Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2007 - Anul XII, nr. 279 (3651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alarmă cu bombă

Pirotehniştii Poliţiei, alergaţi de colo-colo de „terorişti” fără buletin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pirotehniştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au fost nevoiţi, miercuri după-amiază, să scotocească prin toate încăperile unei şcoli generale, în căutarea unui dispozitiv exploziv.

În urmă cu două zile, în jurul orei 17.15, o voce de copil a anunţat operatoarele de la <112> despre faptul că, în şcoala generală din Vereşti, a fost plasată o bombă. Cum nimeni nu-şi permite să ignore un astfel de apel, poliţiştii au dat imediat alarma, în numai câteva minute un echipaj al poliţiştilor din comună ajungând la şcoala cu pricina.

La scurt timp, cu sirena şi girofarurile pornite, la faţa locului a ajuns şi grupa pirotehnică din cadrul Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă. În timp ce poliţiştii din comună au asigurat zona, pirotehniştii au verificat fiecare metru pătrat al şcolii respective. La acea oră, şcoala era goală, astfel încât nu a mai fost nevoie de evacuarea elevilor şi a cadrelor didactice. După aproape jumătate de oră, poliţiştii au răsuflat uşuraţi, dându-şi seama că a fost vorba de o alarmă falsă.

„Poliţia continuă cercetările pentru identificarea autorului apelului fals, urmând a se lua măsurile legale”, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Alin Botezatu. Acesta a mai spus că astfel de glume proaste s-au mai înregistrat în ultima perioadă, în majoritatea cazurilor autorii fiind minori.

„Dorim să facem cunoscut faptul că autorii unor astfel de apeluri false cu bombă sunt uşor de localizat şi identificat, iar în cazul apelanţilor minori, părinţii lor sunt cei ce vor suporta rigorile legii”, a avertizat Botezatu, precizând că o astfel de glumă proastă pe seama pirotehniştilor e pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani. 

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava nu tolerează astfel de acte şi gesturi şi va face toate demersurile necesare pentru identificarea autorilor, deferirea lor justiţiei şi sancţionarea severă”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pirotehniştii Poliţiei, alergaţi de colo-colo de „terorişti” fără buletin.
 Vizualizări articol: 932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Pirotehniştii Poliţiei, alergaţi de colo-colo de „terorişti” fără buletin4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei