Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 dec 2007 - Anul XII, nr. 317 (3681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Frumuseţe

Îngrijire cu produse bio

Frecvenţa reacţiilor alergice la produsele cosmetice clasice a crescut foarte mult în ultimele decenii. Unele substanţe chimice din aceste produse au fost învinuite chiar şi pentru apariţia cancerului de piele, astfel încât femeile s-au orientat către substanţele naturale, din plante. “Produsele bio sunt o modă a ultimilor cinci ani. Cumpărătorii mizează pe ideea că aceste produse au mai puţini coloranţi, conservanţi şi mai puţine parfumuri artificiale. În realitate, majoritatea produselor bio au la fel de mulţi conservanţi şi stabilizatori ca orice alt produs cosmetic clasic: EDTA, benzoaţi şi parabeni”, ne spune dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Med. O altă problemă a produselor cosmetice bio este că extractele de plante nu mai păstrează proprietăţile iniţiale dacă sunt înglobate în creme. “Prin procesare chimică, substanţele bio îşi pierd o mare parte din calităţile iniţiale, iar produsul obţinut nu este atât de eficient”, precizează dr Viviana Iordache. Există un număr mare de extracte din plante utilizate în diverse produse cosmetice pentru acţiunea lor decongestionantă. Extractul de arnică sau cele care conţin flavonoide au acest efect asupra tenului. Alte extracte, precum cel din mentă, au acţiune tonică şi dezinfectantă. Cel mai bun cicatrizant este extractul de gălbenele. “Nu există însă un extract care să aibă proprietăţi antirid demonstrate”, precizează dr Viviana Iordache.

Etichete

Pentru a cumpăra un produs bio de calitate, ar trebui să ţinem seama de câteva informaţii de pe etichetă: numele producătorului, data de expirare, dar şi modul de conservare. Parabenii, benzoaţii şi EDTA trebuie să fie în cantităţi cât mai mici sau chiar inexistente. Chiar şi în aceste condiţii, putem face alergii de la un produs bio, ca la orice cosmetice. Cu cât produsul are mai multe ingrediente, cu atât creşte riscul de alergii. De aceea, dr Viviana Iordache recomandă cosmeticele simple, cu puţine ingrediente.

CELULITĂ. Uleiul de castane, gelul de arnică sau cel de iederă sunt foarte bune anticelulitice, cu efect drenant. Ele nu se folosesc pentru toate tipurile de celulită, ci numai pentru tratamentul celulitei edematoase, cu retenţie de apă. “Cremele anticelulitice pot conţine mai multe extracte din plante, iar combinaţiile nu sunt întotdeauna potrivite tipului de celulită al femeii. O astfel de asociere nerecomandată este între extractul de castane şi cafeină. Fiecare dintre ele tratează un alt tip de celulită”, atrage atenţia dr Viviana Iordache.

CONSERVARE. În produsele cosmetice clasice există conservanţi precum EDTA, benzoaţi sau parabeni, care provoacă uneori reacţii alergice. Există însă câteva produse care sunt conservate prin alte metode şi care nu au efectele nedorite ale substanţelor chimice. Apa termală sterilă sau sterilizările cu ultraviolete sunt astfel de tehnici de conservare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îngrijire cu produse bio.
 Vizualizări articol: 902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Îngrijire cu produse bio0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cotlet de miel in foitaj 12 cotlete de miel500g aluat foitaj2 kiwi100g brânză camembert50 g unt± sare, piper Curăţă cotletele de pieliţe, tendoane şi eventuale aşchii de os rămase de la tranşare, spală-le, scurgele de apă şi şterge-le cu un... Citeşte