Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cosmetică

Şi părul îmbătrâneşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Odată cu trecerea timpului, nu numai culoarea este cea care se schimbă la păr. Firele devin şi ele mai subţiri, îşi pierd elasticitatea şi consistenţa, fapt care face ca părul să aibă nevoie de o îngrijire adecvată.
După 40 de ani, chiar înainte de apariţia menopauzei, corpul femeilor produce mai puţin estrogen, hormon ce are un efect pozitiv asupra ciclului vital al părului. Potrivit dermatologului Magda Belmontesi, acest lucru înseamnă că părul nu mai are capacitatea de a se regenera şi, din acest motiv, devine mult mai rar. În plus, când scade nivelul de estrogen, creşte nivelul unei enzime responsabile cu subţierea părului şi cu căderea acestuia. În aceste situaţii, foarte utile sunt tratamentele pe bază de aminexil, care favorizează „ancorarea” firului de păr în pielea capului. În cazul în are căderea este atât de mare încât se formează zone lipsite în întregime de păr, este esenţială apelarea la serviciile unui medic dermatolog pentru începerea unui tratament.
La fel ca şi pielea, care devine din ce în ce mai sensibilă şi mai lipsită de protecţie o dată cu trecerea timpului, şi în cazul părului, aceasta se face simţită. Cantitatea de cheratină şi de colagen se diminuează, iar rezultatul este că părul este mai puţin protejat de agresiunea agenţilor externi şi mult mai vulnerabil la razele ultraviolete. Pentru a vă apăra podoaba capilară, înlocuiţi şamponul normal cu produse bogate în filtre UV şi, o dată la două săptămâni, aplicaţi o mască, aşa cum ar fi uleiul cu germeni de grâu.

Hidratarea este esenţială

Există situaţii în care, din cauza lipsei unei hidratări corespunzătoare a firelor de păr, acestea devin opace. Nu este suficientă schimbarea culorii sau vopsirea în şuviţe pentru a rezolva problema opacităţii. Ceea ce trebuie să faceţi este să folosiţi produse pe bază de vitamine, pantenol şi aminoacizi, care întăresc firul de păr, şi altă categorie de produse pe bază de silicon care dau strălucire.
Trebuie să ştiţi că dacă părul se murdăreşte prea repede este din cauza faptului că absoarbe prea mult smog. Atunci când firele sunt despicate, părul se murdăreşte mai repede deoarece reţine smogul şi sebumul. În acest caz, este esenţial să folosiţi zilnic un şampon delicat. Ideale sunt produsele pe bază de alge roşii. Tot o hidratare necorespunzătoare duce şi la o fragilitate excesivă a părului. Firele se rup cu uşurinţă, mai ales în momentul în care vă pieptănaţi.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să cumpăraţi un şampon pe bază de vitamina B5. Astfel, stimulaţi microcirculaţia, oxigenarea şi hrănirea bulbilor. O dată pe săptămână, masaţi părul uscat cu ulei din seminţe de in sau de măsline. Aşteptaţi un sfert de oră şi apoi spălaţi-vă. Acest tratament redă părului prospeţimea şi elasticitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi părul îmbătrâneşte.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şi părul îmbătrâneşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei