Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2007 - Anul XII, nr. 261 (3635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment

Democraţii avertizează partidele să nu umble cu dezinformări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democraţii suceveni, prin vocea preşedintelui organizaţiei judeţene a PD, Eugen Constantin Uricec, avertizează partidele politice să nu umble în această campanie electorală cu dezinformări sau atacuri la persoană pentru a-şi atrage voturile cetăţenilor.

Uricec a lansat acest avertisment în condiţiile în care are semnale potrivit cărora, spre finalul campaniei pentru alegerile europarlamenare, unele formaţiuni politice ar urma să folosească o serie de arme nedemocratice.

„Ţinând cont de activitatea politică din România în acest moment, precum şi de faptul că acum PD este acreditat de cetăţeni ca cel mai puternic partid din ţară, fac un apel către toate forţele politice ca în campania electorală să folosească modul cel mai corect şi democratic de exprimare, fără a apela la dezinformări, manipulări sau alte arme de acest gen specifice unei epoci demult apuse. Nu în ultimul rând, fac un apel către cetăţenii judeţului să voteze lista PD pentru Parlamentul European, cel mai credibil partid din România în acest moment, care face parte din marea familie a Partidului Popular European, partidul cu cea mai mare reprezentare în Parlamentul European”, a declarat Uricec. El a precizat că cele 114 organizaţii locale ale PD din judeţ sunt angrenate cu toată logistica în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, campanie care se derulează sub sloganul „Democraţi în România, populari în Europa”.

Preşedintele PD Suceava a arătat că, la sfârşitul săptămânii trecute, democraţii au organizat întâlniri electorale reuşite în zonele Suceava, Siret, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, de pe urma cărora s-au desprins câteva concluzii interesante.

„În primul rând s-a constatat că decizia luată de Guvern ca referendumul să aibă loc în secţii de votare distincte faţă de cele pentru Parlamentul European este o măsură care nu se justifică din punct de vedere organizatoric şi economic. În esenţă, cetăţeanul este nemulţumit că trebuie să se deplaseze dintr-un loc în altul pentru a-şi exercita votul, când foarte simplu era ca ambele evenimente să se întâmple în acelaşi loc. De asemenea, foarte mulţi dintre cetăţenii judeţului sunt nemulţumiţi de modul în care a fost gestionată relaţia guvernului României cu instituţiile europene. Mai concret, întrebarea care devenea generică era „de ce România nu a reuşit în 2007 să atragă fondurile care i-au fost alocate pentru dezvoltare””, a spus Uricec.

El a adăugat că esenţial este ca cetăţenii să-şi exercite dreptul câştigat prin Constituţie şi să-şi aleagă reprezentanţii cei mai buni în Parlamentul European, să voteze partidul cel mai credibil.

„Din acest punct de vedere şi prin contactele directe ale militanţilor noştri putem spune că în mod majoritar opţiunea alegătorilor este PD”, a conchis Uricec.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democraţii avertizează partidele să nu umble cu dezinformări.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Democraţii avertizează partidele să nu umble cu dezinformări3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei