Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2008 - Anul XIII, nr. 38 (3719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

De Sf. Valentin

S-au căsătorit în haine medievale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Serviciul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Suceava, doar trei cupluri şi-au unit destinele de „Valentine’s Day”. Unul dintre aceste cupluri a ales special ziua de ieri pentru a-şi uni destinele.

Este vorba de doi ziarişti de la un post local de radio, Narcisa Cotruţă, de 24 de ani, şi Gabriel Marian, de 27 de ani. Cuplul a spus „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă în Sala Tronului de la Complexul Muzeal Bucovina. Şi pentru a fi în ton cu decorul, mirii s-au îmbrăcat în costume medievale puse la dispoziţie de reprezentanţii muzeului. 

 

Iubirea la români are doi patroni

Iubirea la români are, teoretic, doi patroni: Dragobetele (fiul iubăreţ al Dochiei)  - 24 februarie şi Sfântul Valentin – 14 februarie. Dacă până la Dragobete mai sunt câteva zile, Sfântul Valentin a trecut fără târguri de cadouri sau vânzări record la flori şi bijuterii.

Sucevenii nu par a fi familiarizaţi cu această sărbătoare, cu mare priză la americani. De aceea, comercianţii nu s-au prea ales cu profit în urma vânzărilor de ieri. Am cutreierat şi noi florăriile, magazinele cu bijuterii şi cofetăriile pentru a vedea care este oferta şi dacă bărbaţii, în special, au fost darnici cu iubitele lor. Din ce ne-au spus comercianţii, nu.

Florile comercializate în florării, dar şi la tarabe, aveau aceleaşi preţuri ca şi în zilele trecute. Orhideele puteau fi cumpărate cu zece lei, 25 sau chiar 50 de lei bucata, crinul imperial - 15 lei, trandafirii la opt sau zece lei bucata, freze la trei lei firul, la fel ca şi firul de lalea.

 

Florile nu au fost o tentaţie pentru îndrăgostiţi

Comercianţii ne-au spus că vânzările au fost mici din cauza vremii urâte, friguroase, dar şi pentru că Sfântul Valentin nu este o sărbătoare foarte „împământenită” la Suceava.

„De 8 Martie este altfel. Atunci este vânzare mai mare. Ne permitem să ridicăm puţin preţurile, pentru că se vinde orice”, ne-a spus un comerciant sucevean.

Dacă florile nu au fost o tentaţie pentru îndrăgostiţi, ne-am gândit că poate bijuteriile sunt pe placul acestora. Preţul ridicat din ultima vreme la gramul de aur (80 de lei gramul/ 18 karate) nu le-a prea dat posibilitatea sucevenilor să îşi completeze colecţiile cu bijuterii.

 „Poţi să faci un cadou iubitei în orice zi, fără să fie vreun sfânt. 8 Martie este altceva. Atunci, chiar nu ratez să-i fac o surpriză soţiei”, ne-a spus Andrei Cocerhan.

Am găsit într-un magazin sucevean şi câteva oferte la gablonţuri (cercei, brăţări, coliere), ale căror preţuri erau reduse substanţial de la 30-40 de lei, la 10 lei (cercei, brăţări, coliere).

Din curiozitate, am întrebat-o pe vânzătoare dacă a avut mai multe cereri de Sf. Valentin, iar ea ne-a răspuns: „credeţi că o femeie poate fi impresionată de un cadou în valoare de 10 lei?! Nu au fost vânzări mai mari”.

 

Rezervări la restaurante cu trei zile mai devreme

Oferta de dulciuri şi prăjituri din cofetăriile sucevene nu a adus ceva spectaculos. Poate doar torturile în formă de inimioară (la 30 de lei kilogramul), care, oricum, erau destul de mari pentru a fi savurate doar în doi.

Nu au lipsit, nici în acest an, kitch-urile de pe tarabe. Tot felul de inimioare, felicitări, mărţişoare, coşuleţe cu simboluri zodiacale, dar care nu au trezit interesul trecătorilor.

Unii tineri şi-au petrecut „Ziua Îndrăgostiţilor” în restaurante sau cluburi, după ce şi-au făcut rezervări cu cel puţin trei zile înainte.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-au căsătorit în haine medievale.
 Vizualizări articol: 2904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
S-au căsătorit în haine medievale2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Auzi la astia trimis de
(15 feb 2008, 12:15:54
Ce dobitoci. Si cum mai ziceam, dar nu mi-a raspuns inca CMB, poate o sa le trimit si ceva oficial: se poate pune la dispozitie sala tronului si pentru o filmare xxx ?

ps ma pis pe valica dei si pe aia care-i dau importanta
2.   Parazitii trimis de
(15 feb 2008, 12:24:09
" S-au casatorit �n haine medievale" ! subiect principal de a ajunge pe prima pagina si sa apara in ziar? scrieti ca ma pis pe monitorul ! e de treba ! bag cucu in ziaru vostru de **** ! stiri de ****! haha ...
3.   1+2 trimis de
(15 feb 2008, 12:28:45
sunteti niste labagii
4.   Freze?? trimis de
(15 feb 2008, 12:56:22
Freze la 3 lei firul ??? Firul de par,sau cum ??? N-ar strica niste cursuri de limba romana...
5.   Marginile gindirii trimis de
(15 feb 2008, 13:32:34
1+2, sau probabil acelas retardat mintal care in dorinta de a-i compromite pe altii, se face de ris, de rusine si de...internat la psihici!
6.   Tare zi... trimis de
(15 feb 2008, 16:32:46
Ha ha ha ...n-am ris de mult asa ca astazi,articole tari ,comentarii tari ,ziar tare numai bun de atitat focul....cit despre sarbatoarea asta importata ce sa zic,e ca si guma de mestecat care tot de import e:rumegi mult dupa care o scuipi...efect ZERO...
7.   Ras trimis de
(15 feb 2008, 17:29:40
ce mare strasnicie caci s-au cununat la muzeu se slutesc si ei ca sa-i dea la ziar la anul pe 14 februarie ii vezi la tribunal la divors
8.   N-ai gagica,viata-i trista... trimis de
(15 feb 2008, 23:21:21
rage singuratatea in voi frecaretilor,ca daca n-aveti cu cine iesi in oras si buzunarele va sunt goale,e clar ca nimic nu va place si totul va pute.Unii au prietene, altii se insoara,si e normal sa isi doreasca sa petreaca extra misto in momentele astea si sa le ramana amintiri deosebite.V-a crescut par in balma ba ratatilor!
9.   Idiotzii trimis de
(16 feb 2008, 01:42:40
mai sunt multi idiotzi in sv astalaughing
10.   Unde-i fotografia la titlu acesta? trimis de
(16 feb 2008, 10:05:18
Draga Daniela,

Eram tare curios dupa titlu sa ne arati si noua o fotografie. Se pare ca ti-a scapat. Poate ca iti va folosi pe viitor pe viitor in astfel de situatii. Cred ca vei dori sa fii o ziarista competenta. Mult succes!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castroane verzi 4 porţii - 65 minute 4 dovlecei50g paste scurte 1 lingură ulei de măsline1 ceapă2 căţei de usturoi2 linguri boabe de porumb fiert2 linguri mazăre verde fiartă100g spanac4 linguri caşcaval ras1 ou200g roşii 1 leg. mărarsare, piper ... Citeşte