Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2015 - Anul XX, nr. 184 (5996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anomalie

Steliana Miron: „Este inadmisibil ca ajutoarele sociale să fie aproape egale cu salariul minim pe economie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatoarea liberală de Suceava Steliana Vasilica Miron a criticat în termeni duri statul român, pe care-l consideră vinovat de încurajarea celor care nu muncesc. Ea este de părere că prin modul în care acţionează, statul român este de partea leneşilor şi a celor care fentează munca, iar mai apoi le râd în nas oamenilor cinstiţi, care îşi câştigă existenţa primind şi salarii de mizerie.

„Aproape o treime din angajații români câștigă salariul minim pe economie. Veniturile realizate de aceştia nu diferă foarte tare de ajutoarele sociale oferite de stat celor ce nu muncesc. Veniturile din pensii corespunzătoare acestor salarii sunt aproape identice cu venitul minim garantat, iar în acest fel statul nu încurajează munca”, a declarat Steliana Miron.

Senatoarea liberală spune că dacă imediat după Revoluţia din 1989 am intrat într-o democraţie originală, mai nou ni se serveşte şi o „economie originală”, iar zicala „decât să munceşti de pomană mai bine stai de pomană” se potriveşte tot mai bine de la o zi la alta.

Iar această „economie originală” nu se referă doar la tunurile financiare rezultate din drepturile litigioase, de camarilele existente pe lângă primării, regii autonome sau alte societăţi de stat, ci şi la necesitatea muncii ca opțiune obligatorie sau facultativă.

„În economia României nu avem o problemă cu lipsa locurilor de muncă, ci cu lipsa forței de muncă. Lipsește nu numai forța de muncă calificată, dar şi cea necalificată. Dacă statul este extrem de prietenos şi binevoitor cu cei care nu vor neapărat să muncească, fără a include aici persoanele care nu sunt apte de muncă, nu acelaşi lucru se poate spune despre atitudinea statului faţă de IMM-uri. Nu mă refer aici la lipsa accesului la capital, la legislația extrem de confuză şi total nepredictibilă, ci doar de relația strictă IMM - stat fiscal. Se <gândește> oare statul fiscal ce sume încasează de la IMM-uri şi ce le mai rămâne acționarilor acestora? Oare este <normal> ca statul fiscal să încaseze taxe şi impozite de câteva ori mai mari decât dividendele acţionarilor în condițiile în care se presupune că afacerile sunt ale acționarilor şi nu ale statului? Se mai poate vorbi astfel de un stat fiscal rezonabil?”, s-a întrebat Steliana Miron.

Una peste alta, senatoarea liberală de Suceava crede că ar trebui luate măsuri drastice şi urgente pentru ca munca să fie preţuită la justa ei valoare, în timp ce leneşii să nu mai fie toleraţi de un stat mult prea blând şi tolerant în acest domeniu al asistenţei sociale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steliana Miron: „Este inadmisibil ca ajutoarele sociale să fie aproape egale cu salariul minim pe economie”.
 Vizualizări articol: 2711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Steliana Miron: „Este inadmisibil ca ajutoarele sociale să fie aproape egale cu salariul minim pe economie”2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prolog: trimis de
(11 aug 2015, 11:02:10
„No such thing as bad publicity”
O expresie americănească, isvorâtă din experiența practică a marketingului, care spune că nu există publicitate bună sau rea, ci există DOAR publicitate.

Proba verității?
Articole de 2 parale și 50 de bani, trollate, întrunesc 1.200 – 1.500 de vizualizări.
Articole protejate din „cheia” cenzorului site-ului, întrunesc 250- 400 de vizualizări.

Deja rezultă un prim argument pentru care domnul candidat al partidului național liberal – „partidul Miau” cum este denumit, eufemistic, în presa centrală”, VA ÎNFRÂNGE CU SUCCES la viitoarele alegeri locale din municipiul Suceava.
’coz isn’t good or bad publicity. Just PUBLICITY.
2.   Evidenta tendențiozitate... trimis de
(11 aug 2015, 11:04:05
a mesajului pre-electoral, practicat de reprezentanții PNL*

De ce comunicarea TUTUROR membrilor actualului PNL, cu referință la municipiul Suceava, are o componentă persuasivă?
De ce sugerează asonanță ca de tinichea calpă acele timpuri viitoare, alocate verbelor ce definesc VIITOARELE „Împliniri mărețe”?
Pentru că ACTUALUL PNL, prin componenta sa PDL-istă, VINE DIN GUVERNARE EFECTIVĂ.
Actualul PNL, prin primarul aflat ÎN FUNCȚIE – Ion Lungu – vine dintr-un exercițiu administrativ neîntrerupt, având punctul de origine în anul 2014.
Actualul primar Lungu, care a declarat că „FACE PARTE DIN ACELAȘI PARTID cu președintele ales”, a îndeplinit până acum un număr de 3 mandate de edil-șef.
Astfel încât, în mod normal și în spirit etic, mesajul și comunicarea celor de la PNL (PDL) ar trebui să abunde de formulări lexicale cuprinzând verbe demiurgice aflate la TIMPUL TRECUT, în special la diateza activă:
„am făcut”, „am realizat”, „am construit”, „ am implementat” etc.
În momentul în care ipoteticul candidat la primăria Sucevei vine în fața electorilor cu un mesaj fundamentat pe timpurile viitoare ale verbelor, această manieră de comunicare persuasivă nu poate fi încadrată decât în categoria veșnicei „prosteli” mioritice.
Corect, decent și moral ar fi ca PDL – actualmente PNL, să rezume rezultatul celor 12 ani de administrare a municipiului reședință de județ și, în funcție de aceste realizări, să-și fundamenteze programul precampaniei electorale.
Mesajul campaniei electorale furate din blockstarturi ar trebui să fie acesta:
Noi, Noul PNL, prin primarul ÎN FUNCȚIE Ion Lungu, în cei 12 ani de EFECTIVĂ ADMINISTRARE a municipiului, AM REALIZAT URMĂTOARELE:
a) …
b) …
c) …
3.   * Post scriptum: trimis de
(11 aug 2015, 11:05:18
În atenția zeloșilor cenzori ai ediției online a Monitorului, care, în mod gratuit, ieri, pentru postări ceva mai ironice (care atacau persoane din echipa PNL Suceava), au aplicat BAN simultan pe 3 username: „io_tazmaniandemoon” „bundeskanzler” și „sieg_heil”:

