Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2008 - Anul XIII, nr. 38 (3719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Între religie şi modernism

Căsătorii de o zi, blamate de preoţi

Tineretul Democrat Liberal din municipiul Câmpulung Moldovenesc a organizat joi o premieră locală absolută – căsătorii „de probă”, cu valabilitate de 24 de ore.

Acţiunea s-a derulat în plin centrul localităţii, pe ritmuri muzicale şi a reunit câteva zeci de tineri, membri ai TDL Câmpulung Moldovenesc sau doar simpli curioşi. Potrivit precizărilor preşedintelui local al TDL, Marcel Alin Ţintilă, care a şi oficiat căsătoriile în cauză, astfel de activităţi au fost organizate în toată ţara.

La Câmpulung Moldovenesc au avut prioritate la „căsătorii” tinerii care nu sunt membri ai organizaţiei politice şi primele cinci perechi s-au grăbit să profite imediat.

Au fost primii căsătoriţi de probă din istoria locală tinerii Ionuţ Gireadă şi Ionela Coca, care s-au sărutat şi fotografiat în aplauzele tuturor celor prezenţi.

Ei şi ceilalţi miri de ocazie au primit de la organizatori verighete, certificate de căsătorie portocalii, mici daruri, trandafiri şi o invitaţie la o petrecere privată ce se va derula la un restaurant din municipiu, petrecere la care vor avea acces, gratuit, doar „însurăţeii”.

Organizatorii ne-au mai spus că numărul căsătoriilor de probă a fost limitat la 50, din raţiuni financiare. Preşedintele Ţintilă a adăugat şi că „organizatoric şi din punct de vedere al banilor nu e uşor, dar merită să vezi bucuria pe chipurile tinerilor îndrăgostiţi”.

 

Bătrânii au scuipat în sân şi au trecut strada

Nu toată lumea a privit ideea cu ochi buni. Au fost bătrâni care au scuipat în sân, trecând pe drum, persoane care s-au plâns de zgomot şi preoţi care şi-au manifestat dezaprobarea.

„Am rămas surprins de asemenea manifestare. Ca preot sunt şocat de aceste invitaţii la căsătorii de ocazie. Religios vorbind, acestea reprezintă pe faţă invitaţii le desfrâu. Nu mă refer numai la Câmpulung, unde se întâmplă prima oară, ci în general. Sunt şocat şi de numărul mare de gură-cască asistenţi, cărora bineînţeles că numai idei pozitive nu le vin din aşa ceva”, ne-a spus preotul Teodor Giosan.

Preşedintele seniorilor PDL din Câmpulung Moldovenesc, Ghiocel Niga, ne-a spus însă că intenţia tinerilor din partid a fost doar de a se distra tinereşte şi nu de a încălca norme morale sau de a supăra pe cineva.

„Înţeleg că lumea nu este obişnuită cu astfel de distracţie, pentru că e prima oară, dar personal mă bucur că tinerii au organizat aşa ceva, că s-au putut întâlni şi veseli. Este o influenţă occidentală care încearcă să pătrundă şi la noi şi consider că putem să ne adaptăm fără probleme unor manifestări noi. Tinerii noştri sunt deschişi şi veseli şi această activitate a fost pe placul lor”, a conchis Ghiocel Niga.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căsătorii de o zi, blamate de preoţi.
 Vizualizări articol: 1805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Căsătorii de o zi, blamate de preoţi3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Beton trimis de
(15 feb 2008, 11:22:38
..... daca ma gandesc putin parca si eu m-as casatori pentru o zi. Cel mai mult ma incanta ideea ca pantru 24 de ore e sotia mea si pot face ce fac de obicei sotii sotiilor...... Nu, nu va ganditi la prosii pentru 24 de ore pot sa o bat legitimlaughing

Lasand gluma la o parte casatoriile astea chiar sunt o invitatie ceva de genul: "pentru o zi hai sa ne jucam de-a mama si de-a tata"
2.   Hehe trimis de
(15 feb 2008, 12:36:35
sex after party !
3.   DEZMAT trimis de
(15 feb 2008, 12:40:36
Eu am impresia ca acest oras are prea multi bani si cei de la conducere nu stiu ce sa mai faca cu ei.

3.1  RE: DEZMAT trimis de
(15 feb 2008, 12:45:47
mare vitel esti....

daca taceai filozof ramaneai...tu ai citit articolul? n-a organizat nimic conducerea orasului, ci PDL-ul (aia cu fluturi), prin tineretul sau...

4.   Campulung .........doar lung si atat trimis de
(15 feb 2008, 13:00:00
tara de rahat......oras de rahat...........INAPOIATILOR!! cu par pe picioare si barbati care duhnesc a branza,nespalati si prosti!Asta-i campulungul .......

ps.----s-a mai inventat si apa (aveti cateva ore pe zi,profitati de ele)asa ca mai spalati-va si nu asteptati vara sa faceti baie in bazin!!!
5.   Acte trimis de
(15 feb 2008, 15:53:51
Da, sigur, toti pustanii abia asteapta actele de 1 zi ca sa se apuce de prostii. Ca fara actele alea le-o fi rusine. Si pentru TOM, nici o lege nu spune ca daca te-ai insurat ai voie sa-ti bati nevasta!
5.1  RE: Acte trimis de
(15 feb 2008, 18:34:00
Era un "pic" de gluma. E clar ca in orice tara civilizata (includem aici si Romania) violenta domestica e interzisa si se pedepseste cu inchisoare. Dar vorbeam asa de un caz tipic romanesc: vine nea` Grigore de la munca la ora 9 P.M., (sa nu va ganditi ca a stat peste program si de aceea a ajuns asa tarziu, a intarziat vre-o 7-8 ore pe la carciuma). Ajuns acasa isi da seama ca mancarea e rece. Ce face? Se duce ca un sot model la nevasta, care din intamplare se machia, si o ajuta cu putin machiajul.

P.S. (pentru cetateanul turmentat) Cand citim un mesaj trebuie sa incercam sa-i intelegem si substratul si sa facem diferenta intre pamflet si lucruri serioase.
6.   Ha ha ha... trimis de
(15 feb 2008, 16:20:48
E bine,e bine rau de tot,teorie teorie,teorie,ce atita teorie,practica nene te omoara,asa ca TELEDISTII astia ce si-au zis,sa o punem de o practica numai asa ne vom desavirsi si au infipt teoria in practica ,astept sa vad cit le-a mai crescut capatina dupa asa expierenta...
7.   Nu conteaza trimis de
(15 feb 2008, 16:47:28
DAR DACA SE ORGANIZAU NISTE BETII DE O ZI,ERA CINEVA IMPOTRIVA? singura distractie a romanilor e bautul fara limite.....

8.   Judeca trimis de
(16 feb 2008, 00:07:43
uitate bine in jurul tau daca cunosti numai alcolisti esti si tu de a lor.dar nu generaliza.............;nu suntem o tara de alcolisti .
9.   Apropo trimis de
(16 feb 2008, 09:54:31
Apropo de preoti care nu sant de acord cu aceste manifestari ale tinerilor,eu as zice sa si vada de averile lor si sa gandeasca cum sa mai poata jecmani enoriasi ca pt. asa sunt buni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castroane verzi 4 porţii - 65 minute 4 dovlecei50g paste scurte 1 lingură ulei de măsline1 ceapă2 căţei de usturoi2 linguri boabe de porumb fiert2 linguri mazăre verde fiartă100g spanac4 linguri caşcaval ras1 ou200g roşii 1 leg. mărarsare, piper ... Citeşte