Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2007 - Anul XII, nr. 286 (3657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recomandare

Mîrza sugerează Ministerului Dezvoltării să ceară daune firmei STRABAG

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gavril Mîrza, şi-a revărsat din nou nemulţumirea asupra firmei austriece STRABAG care execută lucrări de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă în şase localităţi sucevene, lucrări finanţate prin programul SAMTID.

Mîrza a acuzat ritmul total nesatisfăcător în care se derulează lucrările şi depăşirea termenului de dare în funcţiune a investiţiilor, care a fost 20 septembrie 2007.

Şeful administraţiei judeţene a solicitat Ministerului Dezvoltării, care este titularul investiţiilor, să revadă contractele de execuţie a lucrărilor şi să ceară daune materiale firmei austriece.

„Termenul de dare în funcţiune după o amânare de anul trecut era data de 20 septembrie 2007, şi la această dată doar 60% din lucrări sunt executate. Sigur, de aici toate celelalte consecinţe, populaţia nu beneficiază de apă de calitate, iar creşterea unor preţuri la materiale pe plan mondial face ca acest proiect să devină mai scump, şi am în vedere mai ales materialele din oţel şi cimentul. Or toate aceste lucruri au consecinţe negative asupra judeţului nostru şi solicit  Ministerului Dezvoltării să revadă contractul şi eventual să se îndrepte cu solicitări de daune materiale firmei STRABAG care nu şi-a îndeplinit condiţiile contractuale stabilite iniţial”, a declarat Mîrza.  

De menţionat că localităţile beneficiare ale programului SAMTID sunt: Fălticeni, Siret, Gura Humorului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Solca.

Costul total eligibil al proiectului este de 10,527 de milioane de euro, la care se adaugă TVA de un milion de euro. Aproape 4 milioane de euro, echivalentul a 37,5% din costurile totale, sunt asigurate din fonduri PHARE, 1,315 milioane de euro, însemnând 12,5% din costuri, de la bugetul de stat, iar diferenţa de 5,263 de milioane de euro, adică 50% din costurile totale dintr-un împrumut pe care fostul Minister al Integrării Europene l-a angajat de la Banca Europeană de Investiţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza sugerează Ministerului Dezvoltării să ceară daune firmei STRABAG.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza sugerează Ministerului Dezvoltării să ceară daune firmei STRABAG0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole albă cu legume 4 porţii - 70 minute 500g fasole albă fiartă2 morcovi1 rădăcină păstârnac1 ţelină1 sfeclă mai mică2 rădăcini de pătrunjel3 fire de ceapă verde sau1 fir de praz1 leg. mărar verde2 căţei de usturoi100ml ulei1 linguriţă... Citeşte