Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2016 - Anul XXI, nr. 23 (6136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apreciere

Directorul cotidianului Crai Nou, înscris de prefectul de Suceava în ”Cartea de onoare a valorilor bucovinene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul cotidianului Crai Nou, Dumitru Teodorescu, a fost înscris, ieri, de prefectul de Suceava, Constantin Harasim, în ”Cartea de onoare a valorilor bucovinene” şi a primit de la acesta o plachetă de excelenţă pentru întreaga activitate, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural. Dumitru Teodorescu a fost apreciat de prefectul de Suceava drept ”un ziarist profesionist, care a scris articole de maximă decenţă”, ”un jurnalist sincer, nemanipulator”, care în cariera sa ”a ocolit temele subterane”, un ziarist care a abordat teme ”care contribuie la educaţia oamenilor”, ”atent la acurateţea limbii române” şi care a fost un neobosit promotor al culturii. ”Instituţia Prefectului, cu aprobarea Colegiului Prefectural, îi recunoaşte meritele”, a declarat prefectul Harasim, care a mai adăugat că, în ediţia din 23 decembrie 1989, ziarul Crai Nou a făcut referire şi la participarea sa la Revoluţia din Decembrie 1989 (conform CV-ului, prefectul Constantin Harasim deţine ”Certificat de revoluţionar pentru fapte deosebite”).

 

”Deşi s-a dorit cu îndârjire dispariţia noastră, am reuşit să rămânem pe piaţă”

Jurnalistul Dumitru Teodorescu a mulţumit pentru apreciere, afirmând că aceasta este importantă nu pentru omul Dumitru Teodorescu, ci pentru echipele care au lucrat de-a lungul timpului la Crai Nou. Acesta a arătat că în etapele de la prima apariţie a cotidianului local, anul 1946, acesta a rămas acelaşi, ”nu prin devotamentul faţă de stăpân, ci pentru că a adunat valorile bucovinene, nu doar pe cele literare” şi a menţionat că nu există scriitor bucovinean care să nu fi publicat în paginile acestui ziar. ”Deşi s-a dorit cu îndârjire dispariţia noastră, am reuşit să rămânem pe piaţă. Suntem unul dintre puţinele ziare de dinainte de 1989 care am reuşit să ne menţinem”, a spus Dumitru Teodorescu. El şi-a încheiat discursul precizând că ziarul pe care îl conduce are propriul său public, mai ales în lumea satului, ”acolo unde valorile pe care le promovăm noi sunt de preţ. Crai Nou rămâne un fel anume de a face ziaristică”, a mai spus Dumitru Teodorescu.

După luările de cuvânt, directorul ziarului Crai Nou a fost invitat de prefectul de Suceava să semneze în ”Cartea de onoare a valorilor bucovinene”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul cotidianului Crai Nou, înscris de prefectul de Suceava în ”Cartea de onoare a valorilor bucovinene”.
 Vizualizări articol: 2010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Directorul cotidianului Crai Nou, înscris de prefectul de Suceava în ”Cartea de onoare a valorilor bucovinene”3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebari trimis de
(29 ian 2016, 12:55:43
Din cite stiu, Dumitru Teodorescu a fost condamnat penal pentru ceva legat de coruptie. A primit parca o spaga pentru a interveni la Finante sa ajute pe cineva. Am tot respectul pentru ziaristul Dumitru Teodorescu, dar cred ca prin prisma celor spuse anterior nu ar fi trebuit sa primeasca aceasta distinctie. Aici e vina prefectului ca nu si-a pus oamenii sa se documenteze. Sau domnul prefect vrea sa isi arate astfel recunostinta? Ca din cite am vazut in text, doar Crai Nou a spus despre actele eroice de la Revolutie ale domnului Harasim.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de cartofi cu lămâie Desert cu influenţe germane, după unii chiar de origine austriacă, budinca de cartofi cu lămâie este cunoscută în special în Bucovina, unde este un desert simplu, de duminică, pentru mese în familie. Este simplu de făcut,... Citeşte