Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 222 (8446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Intervenție

O avarie la magistrala de apă de la Berchișești a afectat localitățile Suceava, Ipotești, Moara și Șcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apa rece nu a curs miercuri la robinetele multor locuitori ai municipiului Suceava, dar și ai comunelor Ipotești, Moara și Șcheia, din cauza unei probleme apărute marți noaptea la magistrala care furnizează apă potabilă din sursa Berchișești. Măsura de întrerupere a furnizării apei potabile, pentru remedierea de urgență a avariei, a fost anunțată de ACET autorităților locale de marți noapte, fiind pusă în aplicare chiar de la miezul nopții.

Dacă în unele zone ale orașului, în funcție de poziționare, apa a continuat să curgă la robinete, fără presiune, atât dimineața cât și pe parcursul zilei, în altele nu a mai ajuns nici o picătură, chiar de la primele ore ale dimineții.

„Având în vedere faptul că în noaptea de 19 spre 20 septembrie a apărut o avarie majoră pe conducta magistrală cu diametru de 800 PREMO, la ieșirea din stația Berchișești, prin care se alimentează rezervoarele de apă de la Sf. Ilie, se va întrerupe funcționarea serviciului public de alimentare apă potabilă în data de 20 septembrie 2023, ora 00.00, în municipiul Suceava și comunele Ipotești, Moara și Șcheia. Se estimează că reluarea serviciilor se va face în data de 20.09.2023 în jurul orei 19.00. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulțumim pentru înțelegere ”, au transmis reprezentanții ACET Suceava.

Instituțiile vitale, precum spitalul, nu au fost afectate, având rezervoare proprii de apă, în vreme ce pentru activități economice care depindeau de furnizarea apei au fost alocate resurse din rezervoarele de apă ale ACET.

 

Intervenție pe timp de noapte, continuată și ziua

În paralel cu oprirea stației de pompare de la Berchișești, în zona unde s-a produs avaria s-a acționat cu echipa de intervenție încă din timpul nopții, fiind pregătit terenul pentru a fi luate măsurile necesare.

Abia după ce apa de pe magistrală, aflată sub presiune, a fost golită, echipa de intervenție a putut să sape în jurul magistralei, pompând apa din craterul format la marginea unor terenuri agricole, până când a avut acces de jur împrejurul uriașei conducte de beton, în care presiunea apei a făcut o gaură ce trebuia acum astupată. Această operațiune, de durată, s-a făcut amplasând cu grijă, în jurul ei, o „cămășuială” metalică, groasă, fixată prin sudură, ce are rol de a stopa pierderile de pe rețea.

 

 

„În urma unei căderi de tensiune pe stația de pompare de la Berchișești s-a format o suprapresiune pe conducta de aducțiune, care a cedat în punctul cel mai slab al acesteia, adică spărtura la care se intervine acum.

În câteva ore sperăm să rezolvăm spărtura și să începem să dăm drumul la apă, adică să pornim pomparea, să amorsăm conducta și să reîncepem umplerea rezervoarelor de apă care alimentează municipiul Suceava și localitățile din jur”, a explicat ieri Sergiu Horobeț, director de exploatare la ACET, care a supravegheat în teren operațiunea, atât ziua, cât și noaptea.

Lucrarea a fost finalizată marți seara, în jurul orei 19.00, fiind pornite pompele de la Berchieșești, astfel încât apa potabilă să ajungă din nou în rezervoare și în vasta rețea de furnizare a apei în municipiul Suceava și în localitățile limitrofe.

 

Avertisment cu privire la utilizarea apei, după reluarea furnizării

De altfel, reprezentanții ACET au atras atenția consumatorilor asupra faptului că la reluarea furnizării există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute și apa să fie utilizată doar în scopuri menajere, până la limpezirea ei.

”Dacă situația persistă, sunați la Dispeceratul ACET SA Suceava, iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a soluționa problema sesizată”, au spus reprezentanții furnizorului de servicii de apă și canalizare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O avarie la magistrala de apă de la Berchișești a afectat localitățile Suceava, Ipotești, Moara și Șcheia.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O avarie la magistrala de apă de la Berchișești a afectat localitățile Suceava, Ipotești, Moara și Șcheia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei