca Dumnezeu. NU PENTRU ASTA S-A JERTFIT DOMNUL NOSTRU. Atentie Pimen, Flutur si alte secaturi sub chip de incornorati.
16.   Cleru-i cler trimis de
(22 mar 2008, 17:45:16
Pacatul sa fie judecat de cel de sus dar infractiunile cad �n sarcina Parchetului. Lacomia, nesimtirea si alte �nsusiri vor disparea atunci c�nd bugetul statului se va cheltui numai pe cele necesare �ntregului popor si " gaina de unde scurma de acolo se hraneste iar preotul care slujeste la altar de la altar sa se hraneasca". N-au dec�t talibanii care jignesc pe forum sa-i sponsorizeze.Cam c�t la suta din PIB ne costa functionarea acestor institutii anacronice(BOR si suratele ei)?Cam c�t ne costa efortul lor de a ne prosti copiii? Daca incearca cineva sa numere geamurile casutei �n care se pregateste protopopul din C�mpulung sa-si petreca zilele �n post si rugaciune, sa fie atent ca le va pierde sirul.
16.1  RE: Cleru-i cler trimis de
(22 mar 2008, 22:27:53
cat te costa,desteptule?
16.2  RE: Cleru-i cler trimis de
(22 mar 2008, 23:36:34
Hehe, iaca printre fundamentalisti si un om cu cap. Bine zis, Diogene, una la mana, calificarea celor care jignesc in numele bisericii drept "talibani" si in al doilea rand, intrebarea despre costul indoctrinarii. Hai ca nu-i totul pierdut. Atata vreme cat cineva isi mai pune inca intrebarile astea, alde Terente o sa urle in continuare ca si cainii la luna, fara efect.
16.3  RE: Cleru-i cler trimis de
(23 mar 2008, 01:07:54
,,seculare sculament cu la cap!..esti tot acelasi sifilitik care aparai homalaii cu ceva zile in urma!..ia spune sugaciule, asa vezi tu libertatea de exprimare?..spune-ne ISCARIOTENE tot in Perciunistan esti si tu ?...gasite'ar shankaru' si buba neagra pe tine si pe toti ai tai de sodomit!
16.4  RE: Cleru-i cler trimis de
(23 mar 2008, 19:30:43
pe cine anjuri ma ca..t cu ochi ma rapanosu naibi vezi ce scrii ca s-ar putea sa dau de tine si te trimit an gaura aia folosita de tatu sti tu pentru ce,daca nu ati spun eu sa mai faca un kaka ca tine.
17.   Vrednic e! trimis de
(22 mar 2008, 18:06:05
Asa-i, noi n-avem dreptul sa-l judecam pe InaltPreaSfantul. Dar el, atat de inalt si de sfant avea dreptul sa judece viata nefericitilor ce i-au iesit in cale si sa-i toarne la securitate pentru ca, nu-i asa, erau altfel dacat considera el si sistemul ce-l slujea ca trebuie sa fie. Si acum face la fel . Ii "blesteama" si-i "afuriseste" pe cei care nu-s suficient de darnici cu dansul, precum a fost arhanghelul Gigi Becali pogorat cu elicopterul din cer. Dati-i paduri, dati-i pamanturi, dati-i tot, ca toate i se cuvin. Slujiti-l si preamariti-l pentru ca vrednic e! O dovedesc faptele lui.
18.   FRANCMASONII DIN BISERICA ? trimis de
(22 mar 2008, 18:54:45
..COZILE DE TOPOR ALE WESTULUI TREBUI DEMASCATE ! DACA PIMEN A FACUT RAU DIRECT UNEI PERSOANE PRIN ACTIVITATEA SA ATUNCI ESTE ALTCEVA, ASA CA A DAT CU "SUBSEMNATUL' PE LA SEKU,MARE VRAJEALA!POATE CA A ACOPERIT MULTE LUCURRI CARE DACA SEKU' AR FI AFLAT AR FI DUS LA ARESTAREA SI PRIGONIREA UNOR OAMENI CE SE OPUNEAU REGINULUI CRIMINAL COMUNIST!LA ASTA DE CE NU VA GINDITI ?
18.1  RE: FRANCMASONII DIN BISERICA ? trimis de
(23 mar 2008, 00:10:32
baaaaa boule toate cozile alea de topor sa ti-le bagi-nc.r ca-n gura o sa-ti bagam noi altceva!!! pt terente
18.2  RE: FRANCMASONII DIN BISERICA ? trimis de
(23 mar 2008, 17:39:17
..ralph. poponare ADU DOVEZI ! DE MOARTE SI JUYDECATA DE DUPA NUVEI SCAPA NICI TU NICI PE CEI CARE-I SLUJESTI !..HUOOO..SATANISTILOR !
18.3  RE: FRANCMASONII DIN BISERICA ? trimis de
(23 mar 2008, 18:55:56
ti-am mai spus ca esti un mare sugau si un mare linge-n c.r tot nu te lasi ma boule tot un mare anti crist esti si tu lingaule!!!!!!!!
19.   ''A MEA ESTE JUDECATA'' trimis de
(22 mar 2008, 20:04:55
Luati aminte la voi insiva,ca nu cumva venind noaptea sa vina furul si sa va pagubeasca gradina sufletelor voastre.Da-ti Cezarului cele ce sunt ale Cezarului.si cele ce sunt ale lui Dumnezeu,lui Dumnezeu.Nu privii in gradina altuia ,ca e plina de buruieni si palamida,ca se poate noaptea sa se trezeasca si sa si-o pliveasca si sa si-o ude cu lacrimi,iar tu dormind a doua zi gradina ta va fii plina de buruieni iar a lui curata si primenita.Deci luati aminte toti care judecati,ca numai a Unuia este judecata.Nici macar Dumnezeu Tatal nu judeca,ci toata judecata a dat-o Fiului.Usor este sa judeci,dar greu este sa-ti vezi barna din ochi,si absolut fiecare avem o barna,daca nu mai multe.

Post cu pace si bucurie,fratilor.
19.1  RE: ''A MEA ESTE JUDECATA'' trimis de
(22 mar 2008, 22:02:58
...mda, adevarat ai scris totul!Bravo, pacat ca putini gandesc asa ca tine!In Postl Sf.Pasti MASONII ATACA BISERICA ORTODOXA!Dehh, nu are tara topoare cite cozi de topor avem !
20.   Ptr.TEMIDA matii trimis de
(22 mar 2008, 20:33:16
Cine-ti da dreptul sa critici pe oricine si oricand,martaloag-o si nesimtit-o, esti prezenta in toate comentariile,te simti bine in fata calc. improscand cu pareri nesimtite NU!

Ai grija ca cineva candva iti poate lua urma, si-o sa-ti bage tastatura acolo unde esti mai fierbinte. Ai mare grija.
20.1  RE: Ptr.TEMIDA matii trimis de
(22 mar 2008, 22:27:38
Sucevene, te oftica adevarul? Te simti jignit ca ai aflat ca te-nchini la un securist? Atunci, se vede, zau, ca esti sucevean. Ah, si apropos, nu prea ai trecut pe la scoala, din moment ce ai tendinta de a plasa cratime unde nu le e locul.
21.   ???? trimis de
(22 mar 2008, 21:08:47
Va invidiez pe voi cei cu mainile pline de pietre, usurandu-le in trupul cui va iese in cale! Eu nu sunt asa curat ca voi. Relatia mea cu Domnul este directa si nu trece prin curtea nimanui. Fiti perfecti si faceti ce doriti. Poate il voi critica si eu pe unul ca IPS Pimen dupa ce il voi depasi in varsta si in experienta si voi fi facut mai multe fapte bune decat el. Nu irositi pietrele, eu merit si mai multe!
21.1  RE: ???? trimis de
(23 mar 2008, 08:10:51
Da, citesc aici, acum intelepciunea maxima peste care am dat vreodata pe acest forum. Inseamna ca el, forumul, are rost. Si pamintul e populat de cite o floare la multe mii de buruieni si uscaturi. Subscriu, umilit. Imi pare rau ca nu sunt eu cel care a scris cele de mai sus.
22.   Auau trimis de
(22 mar 2008, 21:33:16
manipulare perfecta de la varf facuta ,am inceput procesul comunismului cu informatorii(nici macar nu aratam ce au turnat concret) dar cei care au dat ordinele ,securisti din domeniul respectiv,activisti de partid de rang inalt sunt liberi nu-i trage nimeni la raspundere.....dar mergem mai departe asa aruncand cu laturi peste tot fara sa ne dam seama ca suntem loviti in pilonii principali,,,,biserica ,armata invatamant si cred ca e de ajuns.....
23.   Pt nerozii care nu inteleg nimic trimis de
(22 mar 2008, 21:33:40
cine are creier macar cat o gaina intelege ca ips pimen a fentat cat a putut securitatea.de ex. in nota informativa ds.arhiepiscopul din america el il lauda pe acesta din urma ca nu urmareste dobandirea bunurilor materiale in stil american,ci este dedicat pastoratiei.de aceea securistii au renuntat sa-i mai ceara serviciile.daca ar fi fost eficient pt ei catusi de putin,nu renuntau la el asa rapid.dar, voi, cei ce-l puneti la zid, ati fi gata de jertfa pt binele natiunii ?????????????????????ma cam indoiesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24.   Pt sandrinio neagu trimis de
(22 mar 2008, 22:18:46
ne crezi pe toti tampiti,d-le autor de 2 lei?il faci pe ips pimen turnator, dar aduci ca argument citate din note informative care afirma exact contrariul.se vede de la o posta ca pimen ii ducea cu presul pe securisti. de aceea s-au si debarasat de el.ori esti de rea credinta, ori executi ordinul cuiva
25.   FARA LOGICA trimis de
(22 mar 2008, 22:47:13
Daca l -au "dezactivat" nu ar trebui sa intelegem ca nu corespundea cu ce aveau ei nevoie ,cu ce urmareau ? Altfel il tineau pana la moarte !Daca arata cu degetul catre pagani sau diavol,daca raspundea DA , dar nu facea ce spune , inseamna ca a facut politie politica ? N-ar fi logic,ca judecata sa aiba in vedere ,nu existenta sau nu a angajamentului scris ci , scopul urmarit ,imoralitatea concreta a parei ,ilegitimitatea ei , afectarea sau nu a drepturilor unei persoane nevinovate ,prejudicierea acesteia in mod concret ,fara drept si netemeinic ...Astazi ,televiziunea,parchetul,politia,presa si radioul ,serviciile, recurg si cheama insistent la semnalarea faptelor de orice fel -de drept comun sau nu , ilegale,imorale,abuzive,intent si sunt destui cei care traiesc bine din asta - lucru bun si logic .
26.   Painte trimis de
(22 mar 2008, 22:53:42
Parinte, daca te stii curat, ramai, daca nu, Dumnezeu cu tine!
27.   VAI DE CAPUL VOSTRU...... trimis de
(22 mar 2008, 23:17:10
CE ATI INTELES VOI DIN ACEST ARTICOL???? UN OM CARE A DAT NOTE INFORMATIVE DAR NU ARE ANGAJAMENT SCRIS LA SECURITATE???? CICA A FOST DECONSPIRAT! AUZI LA EI .?? DECONSPIRAT, DE CATRE CINE???....MAI AVETI TIMP SA CREDETI TOATE NAZDRAVANIILE SCRISE DE ASA ZISA PRESA? SI VOI FORUMISTILOR , PUNETI BOTUL LA VRAJEALA LOR.....NA POATE CA ASTIA ASA VEHEMENTI NU ATI FOST DUSI PE LA BISERICA SI DE ASTA NU CUNOASTETI CITATELE DIN BIBLIA CE O PURTATI SUBSUOARA ""NU JUDECA ,CA SA NU FII SI TU JUDECAT""
27.1  RE: VAI DE CAPUL VOSTRU...... trimis de
(23 mar 2008, 00:14:26
cred ca si an creierul tau tot o abrambureala este..........................
28.   Cui foloseste ura? trimis de
(22 mar 2008, 23:22:17
Dumneavoastra, cei care schimbati invective si acuze gratuite, nu aveti curajul unei opinii sincere si va ascundeti identitatea sub tot felul de pseudonime; si e vorba doar de o - hai sa zicem discutie.... Nu intreb cum v-ati fi purtat daca v-ar fi vizitat Secu asa, pe timp de intuneric...

Oare asa-zisele informatii nu sunt difuzate mizandu-se tocmai pe ura si dispretul celor care isi fac un tel in din a lovi oricand si oriunde, fara sa se gandeasca daca au dreptul sau daca au dreptate sa faca acest lucru?

Omul -si mai mult, Ierarhul adevarat- nu striga si nu se disculpa in fata nimanui, nici macar in sinea sa; stie ca viata lui si fapta de toata clipa sunt judecate de Dumnezeu.

29.   Barbosul trimis de
(23 mar 2008, 00:22:23
am citit toate comentariile multi exagereaza,dar Terente ala este un mare prostovan!!!
29.1  RE: Barbosul trimis de
(23 mar 2008, 01:09:33
,,adu dovezi bosketare?..ia si si tu esti SODOMIT?...
29.2  RE: Barbosul trimis de
(23 mar 2008, 10:37:39
mai terente!!! de ce dracu te-a facut mata atat de prost???boschetar afost tatal tau cand s-a urcat pe mata si a facut un bou ca tine!!!!
29.3  RE: Barbosul trimis de
(23 mar 2008, 17:08:14
..ai adus dovezi dobitocule?..scrii si tu asa sa te afli in treaba!..cretin sluga a $idovilor!
29.4  RE: Barbosul trimis de
(23 mar 2008, 18:59:14
ce dovezi mai vrei nu vezi ca toata lumea ati spune ca esti un prost ce dovezi mai vrei......
29.5  RE: Barbosul trimis de
(23 mar 2008, 21:54:27
..care lume mahh homalaule?..sectarii,securisti ovrei?..mahh jegule,esti o unealta in ghiarele $idovilor1
29.6  RE: Barbosul trimis de
(23 mar 2008, 22:25:16
ba dupa ce ca esti prost mai faci si kaka an poteca labagiule....
30.   Parere trimis de
(23 mar 2008, 02:39:33
adevarul e ca libertatea de exprimare a dat prilej presei mai mult sau mai putin aservita sa manipulele masele dupa bunul ei plac.putini sunt aceea care pot sa discearna adevarul in urma unor articole de genul acesta.primii oameni care au facut politie politica au fost secretarii de partid pentru ca ei dadeau ordinele.biserica,armata si familia sunt bazele societatii noastre,fara de care nu am mai exista ca popor.pacat ca se incearca discreditarea lor cu orice mijloace!
31.   Purim fericit slugilor noastre! trimis de
(23 mar 2008, 03:12:10
Shalom!

Se apropie purimul si as vrea sa felicit pe agentii nostri provocatori:Sandrina,Ralph,Secular(agent dublu:homo-libertin),Mos Gavrila,Ion-Ytzik,temida,etc.Romica Mezinunu poate apare pe foum deoarece e dus iar la ologofreni(vezi articolul de azi cu cel fugit de la "glumeti").Ovreii multumesc slugilor care ne ajuta sa batjocorom BISERICA ORTODOXA in Postul Mare(tot ovreii l-au omorat si pe Hristos) ,sa bajocorim NEAMUL ROMANESC CARE NE-A PRIMIT IN CASA LOR SI DUPA AIA LE-AM ADUS SI COMUNSIMUL!Tot ovrei au fost si in spatele MASACRARII MILIOANELOR DE OAMENI IN URSS,demascarile de la Pitesti,lagarele de la Aiud,Sighet,Delta,Canal..etc.M SLUGILOR CA NE AJUTATI SA NE CONTINUAM PLANUL DE OCUPARE A LUMII SI DISTRUGERE A CIVILIZATIEI EUROPENE SI A CRESTINISMULUI! DE PURIM VA INVITAM LA SINAGOGI SA GUSTATI DIN PASKA NOASTRA CU SANGE DE COPIL CRESTIN!(NU-I GLUMA,VEZI "CAZUL BEILIS" DIN UCRAINA!).

PS:Intrati pe www.iamthewitness.com ptr. mai multe informatii !!!
31.1  RE: Purim fericit slugilor noastre! trimis de
(23 mar 2008, 08:20:15
Rabinu lu peste!

Tu esti de fapt prostanul lu ma-ta. Un agramat analfabet dotat cu tastatura cind el e de o virsta culturala, intelectuala, afectiva evident primitiva.

Daca nu era asa, stiai ca un evreu nu face niciodata greseli de limba!
31.2  RE: Purim fericit slugilor noastre! trimis de
(23 mar 2008, 10:42:45
ma boule cine asi bate joc de biserica ortodoxa noi sau barbosii aia care-i pupi tu an dos???
31.3  RE: Purim fericit slugilor noastre! trimis de
(23 mar 2008, 17:27:43
..multzam RALPH!..sinagoga satanei iti multumeste ptr. serviciile tale..faca de astia ca tine OVREII N-AR PUTEA FACE ATITA RAU IN LUME!..DUPA CE VEI PIERII TE VA JUDECA HRISTOS DAR TE DESCURCI TU, ESTI DESTEPT DUPA CUM SE VEDE !DA-MI CONTUL BANCAR SA-TI TRIMIT CEI 33 ARGINTI!

PS:AVEM SI UN POPONAR PTR. POFTELE TALE !..ROMICA MEZINU TE ASTEAPTA..
31.4  RE: Purim fericit slugilor noastre! trimis de
(23 mar 2008, 19:36:11
ma tantalaule tu nu sti an ce zi e sabatu si te dai mare rabin .Pampalau nenorocit ce esti!
32.   Patima verde rosie trimis de
(23 mar 2008, 08:04:41
Era ievitabil : a aparut si antisemitul de serviciu! Era necesara inca o diversiune pentru a dirija faptele, adevarul incomod si penibil, necinstea si coruptia unora dintre noi catre victima clasica... Iarta-L Doamne pe delatorul Pimen, sa-i trecem pacatul pe numele unui rabin (care nici macar nu se afla aici). Sa-i ponegrim pe toti oamenii de bine, pe putinii de nivel intelectual care isi spun cuvintul decent si logic. Astfel vom ajunge exact in locul in care ne-a vrut garda de fier si securitatea comunista: decerebrati, fanatici, roboti executanti si strigatori de lozinci, multumiti cu leafa mica, dar supusi marilor escroci....
33.   Pentru terente trimis de
(23 mar 2008, 08:25:53
asa bulangiu si pervers ca tine ,rar intalneste omul in viata,probabil ti-o pui cu ceva popi ,altfel nu-mi explic atitudinea ta de cacanar pervers si limbist!!!!!!!
34.   Pentru Terente si altii trimis de
(23 mar 2008, 08:26:04
Biserica nu are nevoie de "ajutorul" vostru care ne discrediteaza . Ramaneti in cuibul vostru, destule au fost necazurile aduse de legionari si alti fanatici. Voi nu sunteti carne din trupul nostru. Nu ura ne invata Mantuitorul, ci iubire de Oameni.
34.1  RE: Pentru Terente si altii trimis de
(23 mar 2008, 10:32:30
Ce ai fa cu legionarii?

ti sa facut de scandal ,ce dracu"? Scrie undeva in articol de legionari? A fost Pimen llegionar? noooo.... si atunci? Pune dracului mina pe o carte si vezi ce a fost legiunea pentru Romania ,in contextul acelor ani si asa mai vii de la coada vacii!

Jigodie pocaita!
34.2  RE: Pentru Terente si altii trimis de
(23 mar 2008, 17:22:05
..lasa-i ca-s prosti !..se simt bine in prostia lor!..la Pitesti si in alte lagare SFINTII INCHISORILOR AU FOST TOTI LEGIONARI (CA SI MAJORITATEA INTELECTUALILOR INTERBELICI!) iar criminalii au fost comunistii $idovitzi!..de aia SE TRAIESTE ASA IN ROMANIA 1..DIN CAUZA CRETINILOR ASTIA CARE VOTEAZA SLUGILE $IONULUI!
35.   Pentru EI NU... trimis de
(23 mar 2008, 09:37:44
Dom' inspector,asa de jos ai cazut incat scrii prost chiar si pe forumuri?? Ai uitat cand il pupai in c...(cenzurat) pe IPS-ul cu pricina? Canta la alta masa,esti previzibil,mai ales ca serviciile pe care le-ai adus matale comunismului sunt mai mari si mai clare decat cele pe care bietul popa le-a facut cu sula-n coaste! Daca ma mai enervezi o sa ai surprize-surprize de dare in gat,adica in fapt,adica de scos in public,sper ca pricepi,nu se pune problema ca esti tolomac,esti mai mult lepra...
36.   Lui OSSAMA,dar nu numai... trimis de
(23 mar 2008, 09:47:10
Bine i-ai zis... Ca si cand om vorbi noi multe sutane si barbi din asa- zisa societate civila vor cadea... Mai iesiti din pacatul ipocriziei,recunosc marfa,sunteti aceeasi ,din acelasi aluat cu delatorii de dinainte de 1989,pute dupa voi!
37.   Si STRAINUL... trimis de
(23 mar 2008, 09:59:12
mai taci din gura,nu-ti ajunge leafa niciodata? daca ramaneai la satra ta,unde ti-e locul,ce lefa mai aveai? cinte te-a scos la lumina,securistii,legionarii?? nu cumva regimul comunist pe care il pupai frumusel in c... (iarasi cenzurat)? ai uitat cand faceai politichie de aceeasi parte a baricadei cu Pimen? Daca te mai bagi in seama vei avea surpize,vorba lu ala de mai sus...
38.   Dusmanul bisericii trimis de
(23 mar 2008, 11:12:42
La multe articole ale Monitorului legate de biserica am facut diverse comentarii si de fiecare data am fost catalogat de catre "aparatori" drept "dusman al bisericii.

Vreau deci sa-mi clarific pozitia personala:

----Daca "dusman al bisericii" este o persoana care doreste ca biserica o institutie curata, adevarata Casa a Domnului, neumbrita de scandaluri politice, sociale si economice , o institutie care nu urmareste �ndoctrinarea persoanelor �nca din frageda pruncie, o institutie care urmeaza sfatul lui Isus si nu pretinde proprietati si bunuri,o institutie �n care daca mergi sa te rogi nu trebuie sa platesti bilet de intrare ca la o oarecare sala de cinema (vezi cazul manastirilor bucovinene), o institutie care nu transforma Templul lui Dumnezeu �n bazar ,o institutie care nu face din Sf�nta Taina a Spovedaniei o metoda de aparare a propriilor interese, atunci---- Da,sunt dusman al bisericii !

P.S. NU sunt nici sectar, pocait , jidov, sluga a evreilor, ateu,et
38.1  RE: Dusmanul bisericii trimis de
(23 mar 2008, 16:25:36
Da, esti o scula masona. Ce ce se intretin manastirile bucovinene, porcule ? Cu donatii din SUA ?
38.2  RE: Dusmanul bisericii trimis de
(23 mar 2008, 17:23:50
..un comunist cretin asta este "moskiorpek-gavrila"..un bolnav mintal!..satanist
38.3  RE: Dusmanul bisericii trimis de
(23 mar 2008, 19:53:51
ai trait tu pe vremea comunismului mai rahatelule?
39.   DUMNEZEU SA-I IERTE trimis de
(23 mar 2008, 12:26:45
SA NU GENERALIZAM,LIPSA VERTICALITATII LA O SERIE DE FETE BISERICESTI A DISPARUT DE MULT SI NU SE DAU IN LATURI DE LA NIMIC SETEA DE INAVUTIRE, IMPLICAREA IN POLITICA,MANIPULAREA MASELOR E.T.C. AU FACUTFACUT DIN EI SA FIE PURTATORI AI NUMARULUI ,666' ALAH CU MILA.
40.   Treziti-va trimis de
(23 mar 2008, 12:34:26
IN URMA TURNATORILOR SI A RAPOARTELOR LOR,MII DE OAMENI CAPABILI,ELITA SI-AU PIERDUT VIATA, SERVICIUL, FAMILIA SAU AU SF�RSIT TORTURATI IN PUSCARIILE COMUNISTE! ATENTIE ROM�NI ! SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI !
40.1  RE: Treziti-va trimis de
(23 mar 2008, 12:59:02
... somnul electoratului zamisleste puterea politica. Tot asa invectivele izvorate din creiere mononeuronale continua opera celor care au ucis si torturat in numele bunului Dumnezeu de-a lungul secolelor. Pentru oameni care vad lucrurile ca Mosgavrila (73) eu ateul am acelasi respect pe care daca l-ar avea cluburile sportive, in situatii de rivalitate, de mult circ ar fi scutit ecranul.
41.   ADEVARATI CRESTINI ? trimis de
(23 mar 2008, 12:42:50
Daca un batranel poate incita mintile la 74 de mireni ,puteti sa va dati seama ce fel de nisip al desertului sunteti. Acest slujitor al propriului destin nu a facut decat ce la dus capul. Aveti curajul sa luati o piatra aruncati in el. Va vorbit ,va spovedit,va dat cele sfinte si v-ati bucurat cand l-ati vazut. Sunteti o gloata ,schimbati-l . Nu-i mai oferiti banutul muncit sau pomana de Vineri . Numai timpul va putea sa faca ordine in aceasta natie. Dupa ce ati pupat scuipati tot in acel loc.
42.   Nu avem noi dreptul trimis de
(23 mar 2008, 12:44:14
ai luat multa spaga pentru un post de preot acum sa dai pt procese dar in ceruri ce o sa mai dai o sa raspunda pt toate si pt toti cei care au plans si au imprumutat sa poata castiga o paine ru sine
43.   CA PIMENU MAI SINT MULTI trimis de
(23 mar 2008, 13:02:40
CA PIMENU SINT MULTI. JIGODII CARE AU TURNAT SI DUPA SPOVEDANIE SI CARE II SARUTAU MINA LUI CEAUSESCU PRIVIND NEPASATORI CIND COMUNISTII DARIMAU BISERICILE IN BUCURRESTI. PE FIHGURA LUI SE POATE CITI O NESIMTIRE SI O NERUSINARE FARA MARGINI SPECIFICA SLUGOILOR COMUNISMULUI. SI INCA MAI VOR SA PARTICIPE LA ALEGERI,O ALTA MAGARIE,POATE POATE PRIND CEVA PADURI SA-SI MAI FACA CITE UN CASOI IN PODUL CARUIA SA STEA COLACII PENTRU PORCI. RUSINE
44.   Jos mastile trimis de
(23 mar 2008, 13:30:56
sa fim realisti biserica e o afacere are in proprietate imobile de milioane de euro hectare de padure si terenuri arabile ca sa nu mai vorbim de bani ''prea fericitii'' o duc super atita timp cit noi naivii mergem la biserica si lasam acolo cite 1 leu bietii copii sint obligati sa invete in scoli religia asta dragilor se invata in sinul familiei fiecare cu credinta lui fara discriminari sa se ocupe scoala cu stiinta cu alte probleme iar preotii cu ale lor sa se lase de prostii
45.   A trimis de
(23 mar 2008, 14:15:27
aveti grija ce vorbiti si despre cine vb ca nu stiti nici ziua si nici ceasul cand o sa va trasneasca vreun necaz pe masura comentariilor voastre si apoi sa vedem cine o sa strige ...,,Doamne Doamne".
45.1  RE: A trimis de
(23 mar 2008, 14:20:32
lol
46.   Spalarea creierelor trimis de
(23 mar 2008, 14:51:00
Ma speriati la modul cel mai serios vorbind. Nu poti condamna biserica pentru pacatele slujitorilor ei, dar ei trebuiesc judecati fara mila. Au existat prelati care au rezistat tortuirlor cele mai inumane si nu au dat niciun fel de note informative, dar au existat si oameni care au semnat si au dat note de buna voie. Sincer, daca as fi �n locul lui Pimen mi-as pune cenusa �n cap si mi-ar crapa obrazul de rusine, mai ales �n fata unor asemenea dovezi incontestabile. C�t despre cei care �i iau cu o asemenea �nversunare apararea, probabil sunt pui de seminaristi care �ntre doua betii si trei curve au primit ordin sa ia apararea mai marelui securist. Voi sunteti cei vinovati ca bietii rom�ni nu mai disting �ntre bine si rau, din cauza unora ca voi una ca Mona Musca bulverseaza opinia publica. De aia milioane de rom�ni pl�ng dupa comunism pentru ca voi le spalati creierele la slujbe si �i mintiti pe fata. Nici macar comunistii nu era asemenea jogodii, aia te omorau si stiai cum stai.
46.1  RE: Spalarea creierelor trimis de
(23 mar 2008, 19:07:21
nu antelege gresit nu condamna nimeni biserica romanescca fie ea ortodoxa sau ctolica ci pe cei care o slujesc pt asi face averi cei care mai vreau si functii an frunte statului...
47.   �ntretinerea manastirilor trimis de
(23 mar 2008, 17:02:38
Pentru cei care mai cred precum Tiberiu ( 76) ca m�nastirile au nevoie de taxa de intrare si paduri pentru a se �ntretine ,iata c�teva date �nteresante:

In acest an, peste 1.100 de biserici si manastiri din toata tara, in marea lor majoritate ortodoxe, vor primi aproximativ 165,8 milioane de lei. Banii provin de la bugetul pentru culte si din Programul National de Restaurare al Ministerului Culturii si vor fi folositi pentru lucrari de constructie, reparatie si intretinere.

Bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte de la Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) pentru construirea si repararea lacasurilor de cult pe anul 2008, conform Legii Bugetului, este de 123,012 milioane de lei.

47.1  RE: �ntretinerea manastirilor trimis de
(23 mar 2008, 17:08:43
Din aceasta suma, comisiile de buget-finante ale parlamentului au repartizat 116,685 milioane lei pentru 957 unitati de cult. Dintre acestea, majoritatea sunt ortodoxe, 63 sunt romano-catolice si greco-catolice, 22 sunt crestine de rit vechi, 11 sunt biserici penticostale, 4 reformate, 2 baptiste, 2 lutherane si 1 apartine cultului adventist de ziua a saptea.

Alte 45 unitati de cult au primit bani printr-o hotarare de guvern care a suplimentat bugetul Ministerului Culturii si Cultelor cu 19,7 milioane de lei.

La aceste sume se adauga bisericile si manastirile cu statut de monumente istorice la care lucrarile sunt finantate prin Programul National de Restaurare (PNR) al MCC. Dintre cele 168 de obiective restaurate prin PNR in 2008, 122 sunt lacasuri de cult, iar suma alocata acestora este de 23,13 milioane de lei.

P.S: Tiberiu , sunt o persoana educata ,altfel �n loc sa-ti aduc argumente civilizate si documentabile ti-as fi spus ca "porc" esti tu si bine�nteles
47.2  RE: �ntretinerea manastirilor trimis de
(23 mar 2008, 17:31:35
..TU PERSONA "EDUCATA"..HEHEH..POATE "RE-EDUCATA"..TE-AI DECLARAT DUSMAN AL BISERICII...DECI SI A LUI DUMNEZEU !..IAR " INCEPUTUL INTELEPCIUNII ESTE FRICA DE DUMNEZEU"..scrie in psalmi..PAREREA MEA:ESTI UN IDIOT SPALAT LA CREIER DE MASMEDIA PERVERS-$IDOVITA !
48.   Danke schon! trimis de
(23 mar 2008, 17:19:23
Shalom la slugi!

Kahalu' va multumeste vou slugilor ptr. defaimarea ortodoxiei,a lui Hristos,a neamului romanesc,a tot cei moral!Bravo ,sustineti in continuare sodomia,prostia,iobagia intelectuala,perversitatea,etc.Ovreii au fost cei care au schingiuit romanii(majoritatea legionari) in lagarele de la Pitesti,Aid,Sighet,Canal,Delta..etc.Tot ovreii au facut si cele 2'a razboaie si-l vor face si pe-al treilea!Bravo GOYILOR(ne-ovreii sunt goy=dobitoc ,ptr ovrei)!Lingeti-ne fundul!Slugile noastre sunt:MosGavrila,Ralph,Nelu-kelu,Romica Mezinu,Maria si "pocaitii",Claudiu,Bush-tufi VA MULTUMESTE DOBITOACELOR CE SUNTETI PTR, FAPTELE VOASTRE!CONTINUATI SA BATJOCORITI MAI ALES ACUM IN POSTUL PASTELUI !

PS:PROBLEMA:DUPA CE VETI PIERI, HRISTOS (CEL OMORIT DE OVREI!) VA VA JUDECA!
48.1  RE: Danke schon! trimis de
(23 mar 2008, 18:02:04
ESTI UN DOBITOC. DUPA TINE A TE ATINGE DE POPI TURNATORI SAU HOTI INSEMNA DEFAIMAREA ORTODOXIEI? DU-TE SI TE ASCUNDE!
49.   Unde dai si unde crapa trimis de
(23 mar 2008, 19:20:13
Terente, "rabinul" si altii ca ei nu fac decit sa confirme faptul ca in cadrul bisericii s-au ascuns intotdeauna citeva lichele. Primitivismul, ura pentru aproapele tau, diversiunea murdara, amenintarile si minciuna - au fost intotdeauna armele murdare utilizate de acestia. Ei au reusit sa murdareasca obrazul bisaericii, sa compromita bunul nume al ortodoxiei sub masca psudo-apararii ei. Toata consideratia pentru oamenii de bine care au inteles ca pentru a apara citeva uscaturi din cadrul bisericii, nu e nevoie sa -i ameninti pe altii, sa te exprimi ca cele din urma calfe de gardisti, sa injuri. Nu "rimeaza" cu rolul fundamental al bisericii si, evident, nu cu aspectul pozitiv-necesar pe care il urmareste. Adica, crapa nu unde dai, ci tocmai unde nu te astepti... Si faptul ca exemplare ca Pimen sunt mentinute in functie, arunca o umbra groasa si daunatoare asupra BOR, lasindu-ne sa banuim facaturi si la alte nivele. Dea Domnul sa nu fie asa!
50.   N-am gasit macar unul care sa cunoasca ortodoxia ! trimis de
(23 mar 2008, 19:25:48
citesc comentajele voastre , citesc ..."despre actele de eroism" a lui pimen si stiti la ce concluzie am ajuns ???

toti , da chiar toti ....HABAR N-AVETI DE CEEA CE A VRUT SA NE INVETE IISUS (sau cum il mai numiti voi).

vreu sa va intreb: CE FEL DE "SISTEM SOCIAL" NE-A PROPUS IISUS ????

sau poate santeti mai....destepti ca el si aveti alta....viziune a lumii mai...dreapta ??

trancaniti toti in frunte cu ....ratacitii de popalai dar santeti toti ...orbi si surzi.

popalaii acum striga in gura mare ca n-au nimic comun cu ....sistemul trecut pentru ca ....habar n-au de ceea ce scrie in biblie , dar adevarul e ca au dreptate pentru ca ei cu adevarat n-au nimic comun cu...ORTODOXIA !!

ei chiar daca citesc biblia , nu "inteleg"nimic.

ce fel de sistem a spus IISUS c-ar trebui sa fie la cei ...credinciosi ??

capitalism ?

nu-mi pasa de ceea ce-o sa ma.... numiti dupa citirea acestui comentaj pentru ca voi pentru mine santeti ca....
51.   Sfintul PIMEN trimis de
(23 mar 2008, 19:28:38
Hristos s-a nascut evreu, a trait ca evreu si a murit evreu. A fost ucis de romani. Biserica Catolica a restabilit adevarul si si-a cerut scuze . Iar inaltpreasfintul Pimen nu are nici o legatura cu chestiunea si degeaba niste marlani inculti si indobitociti de doctrina legionara incearca sa-l scoata basma curata, aruncind vina pe...evrei. Trebuie sa fii prea idiot ca sa crezi asa ceva sau trebuie sa fii si mai idiot ca sa crezi ca altii te vor crede cind scuipi cu asemenea aberatii iezuite. sI...E CLAR CA DACA PIMEN VA IESI SI MAI COMPROPMIS, SE VOR GASI CITIVA CARE SA AFIRME CA PIMEN E ...EVREU!!
51.1  RE: Sfintul PIMEN trimis de
(23 mar 2008, 19:34:50
taci ma , ca nu stii ce vorbesti !!

daca IISUS s-ar naste din nou...AZI , LA FEL S-AR INTIMPLA !!!

si stii care-i ...morala ??

mai ...vinovati am fi noi acum , decat cei care l-au pus pe cruce atunci !!!

dar ca sa....intelegi , tre sa stii sa...citesti !!!
51.2  RE: Sfintul PIMEN trimis de
(23 mar 2008, 19:45:46
am impresia catu nici nu sti de ce esti ortodoxa antr-o tara latina? mai pune mana pe carte!!
51.3  RE: Sfintul PIMEN trimis de
(23 mar 2008, 22:00:26
..lui MIREAN..bravo animalule(goy)!..pe Hristos l-au omorat ovreii, NU ROMANII, cum crezi tu!( 2TES 2:13,15) si restul ce ai scris si ce crezi nu-s decit fecale..ceea ce-i si'n mintile voatre de co****i nenorociti..vino sa primesti cei 33 arginti iscariotene!
51.4  RE: Sfintul PIMEN trimis de
(23 mar 2008, 22:22:43
amaratilor , va certati pentru ca s-a....INPLINIT CEEA CE ERA SCRIS IN VECHIUL TESTAMENT ??!!!

trebuia sa se ....inplineasca ceea ce-a spus DUMNEZEU !!!!

santeti niste ...amarati inconjurati de ...adancurile intunecimii.
51.5  RE: Sfintul PIMEN trimis de
(23 mar 2008, 22:33:51
ba tolomacule cine la omorat pe CRISTOS? ati spun eu ca eti un mare prost evreii l-au tradat si romanii l-au judecat si l-au rastignit.
52.   De la Avva Ioan Colov trimis de
(23 mar 2008, 20:02:10
Zis-a avva Ioan : asemenea sunt unui om, care sade sub un copac mare si vede fiare multe spre dansul; si cand nu va putea sa stea impotriva lor, alearga sus in copac si scapa. Asa si eu, sed in chilia mea si vad cugetele cele viclene deasupra mea; si cand nu voi putea asupra lor, fug la Dumnezeu prin rugaciune si scap de vrajmasul.

53.   Genealogic trimis de
(23 mar 2008, 20:09:22
Pace voua ....Ieri am aspirat cartile...L.am scos pe Teofil Dumbraveanu de la naftalina..In carticica lui scrie undeva :Ce faci omule cu omul...?/ Si tu pomule cu pomul, de nu.l bucura nici somnul ...!....samdp. Scoateti coroanele si hainele popii la licitatie...! El si.a trait traiul,a mincat malaiul...Sa.si vinda averile , sa le imparta saracilor....Isus umbla in camasa si sandale...Iubiti.va, ca viata.i scurta si o intilnim o singura data ..!
54.   Biserica trimis de
(23 mar 2008, 22:16:01
hai sa va povestesc eu cine conduce biserica ortodoxa si cine asi bate joc de ea: Mai acu vreo 5 ani mare fenomen an jud Arges un ticalos spunea ca avisat-o pe sf MARIA plangand si ca s-a trezit plutind si ca trebuie facuta o manastire an sat zis si facut a intrat pe felie alt ticalos popa din sat Cornel si au anceput sa suga bani de la fraeri. Dupa putin timp alta viziune,antr-un rau de se scurg toti rahatii din or. costesti apare sf FECIOARA si sf IISUS rastignit, iar au anceput sa curga bani si ghiciti voi cine si-a unplut buzunarele popa Cornel SI PREA SFINTIA SA IONEL VISATORUL SI PREAVAZATORUL IONEL [ un betiv de acolo din sat] sf Calinic de arges si altii mai sus pusi etc. etc...Acuma antreb si eu mai terente caaciosule sau pe prostovanu ala de se da rabin si pe altii,cine asi bate joc de biserica noi sau ei???????????
54.1  RE: Biserica trimis de
(23 mar 2008, 22:31:00
..boule,astia sunt ereticii..ortoxia nu accepta "minunile" de care spui tu!..eu ascult de pr. Papacioc,Cleopa,parintii bisericii..etc..www.sfaturi-or cu placere pe Dan Puric,Danion Vasile..nu pe MosGavrila si alti sclerozati..
54.2  RE: Biserica trimis de
(23 mar 2008, 22:39:30
ma rahatele vrei sa ati mai dau exemple din astea ca tu esti prea prost si nu ai de unde stii cine asi bate joc de abiserica si cine nu...
54.3  RE: Biserica trimis de
(23 mar 2008, 22:56:42
ma avortu naibii cine esti tu sa ami dai lectii de religie mai mamaligar cacacios ma anveti tu pe mine cine fura din patrimoniul bisericii??
55.   La dracu trimis de
(23 mar 2008, 23:01:53
sa-i dracu pe toti popii si calugarii astia ca toti sunt niste betivani curvari si mafioti in frunte cu aia de la putna si cu ala de la moldovita de danseaza si bea prin discoteci in sutana si in frunte cu pimen asta. comentati acuma
55.1  RE: La dracu trimis de
(24 mar 2008, 05:32:46
..ia spune sectare eretic tu din ce turma faci parte?..sigur nu spui ca imediat ti-as spune in ce EREZIE ESTI...

ps;sau esti satanist care omori pisici prin cimitire si le bei sangele?
55.2  RE: La dracu trimis de
(24 mar 2008, 10:44:02
din turma****iiii jegos amputit ceesti...
56.   Bravo slugilor.. trimis de
(24 mar 2008, 05:39:32
Shalom,
-Maximus IMBECILUS, bravo,injura biserica!Asa place ovreilor,satanistilor,homalail sectari!
-MosGavrila,BOR sustinuta financiar din SUA?..behehe...parca sectele vin cu haine vechi si tot felul de nimicuri cu care cumpara sufletele voastre!Cite izmene(2;nd hand) ti-au dat sa treci la secta?
-RALPH..SALVE MAIMUTZOIULE!..da-mi contul bancar sa-ti trimit 33 arginti
-SECULAR...deci tot homalau ai ramas?
-RROMica MUEzinu,esti tot la balamuk?
-toti sectarii:bravo,jucati cum va canta ovreimea!Focul nestins al Ghenei va asteapta!
www.forbbiden.com
56.1  RE: Bravo slugilor.. trimis de
(24 mar 2008, 08:05:28
ma handicapatule pe cine anjuri tu ma oligofrenu naibii nu vezi ca nu sti pe ce lume traesti ma pupi-ncurist bolnav ce esti sugauleeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!
57.   Vesnica pomenire trimis de
(24 mar 2008, 07:19:24
Tot nu am inteles ce legatura are faptul ca Pimen a fost colaborator al securitatii, faptul ca popii fura si inseala pe oamenii simpli (nu ma refer la trogloditi ca Terente si idiotul care o face pe rabinul), cu vechiul si cu noul Testament. Amestecati religia cu cei care traiesc pe seama ei, de parca nu se stie ca pina la Dumnezeu te maninca sfintii si argatii lor cu gura murdara si suflet de catran. Acum stiu ca urmeaza jignirile celor pomeniti...
57.1  RE: Vesnica pomenire trimis de
(24 mar 2008, 09:40:11
esti perversa ?nebunatic-o! Iti place sa ti se vorbeasca urit ca preludiu, nu?

Tiritura sifilitica!
58.   Ptr cei de la Monitorul trimis de
(24 mar 2008, 10:39:14
domnilor dvs. nu aveti un moderator care se ocupa de comentarii?rusine ptr. cei ce scriu asemenea mizerii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rapan în sos roşu 2 porţii - 40 minute 450g rapan  (Melc marin)50g ulei de măsline 2 căţei de usturoi 75ml vin alb 150ml sos de roşii 6-7 frunze busuioc        1 leg. mărar  •± sare, piper ... Citeşte