Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2008 - Anul XIII, nr. 69 (3750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Undeva nu sună…

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Privite strict sub lupa (nu e anagramare!) Regulamentului, faptele petrecute la ceas de seară, alaltăieri, au „acoperire”. Dar doar atât. Vreau să spun că arbitrul Deaconu, în loc să încerce gestionarea situaţiei de criză ivite, a făcut parcă tot ce era posibil întru amplificarea acesteia până către deznodământul absolut ridicol şi ilogic. A acţionat adică în cea mai nefericită direcţie, reuşind să păgubească pe absolut toată lumea, începând cu el însuşi. Să nu înţelegeţi, Doamne fereşte!, că apăr huliganii şi că încurajez comportamentul animalic al bandelor numite, absolut impropriu, la noi, galerii. Sau că nu am toată compasiunea pentru Deaconu, cel care a fost lovit de unul sau două obiecte. Numai că starea sa fizică (nu îi curgea sânge din cap, deşi parcă dorea acest lucru, după cât de des îşi ducea mâinile la locul loviturii, nu a căzut secerat la momentul impactului, iar năuceala post-lovitură mi s-a părut – iertaţi-mi dacă greşesc – uşor teatrală şi parcă la comanda lui Lovin care îi tot şoptea ceva în timp ce-l conducea tandru, cu mâna pe după şoldul acestuia) parcă nu chiar impunea oprirea partidei. Iar când a revenit la „locul faptei”, parcă aştepta să mai zboare încă un obiect, spre a opri jocul. Lucru care s-a şi petrecut. Nu-i fac proces de intenţie, nu-l acuz (ar fi chiar culmea, el fiind, totuşi, victimă) de premeditare (şi, implicit, nici că ar fi fost vândut), dar e indiscutabil că s-a pierdut, că a dovedit că el, ca mai toţi arbitrii români, nu este apt de a conduce un meci important. Iertaţi-mă: aţi văzut câte zeci şi sute de obiecte se aruncă în Spania, mai ales la corner, în jucătorul care se pregăteşte să execute? Cu toate astea, nici măcar în celebrul caz Figo, niciodată arbitrul nu pune paie pe foc. Ceea ce s-a petrecut sâmbăta trecută, cu portarul rănit grav, e altceva şi decât ceea ce se petrece în mod obişnuit acolo, şi, categoric, decât la Rapid – Steaua. Dincolo de întâmplarea în sine, acesta este rezultatul stării generale a fotbalului nostru, murdar de sus până jos, condus de o Ligă şi o Federaţie pline de golani, de patroni de club penali, cu meciuri trucate şi cu arbitrii incompetenţi ori mânjiţi. Şi cu spectatori pe măsură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Undeva nu sună….
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Undeva nu sună…0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rapan în sos roşu 2 porţii - 40 minute 450g rapan  (Melc marin)50g ulei de măsline 2 căţei de usturoi 75ml vin alb 150ml sos de roşii 6-7 frunze busuioc        1 leg. mărar  •± sare, piper ... Citeşte