Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 303 (8220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Unde greşeşte Moşul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În principiu, Moş Crăciun aduce copiilor darurile mult aşteptate, însă s-a împământenit tradiţia ca şi adulţilor să le aducă fel de fel de cadouri, adesea mult mai scumpe decât jucărioarele şi dulciurile pentru copii. E aproape de la sine înţeles că oamenilor cuprinşi în fenomenul fotbalistic, de la jucători şi antrenori până la preşedinţi şi patroni de cluburi, Moşul nu le poate deversa din sac decât lucruri deosebite, de mare valoare şi de mare rafinament. Greşesc eu pe undeva!? Sau Moşul? Fiindcă în loc de ceea ce vedem pe la felurite televiziuni că se petrece pe alte meleaguri, la noi Moşul pare ori să nu înţeleagă limba, ori să fi distribuit deja cadourile semnificative, ori (Doamne fereşte!) chiar să-i urască pe destinatari, ceea ce nu ar fi tocmai în regulă. Concret, darul aproape generalizat, şi care ne este prezentat cu lux de amănunte pe la mai toate emisiunile de sport de la toate televiziunile, este o bucată de șorici tocmai decupatăde pe cârca animalului proaspăt asasinat, plus o cană de vin fiert sau de ţuică fiartă de care beneficiază tot lotul prezent la pomana porcului... uneori fiind vorba de porcul de patron, care în loc de salarii le dăaceastă pomană poreclită "tradiţională". Tot acum, Moşul aduce unora dintre patroni antrenori noi, ceea ce în principiu ar trebui să aducă schimbări în bine în jocul echipelor. Curios este că antrenorul care a distrus până şi ideea de fotbal, Dan Petrescu, în loc să primească în dar o a treia gheată (fix... acolo!), este mai mereu cadorisit pe vremea asta cu titlul de antrenorul anului!... iar asta spune totul despre ce avem şi ce ne dorim. Ar mai fi multe de scris, dar mi-aş strica definitiv sărbătorile la care ţin mult, aşa că închei aici, nu înainte de a vă ura Crăciun Fericit!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde greşeşte Moşul.
 Vizualizări articol: 1051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Unde greşeşte Moşul3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei