Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2016 - Anul XXI, nr. 23 (6136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cine-l mai bate pe Djokovic?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După primele două seturi, parcă mi-l aminteam pe Roger din finala aia de la Roland Garros, după ce fusese maltratat de Rafa: „sunt tot eu!” – spunea el atunci. Şi acum tot el a fost, la 1-6, 2-6 cu Nole, seturi pierdute cu o iuţeală dezolantă. Bulversat de replica infailibilă venită de dincolo de fileu, nu numai retur, dar chiar şi serviciu mai bun (!), Federer ajunsese să apeleze la atacuri sinucigaşe la fileu, pe slice-uri scurte şi centrale! Era ca un portar la penalty acolo! Cumva, i-a smuls apoi un set lui Djokovic, dar departe de stilul lui, mai degrabă jocul său aducea a disperare, a muncă de jos. E adevărat, chiar şi aşa a iscat câteva perle. Punctul turneului, fără dubii, este cel din finalul setului 4, campionii oferindu-ne o mixtură de scurtă, lob, smash-uri şi apoi passing-ul uluitor al lui Roger. Dar ce folos, pentru că la 30-30 norocul a ţinut tot cu cel puternic, Nole făcându-şi rost de minge de meci cu ajutorul fileului! Şi chiar a fost noroc pur, căci puţin mai jos mingea s-ar fi oprit, iar puţin mai sus ar fi întâlnit racheta lui Roger pentru o formalitate din poziţia aia. Departe de mine să leg de asta victoria impresionantă a lui Nole, dar tare mi-aş fi dorit un set decisiv... Fiindcă, în ciuda diferenţei cosmice din primele două seturi, încă un set smuls de elveţian, în orice condiţii – cu chin, cu umilinţă, cu noroc – ar fi pus semnul egalităţii între cei doi.

Dar destul cu chestiunea asta ipotetică. Am alta, mai bună... L-am văzut pe Djokovic accesând un nivel de joc supra-uman cu Nadal, acum şi cu Federer. Oare de ce n-o face şi cu alţii? Poate pentru a nu ajunge să fie detestat, căci aşa s-ar întâmpla dacă ar pune mereu o asemenea prăpastie între el şi restul lumii. Îşi mai permite să se joace cu câte unii de-a şoarecele şi pisica, să ne mai ofere nişte emoţii, deşi pentru el sunt doar de suprafaţă. Şi probabil îşi râde de comentatorii care spun că meciul cu Simon, de exemplu, ar însemna cu adevărat ceva în perspectiva următorului. Răspunsul la întrebarea din titlu este ca-n bancul cu Rusia: cine vrea el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine-l mai bate pe Djokovic?.
 Vizualizări articol: 1574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cine-l mai bate pe Djokovic?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de cartofi cu lămâie Desert cu influenţe germane, după unii chiar de origine austriacă, budinca de cartofi cu lămâie este cunoscută în special în Bucovina, unde este un desert simplu, de duminică, pentru mese în familie. Este simplu de făcut,... Citeşte