Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2007 - Anul XII, nr. 286 (3657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: La un an de la intrarea în UE, pare că România nu ştie încotro se îndreaptă

Vineri, 30 Noiembrie 2007 (19:17:33)


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, în discursul rostit la Cotroceni, la recepţia de Ziua Naţionlă, că, la un an de la intrarea în Uniunea Europeană, pare că România nu ştie încotro se îndreaptă.
  Potrivit lui Băsescu, sărbătoarea naţională nu este trăită în România cu intensitatea cu care zilele naţionale sunt trăite în alte ţări. El a precizat că sunt trei motive care explică această realitate, care, pentru a fi depăşite, trebuie recunoscute.

"Primul motiv este dat chiar de incapacitatea oamenilor politici de a oferi o viziune clară despre viitorul nostru ca naţiune. După primul an de când suntem membrii ai Uniunii Europene, pare că România nu ştie încotro se îndreaptă", a spus Băsescu.

În opinia şefului statului, este urgentă necesitatea regândirii "în mod responsabil" a sensului evoluţiei României, indiferent de preferenţile politice.

"Al doilea motiv este că există români care, în Europa, sunt obligaţi să sufere de pe urma faptului că sunt români, din motive pe care nu vreau să le reamintesc aici", a afirmat Băsescu.

El i-a asigurat pe aceşti români că toţi cetăţenii României sunt cetăţeni europeni "cu drepturi şi obligaţii identice cu cele ale tuturor cetăţenilor europeni".

"Nimeni, niciodată, nu are dreptul să pună în discuţie aceste drepturi câştigate de noi, românii, ca naţiune", a declarat preşedintele.

Potrivit acestuia, al treilea motiv care explică faptul că în România sărbătoarea naţională nu este trăită la fel de intens cum sunt trăite sărbătorile naţionale în alte state, "vine din pierderea treptată a încrederii în virtuţiile simbolurilor solidarităţii naţionale". Băsescu s-a referit la zilele festive "care ani de zile au prea mărit un om şi nu pe români".

Preşedintele s-a arătat convins că este timpul ca aceste complexe să fie depăşite.

"Numai o privire lucidă asupra acestora ne va ajuta să găsim soluţii şi să oferim românilor o viziune clară despre viitorul fiecăruia dintre ei", a spus Băsescu. El a adăugat că nu există probleme care să nu poată fi depăşite.

"Nu există sfidări pe care, împreună, să nu le putem înfrunta. Nu există speranţe pe care împreună să nu le putem realiza", a precizat şeful statului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu, fostul şef al statului Ion Iliescu, liderul PSD Mircea Geoană precum şi majoritatea miniştrilor au absentat, vineri, de la recepţia oferită de şeful statului cu ocazia Zilei Naţionale a României. Evenimentul a avut loc la Palatul Cotroceni, peste 250 de persoane, printre care lideri politici, şefi ai armatei, demnitari şi reprezentanţi ai vieţii artistice şi culturale participând la recepţie.

Au fost prezenţi liderii PD Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu, liderii PLD Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, parlamentari PD, procurorul general Laura Codruţa Kovesi, preşedintele Senatului Nicolae Văcăroiu, ambasadorul Statelor Unite Nicholas Taubman şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

Singurul ministru prezent la Cotroceni a fost cel al Apărării, Teodor Meleşcanu, restul miniştrilor şi premierul Călin Popescu Tăriceanu lipsind de la eveniment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: La un an de la intrarea în UE, pare că România nu ştie încotro se îndreaptă.
 Vizualizări articol: 1106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: La un an de la intrarea în UE, pare că România nu ştie încotro se îndreaptă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole albă cu legume 4 porţii - 70 minute 500g fasole albă fiartă2 morcovi1 rădăcină păstârnac1 ţelină1 sfeclă mai mică2 rădăcini de pătrunjel3 fire de ceapă verde sau1 fir de praz1 leg. mărar verde2 căţei de usturoi100ml ulei1 linguriţă... Citeşte