Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 222 (8446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Iar și iar, aceiași!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe vremuri, pe când parcă se mai știa de limite, de băgat mâna până mai jos de cot, de frică de "miliția populară" (adică a poporului, nu cumva să vă ducă gândul că se bucura de mare popularitate!), de o urmă oricât de vagă de obraz, apăreau destul de frecvent situații aparent "normale", când vreun arbitru mânjit pleca după meci cu punga cu bani sau cu portbagajul umplut de gazde în timp ce el, fluierașul, se afla pe gazon, la datorie! Era de la sine înțeles (sintagma circula și în ziua de azi, mai ales la cei mai în vârstă, care au apucat vremurile alea) că gazdele beneficiază din start de un 10% din partea arbitrului, ca un gest de mulțumire pentru condițiile create: pentru șpagă subînțeleasă, pentru mesele copioase și licorile adiacente, pentru "folcloristele" incluse în pachetul de servicii. A existat și un caz devenit celebru, de arbitru care a făcut pușcărie pe vremea comunismului: Constantin Ghiță din Brașov, iar în vremuri mai noi a fost arestată o întreagă rețea infracțională, în cap cu Gheorghe Constantin (a nu se confunda cu concetățeanul nostru, prietenul meu Constantin Gheorghe, tatăl actualului tușier FIFA, Sebastian Gheorghe),care era atunci președinte la Comisia de Arbitri a FRF. Unde vreau să ajung? Păi, caunul care a văzut toate trântele comise de cei numiți, ba încă și de mulți alții, în vremurile în care nu se inventase VAR, afirm răspicat că niciodată, niciunul din ei nu a comis porcăriile ordinare la care se dedau infractorii de azi: Colțescu și Istvan Kovacs. Nu suspendare, ci pușcărie merită ambii, la Kovacs cacircumstanță agravantă putându-se adăugapremeditarea tâlhăriei: "Penalty? Pentru Petrolul să dai tu!".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iar și iar, aceiași!.
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iar și iar, aceiași!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei