Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2007 - Anul XII, nr. 286 (3657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Confruntare

Taxele din Bazar, motiv de ceartă în Consiliul Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Taxe mai mari pentru comercianţii din Bazar, în funcţie de amplasarea chioşcurilor, în paralel cu eliminarea taxei de intrare, de 0,5 lei, pentru cumpărători. Această propunere, venită din partea consilierului PSD Vasile Iosub, a inflamat spiritele din Consiliul Local, părerile pro şi contra fiind adeseori condimentate cu tot felul de acuzaţii reciproce.

Propunerea consilierului social – democrat l-a deranjat cel mai tare pe primarul Ion Lungu, care i-a replicat că aceste modificări de taxe ar fi trebuit discutate în vară, atunci când au fost aprobate taxele şi impozitele locale, în plus, explicându-i că o asemenea măsură ar lăsa municipalitatea fără banii necesari modernizării Bazarului.

“Vom putea lua o decizie privind eliminarea taxei de intrare abia după ce vom finaliza modernizarea Bazarului”, a spus Lungu, care le-a reproşat consilierilor PSD faptul că nu au luat o asemenea decizie în timpul mandatului trecut, când erau la putere.

Banii „negri” din Bazar

Discuţiile stârnite au readus pe tapet problema încasărilor „suspecte” de la intrarea în Bazar, consilierii PSD susţinând că au văzut cu ochii proprii cum banii nu ajung în încasările Primăriei, ci în buzunarele taxatorilor.

“Am fost recent în Bazar împreună cu alţi doi consilieri locali, Iosub şi Caşu, pentru a vedea lucrările de modernizare şi am rămas uimiţi să constatăm că imediat ce am fost recunoscuţi, taxatorii i-au întors din drum pe toţi cei care stăteau puhoi la intrare, cu banii în mână, şi i-au trimis să cumpere bilete. Până atunci, nici unul nu luase vreun bilet. E clar că taxa de intrare este un mijloc de obţinere de bani negri, un mijloc de corupţie. Intrarea trebuie să fie liberă, ca în orice alt centru comercial”, a solicitat liderul grupării PSD, Virginel Iordache.

Nu au lipsit nici acuzaţiile electorale, Vasile Iosub spunându-i primarului că „vorbeşte din gât, nu din creier” şi că din această cauză a şi fost taxat la alegerile europarlamentare.

În replică, Ion Lungu le-a reamintit PSD-iştilor că această taxă este veche de patru mandate şi le-a cerut să nu mai facă pe „lupul moralist, că ştiţi prea bine ce aţi făcut cu aceşti bani în mandatul trecut”, referindu-se la finanţarea echipei de fotbal Foresta Suceava şi la scandalul datoriilor lăsate în urmă de aceasta.

În cele din urmă, conflictul izbucnit s-a stins de la sine, singura concluzie fiind cea de recalculare a taxelor din Bazar altă dată, cel mai probabil, la jumătatea anului viitor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxele din Bazar, motiv de ceartă în Consiliul Local.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxele din Bazar, motiv de ceartă în Consiliul Local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole albă cu legume 4 porţii - 70 minute 500g fasole albă fiartă2 morcovi1 rădăcină păstârnac1 ţelină1 sfeclă mai mică2 rădăcini de pătrunjel3 fire de ceapă verde sau1 fir de praz1 leg. mărar verde2 căţei de usturoi100ml ulei1 linguriţă... Citeşte