Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2007 - Anul XII, nr. 286 (3657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistică

Şoferii lăsaţi fără permis, cu 30% mai mulţi decât anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţii Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava au lăsat fără permis de conducere, în primele nouă luni ale acestui an, peste 1700 de şoferi, creşterea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut fiind de 30%.

Deşi odată cu modificarea legislaţiei rutiere, abaterile pentru care se reţine permisul de conducere s-au înmulţit, poliţiştii spun că numărul mai mare al şoferilor rămaşi fără permis nu se datorează acestui aspect.

Asta deoarece mare parte din şoferi şi-au pierdut dreptul de a conduce tot pe baza abaterilor „standard”: viteză excesivă, consum de alcool ori depăşire pe linie continuă.

De altfel, jumătate din numărul total de permise reţinute în primele nouă luni ale acestui an au fost ridicate pentru viteză excesivă. Explicaţia poliţiştilor este simplă: atâta timp cât accidentele grave au drept principală cauză viteza, iar în judeţ numărul evenimentelor rutiere grave a crescut de la 120, anul trecut, la 165 în acest an, acţiunile de control cu aparatul radar trebuie continuate într-un ritm alert.

De precizat că 72 dintre şoferii rămaşi în primele nouă luni ale acestui an fără permis de conducere şi-au pierdut dreptul de a şofa pentru că au acumulat 15 puncte de penalizare.

În baza unei recente modificări de lege, conducătorii auto care contestă la Judecătorie sancţiunea primită îşi reprimesc permisul de conducere până ce instanţa se pronunţă definitiv asupra corectitudinii cu care a acţionat agentul constatator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii lăsaţi fără permis, cu 30% mai mulţi decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 1043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şoferii lăsaţi fără permis, cu 30% mai mulţi decât anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole albă cu legume 4 porţii - 70 minute 500g fasole albă fiartă2 morcovi1 rădăcină păstârnac1 ţelină1 sfeclă mai mică2 rădăcini de pătrunjel3 fire de ceapă verde sau1 fir de praz1 leg. mărar verde2 căţei de usturoi100ml ulei1 linguriţă... Citeşte