Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2007 - Anul XII, nr. 314 (3679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect imobiliar

“Noul cartier rezidenţial ce se va construi în Zamca va fi un unicat urbanistic în municipiul Suceava”

Interviu cu Mihai Ursan, director al AMW Imobiliare Suceava

Aţi anunţat recent că AMW Imobiliare va dezvolta un nou proiect imobiliar în Suceava. Ce intenţionaţi să propuneţi sucevenilor?
Suntem mulţumiţi că la aproape patru ani după ce a apărut ideea de a construi acest cartier rezidenţial în zona Zamca am reuşit să realizăm un proiect unitar care să pună în valoare mănăstirea Zamca, un monument istoric de clasa A, şi în acelaşi timp să avem pe planşetă unul dintre cele mai atractive proiecte imobiliare din municipiul Suceava. Cred că firma noastră, ca dezvoltator imobiliar, a făcut cea mai bună alegere  de a realiza acest nou ansamblu de locuinţe, numit „Ani” în parteneriat cu Parohia Armeană şi cu firma de construcţii General Construct. Împreună am reuşit să punem bazele acestui proiect care reprezintă un început în modul în care trebuie gândită dezvoltarea urbanistică a municipiului. Pot spune că a fost o muncă serioasă în care au fost implicaţi specialişti în urbanism, arhitecţi, istorici şi teologi pentru ca acest nou cartier să pună în valoare mănăstirea şi să respecte zona de protecţie a monumentului.

Numele cartierului „Ani” a fost ales special?
Sigur că pentru stabilirea numelui cartierului am avut discuţii cu partenerii noştri de la Parohia Armenească. Pentru că este în zona mănăstirii Zamca, pentru că dorim să amintim de importanta comunitate de armeni care a contribuit esenţial la dezvoltarea acestei localităţi, am decis să „botezăm” acest cartier după numele capitalei istorice a armenilor, Ani. Este îmbucurător pentru noi că reuşim să îmbinăm trecutul, istoria, municipiului, cu dezvoltarea pe viitor a Sucevei, să îmbinăm interesul public cu cel privat. 

Care sunt atuurile acestui proiect rezidenţial lansat de firma dumneavoastră?
Cel mai important aspect pe care vreau să-l subliniez este că regimul construcţiilor din acest cartier nou va fi foarte sever pentru că trebuie să fie respectate condiţiile impuse de prezenţa unui monument istoric în apropiere. Noul cartier va fi atât o zonă imobiliară cât şi una de agrement. De aceea, din suprafaţa de 14. 595 de mp pe care se va întinde acest nou cartier, doar pe 3500 de mp vor fi construcţii, case şi blocuri cu regim de înălţime de până la maxim trei etaje şi mansardă, iar trei mii de metri pătraţi vor fi străzi şi trotuare. Pe aproximativ opt mii de metri pătraţi vor fi spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii. Dacă locuitorii cartierului vor considera necesar vom amenaja şi o grădiniţă pentru copii sau spaţii comerciale. Pot spune că noul cartier rezidenţial ce se va construi în zona Zamca poate fi considerat un proiect unicat din punct de vedere urbanistic în municipiul Suceava.

Când va începe construcţia acestui cartier?
Construcţiile în zonă au început deja să se ridice. Acest ambiţios proiect are în vedere, în prima fază, construcţia unui număr de opt case, două fiind deja finalizate şi locuite, iar alte trei sunt într-un stadiu avansat de execuţie. Etapa a doua a proiectului rezidenţial, care este şi cea mai complexă, va începe în primăvara anului 2008 şi  presupune construcţia a şapte blocuri cu un total de 157 de apartamente. Ne propunem ca până în 2010 să finalizăm şi această etapă. O a treia etapă, care se va derula concomitent cu cea de construcţie a blocurilor, este ridicarea a încă 25 de case.

Care sunt detaliile tehnice ale apartamentelor ce vor fi construite?
Vom construi două tronsoane de bloc cu parter, trei etaje, şi mansardă pe două niveluri, şi alte cinci tronsoane cu parter, două etaje şi mansardă. Apartamentele din aceste blocuri au diferite compartimentări şi avem în toate blocurile apartamente atât cu o cameră până la apartamente cu patru camere cu diferite suprafeţe, în funcţie de nivelul la care sunt amplasate. Apartamentele cu o cameră au suprafaţa construită între 38,15 mp şi 60,9 mp şi cea utilă între 31,15 şi 46,4 mp,  cele cu două camere au suprafaţa construită între 67,8 mp şi 81,5 mp şi cea utilă între 57,5 mp şi 61,15 mp, iar cele cu trei camere vor avea suprafaţa construită între 87,7 mp şi 107,7 mp, iar cea utilă între 71 mp şi 77,8 mp.

Apartamentele cu patru camere vor avea suprafaţa construită de 118,6 mp şi cea utilă de 99,75 mp. Pot să remarc faptul că pentru toate apartamentele sunt prevăzute locuri de parcare, majoritatea dintre acestea urmând să fie amenajate la subsolul blocurilor.

Apartamentele se predau „la cheie”?
Avem şi această opţiune, dar am decis să permitem locatarilor să-şi personalizeze interioarele după dorinţa fiecăruia. De aceea, putem să predăm apartamentele şi la stadiul de semifinisat ceea ce include structura de rezistenţă, închideri la exterior din zidărie de cărămidă, şarpantă din lemn ecarisat, învelitoare, tâmplăria şi glafuri exterioare, uşa de intrare metalică, compartimentări interioare, pardoseli de tip dală flotantă, finisaje interioare semifinisate, instalaţiile electrice, tabloul electric, instalaţie interioară pentru TV, internet, telefonie, interfon, conductele de apă caldă şi rece, conductele de canalizare, instalaţiile de încălzire, centrală termică de apartament şi distribuţia interioară pentru gaze naturale, finisaje exterioare cu termosistem, pardoseli de gresie în balcoane, finisajele de pe casa scării şi lift şi execuţia racordurilor la utilităţi. Pentru amenajările interioare clientul poate continua să lucreze cu firma General Construct sau poate alege o altă firmă de specialitate, pentru a-şi personaliza apartamentul.

Când vor putea sucevenii să înceapă să contracteze aceste apartamente?
Contractarea acestor apartamente va începe după data de 10 ianuarie 2008, când consultanţii firmei noastre, AMW Imobiliare, vor fi pregătiţi cu toate detaliile necesare informării corecte a eventualilor beneficiari ai acestor locuinţe. De aceea, de la această dată cei interesaţi pot să solicite informaţiile dorite de la sediul nostru din strada Mărăşeşti, nr.6A, sau la telefonul 222246 sau 0729155654.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Noul cartier rezidenţial ce se va construi în Zamca va fi un unicat urbanistic în municipiul Suceava”.
 Vizualizări articol: 1277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
“Noul cartier rezidenţial ce se va construi în Zamca va fi un unicat urbanistic în municipiul Suceava”2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Medalion în bacon 4 porţii -35 minute 700g muşchi de viţel200g bacon (tăiat în felii subţiri)2 fire de rozmarin1 linguriţă rasă boabe de muştar măcinate50g unt1 lingură hrean proaspăt ras± sare, piper Curăţă muşchiul de pieliţe şi... Citeşte