Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2008 - Anul XIII, nr. 65 (3746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Culoarea pielii poate influenţa gradul de atractivitate

Bărbaţii sunt mai atraşi de femeile care au tenul mai deschis pentru că acestea par mai inocente, potrivit unui studiu realizat de echipă de cercetători canadieni, preluat de telegraph.co.uk.

Potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Toronto, bărbaţii preferă instinctiv femeile cu tenul "virginal", precum actriţa Keira Knightley, în timp ce femeile au tendinţa de a prefera bărbaţii cu tenul mai închis, precum George Clooney, asociaţi cu virilitatea şi dorinţa de a avea copii.

Cercetătorii spun că femeile cu tenul mai deschis, în toate tipurile de rase, sunt văzute ca un ideal, pentru că subconştientul le asociază cu inocenţa, puritatea, virginitatea, vulnerabilitatea şi bunătatea.

De cealaltă parte, femeile preferă bărbaţii cu tenul mai închis, pentru că aceştia sunt asociaţi în mod inconştient cu gândurile despre sex, mister şi pericol.

Cercetătorii au analizat peste 2.000 de fotografii de femei şi bărbaţi utilizate în reclame şi au descoperit că tenul femeilor albe era cu 15,2% mai deschis decât pielea bărbaţilor albi. În acelaşi timp, tenul femeilor de culoare era cu 11,1% mai palid decât cel al bărbaţilor de culoare.

Cercetătorii au ales să analizeze fotografii utilizate în reclame pentru că top modelele sunt considerate cele mai atractive persoane, pe rase şi sexe.

Profesorul Shyon Baumann, sociolog, a declarat: "În cadrul culturilor noastre avem un set de idealuri în ceea ce priveşte aspectul şi comportamentul unei femei (...) Nuanţele mai închise şi mai deschise au înţelesuri particulare, care determină preferinţele pentru bărbaţi şi femei".

Cercetătorii au mai descoperit că femeile cu tenul mai închis prezentau mai multe probabilităţi de a purta mai puţine haine, subliniind astfel asocierea cu sexul şi pericolul a nuanţei pielii. Spre deosebire de acestea, femeile cu tenul mai deschis prezentau mai multe probabilităţi de a purta ţinute mai conservatoare, subliniind idealul modestiei şi al inocenţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Culoarea pielii poate influenţa gradul de atractivitate.
 Vizualizări articol: 1061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Culoarea pielii poate influenţa gradul de atractivitate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de oaie cu brânză şi ciuperci 250g pastramă de oaie250g cubuleţe prăjite de pâine3 ouă4 linguri caşcaval ras250g urdă/ telemea200ml lapte3 căţei de usturoi2 linguri muştar250g spanac/ conopidă/ broccoli250g ciuperci1 ceapă30g unt Fierbeţi... Citeşte