Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2015 - Anul XX, nr. 184 (5996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Tristul adevăr

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-au jucat până acum 35 de meciuri în ediţia actuală a Ligii I. Dintre ele, 17, adică jumătate, s-au terminat la egalitate. Concluzia pozitivă, adică varianta soft, ar fi că suntem loviţi de sindromul Italia (e drept că în varianta anilor '60, dar oricum e ceva...), unde a existat o perioadă în care scorurile egale erau net majoritare, iar dintre ele 0 - 0 era cel mai frecvent. Se ajunsese la perfecţiune în apărare, atacanţii lovindu-se de invenţia numită "catenaccio" (tradus incorect la noi prin "lacăt", când corect este "încuietoare" sau "şurub", italienescul pentru lacăt fiind "lucchetto"!), chestie care a însemnat, totuşi, o revoluţie în fotbal, dar una nefericită, comparabilă doar cu tiki-taka. Concluzia în varianta hard, dar singura corectă, este nu că am fi reinventat noi apărarea-beton, ci că în amărâtul ăsta de fotbal second-hand nu avem deloc atacanţi. Din când în când, la câteva meciuri, mai dă un Budescu două goluri (dar nici astea în campionat!), mai are o sclipire un Iancu ori un Lazăr, însă golurile alea multe şi frumoase se pot vedea doar la televizor, în alte campionate. Cel mai edificator exemplu este derby-ul suprem de România. Sau, cum îi mai zice, eternul derby, ideea fiind că pe ăştia îi poţi lăsa o eternitate pe gazon, iar scorul să rămână ca înainte de fluierul de start, 0 - 0. Din "Gazeta sporturilor" de ieri, am aflat că ultima dată când Steaua şi Dinamo au terminat fără gol înscris a fost pe 15 mai 1999. Aşadar, după 16 ani, echipele astea două au ajuns tot nicăieri, unde erau şi pe atunci. De altfel, un privitor de fotbal televizat, unul normal, nu fan, m-a sunat prin minutul 12 şi mi-a zis că meciul se termină 0 - 0, adăugând ceea ce gândeam şi eu, anume că nici apărătorii nu-s mai breji, dar atacanţii chiar nu există. Uneori spunem că n-avem fotbal fiindcă n-avem spectatori, iar în faţa tribunelor goale nu-ţi vine să joci. Adevărul cel trist e că e tocmai invers: nu-s spectatori fiindcă nu-i nici urmă de fotbal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tristul adevăr.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tristul adevăr5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei