Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2008 - Anul XIII, nr. 86 (3767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pielea de peşte cucereşte lumea modei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După pantofii şi genţile din piele de crocodil şi de şarpe, designerii de modă au creat o serie de accesorii din piele de peşte.
În multe colecţii ale celor mai cunoscuţi designeri şi-au făcut apariţia în noul sezon creaţii realizate din piele de biban sau de tilapia, un peşte exotic din apele thailandeze. Chiar Giorgio Armani s-a lăsat cucerit de lumea subacvatică pentru noua sa colecţie de accesorii primăvară-vară 2008. Un adevărat obiect de lux pentru acest an este Sirena Bag, realizată din piele de peşte şi care sugerează extrem de bine dragostea stilistului pentru peisajele marine. Armani Sirena Bag este realizată din pielea unui peşte thailandez care a fost supusă unui tip particular de argăseală, în urma căruia a fost transformată într-un material moale. Geanta, de mărime medie, este disponibilă în mai multe culori, de la crem, portocaliu până la albastru închis.

 

Bună şi la haine.

Pielea de peşte este un material care se comportă foarte bine şi atunci când vine vorba despre producţia de pantofi şi haine. În Islanda, pielea de peşte este frecvent folosită pentru realizarea hainelor care au rolul de a proteja corpul de temperaturile foarte scăzute, în special în lunile friguroase de iarnă.

În Asia, pielea de peşte este utilizată pentru crearea de costume de baie. Stilista thailandeză Anchali Chatraukl Na Ayudhya a prezentat, în cadrul ediţiei trecute a „Bangkok Fashion Show”, bikini din piele de tilapia, un peşte de apă dulce. „Sunt foarte comozi şi, se usucă mult mai repede decât modelele din lycra sau microfibre”, a declarat stilista.

 

Costume de baie din piele de somon.

Ideea de a folosi pielea de peşte pentru realizarea ţinutelor de plajă a fost lansată în urmă cu câţiva ani de casa de modă Skini London, care a creat costume de baie din piele de somon.

Italianca Michaela Cariglia este proprietara unei crescătorii de peşti. După ce a descoperit tehnicile speciale de argăsire islandeze, a deschis un laborator pentru producerea de mici accesorii, realizate integral din piele de biban.

 

Fibră din carapacea crustaceelor.

Revoluţionară este tehnica de folosire în industria textilă a unei fibre produse din carapacea crustaceelor. Materialul obţinut este ideal pentru hainele sport şi pentru lenjeria intimă, datorită caracteristicilor antibacteriene ale fibrei numite „Crabion”.

Prezentat în septembrie 2007, la Milano, în cadrul Salonului pentru tehnologie dedicat industriei modei, ţesutul este realizat pe baza unui amestec de vâscoză şi chitosan, compus care se găseşte în carapacea crustaceelor. „Cabrion este o fibră antialergică şi, graţie proprietăţilor sale cicatrizante, este folosită şi în domeniul medical pentru realizarea de bandaje şi feşe. Fiind un ţesut de origine naturală, este în totalitate biodegradabil”, a precizat Aldo Tempesti, director al Tex Club Tec, care promovează inovaţiile în sectorul textil.

„Crabion este realizat exclusiv din carapacele provenite din industria alimentară”, a mai spus Tempesti.

 

Bikini din piele de tilapia.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru bikinii realizaţi din piele de tilapia ai stilistei thailandeze Anchali Chatraukl Na Ayudhya, precum şi în cazul accesoriilor semnate de Michaela Cariglia. „O idee creativă este o alegere „etică” dacă obiectivul este acela de a da valoare materialelor care altfel ar fi fost aruncate”, a mai precizat Aldo Tempesti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pielea de peşte cucereşte lumea modei.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pielea de peşte cucereşte lumea modei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei