Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2008 - Anul XIII, nr. 69 (3750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

Doi fraţi abuzaţi de tată, luaţi în grija statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi din comuna Berchişeşti, bătuţi şi înjuraţi în repetate rânduri de propriul tată, în grija căruia se aflau după plecarea mamei la muncă în străinătate, au ajuns în grija statului.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava (DGASPC) a primit, miercuri, 19 martie, o sesizare din partea Primăriei Berchişeşti, cu privire la situaţia de risc în care se află doi fraţi, după ce aceştia au rămas în grija tatălui alcoolic şi foarte agresiv.

După ce au efectuat ancheta socială la locuinţa în care creşteau cei doi fraţi, specialiştii din cadrul DGASPC au decis ridicarea în regim de urgenţă a celor doi minori, „a căror dezvoltare fizică, psihică şi intelectuală era pusă în pericol de către tatăl acestora”.

Părinţii sunt despărţiţi şi au început procedura de divorţ. Mai mult, mama copiilor este plecată la muncă în străinătate din anul 2006, iar copiii au rămas în grija tatălui, care nu are nici un loc de muncă.

 

Copiii au ajuns într-un centru de plasament

Purtătoarea de cuvânt de la Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Lenţa, ne-a spus că tatăl copiilor consuma în mod frecvent băuturi alcoolice, era violent atât fizic, cât şi verbal, şi îşi neglija în mod continuu copiii.

„Cei doi fraţi erau bătuţi de către tată ori de câte ori acesta venea acasă în stare de ebrietate, deoarece îi considera vinovaţi de faptul că a fost părăsit de soţie. Simpla lor prezenţă îl făcea pe tată violent. Este instabil emoţional, impulsiv, hipersensibil, oscilând frecvent între indiferenţă şi furie, fără a fi capabil să le ofere copiilor un mediu adecvat dezvoltării”, a mai completat Lenţa.

Mama celor doi copii a păstrat legătura cu familia şi a trimis bani fostului soţ pentru îngrijirea copiilor, însă acesta i-a cheltuit pe băutură.

Pentru că minorii erau neglijaţi şi abuzaţi fizic de către tată, mama lor este plecată în străinătate, iar alte rude până la gradul IV care să se ocupe de copii nu au fost identificate, specialiştii din cadrul Protecţiei Copilului au decis internarea lor în regim de urgenţă la un centru de plasament de tip familial.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi fraţi abuzaţi de tată, luaţi în grija statului.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Doi fraţi abuzaţi de tată, luaţi în grija statului3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rapan în sos roşu 2 porţii - 40 minute 450g rapan  (Melc marin)50g ulei de măsline 2 căţei de usturoi 75ml vin alb 150ml sos de roşii 6-7 frunze busuioc        1 leg. mărar  •± sare, piper ... Citeşte