Acest cont NOU – „Der einsame Wolf” - a fost înregistrat ieri 9 august 2015, la orele 16.43, în baza unei adrese de e-mail VALIDE. (s-a efectuat screenshot după mesajul expediat automat de site, cuprinzând datele și linkul de activare a usernamelui)
Acest cont a fost modificat astăzi 10 aug. 2015, menționându-se NUMELE ȘI PRENUMELE REALE ale utilizatorului. (s-a efectuat screenshot după aceste date de cont).

Acest comentariu este REGULAMENTAR, din perspectiva „Termenilor și condițiilor” enunțate pe site-ul Monitorului de Suceava cap. II – Reguli de utilizare.
Comentariul de mai sus, cu evident caracter POLITIC, a fost, de asemenea, salvat prin captură de ecran.
Orice acțiune ABUZIVĂ de punere sub interdicție a acestui NOU username, doar în baza preferințelor politice ale unor persoane din redacția Monitorului de Suceava, va conduce, ÎN MOD NECONDIȚIONAT, la chemarea în judecată a S.C. „Interpress” S.R.L., prin persoana redactorului-șef, în vederea constatării încălcării dreptului fundamental la libertatea de exprimare și obligarea S.C. Interpress S.R.L. la deblocarea usernamelui, simultan cu obligarea publicării sentinței în ediția print și în cea online a Monitorului de Suceava.
3.1  RE: * Post scriptum: trimis de
(11 aug 2015, 11:06:00
Cu această ocazie se vor desluși ȘI circumstanțele anterioare prin care Monitorul de Suceava și-a permis să-și ÎNCALCE propriul regulament, dezvăluind identitatea unor useri ÎNREGISTRAȚI, punându-i astfel în pericol (vezi frecventele amenințări primite online – și nu numai online - după data de 4 martie ), sau dezvăluind identitatea persoanei din spatele unor username ULTERIOR CREATE, ce NU FAC obiectul vreunor proceduri judiciare.

În drept,

Cap II. REGULI SI CONDITII DE PARTICIPARE din „Termenii și Condițiile” de utilizare a site-ului monitorulsv, punctele 1 – 5, dar, mai ales, punctele 8. 9 și 11

„ Utilizarea site-ului monitorulsv, accesul si logarea la forumul site-ului presupun implicit acceptarea de catre utilizatori a urmatorilor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.”

„8. monitorulsv isi rezerva dreptul de a sterge continutul discutabil, intr-un timp rezonabil, iar daca se considera necesar va fi interzis accesul utilizatorului respectiv. Acesta va fi un proces manual, astfel incat nu va fi posibila sa stergerea sau modficarea mesajelor instantaneu.

9. Identitatea utilizatorului, in cazul in care acesta aduce informatii care l-ar putea pune cumva in pericol, va fi protejata. La inregistrare, utilizatorul are posibilitatea sa isi aleaga numele de utilizator (username). Cu acest cont de utilizare, participantul la forum accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru validitatea informatiilor transmise. De asemenea, accepta sa nu utilizeze niciodata parola altui membru pentru a posta mesaje sau pentru a naviga in acest forum.”
4.   Apropo trimis de
(11 aug 2015, 11:53:21
aici pot confirma ca ceea ce spui este adevarat ! eu, am primit amenintari cu moartea ptr comentarii facute pe sait la anumite articole .Bineintales ca daca monitoru nu divulga nu se afla unde stau .
Mai bine beau oţet, mă jur, // Decât s-ascult ziarişti cum îi ling pe ăştia-n cur,
cât s-ascult cum au pus-o ei de-un blat… // O parte din presă încă presează doar căcat…
Cum că se face, cum că se drege, // Cum că pe ei nimeni nu îi mai inţelege…
4.1  RE: Apropo trimis de
(11 aug 2015, 19:17:32
Da, ai dreptate!
Îmi aduc aminte că la a doua sau a treia audiere de la Parchet, am fost întrebat de ... numele tău.
Știau exact cine ești și ce profesie... (hmmm!) ai!
Pentru mine a fost o surpriză neplăcută să văd cât de întinse sunt ramificațiile POLIȚIEI POLITICE postdecembriste.
5.   Test trimis de
(11 aug 2015, 12:06:50
Se pare că DEJA am fost restricționat parșiv. Ca sursă spam.
Data, semnătura, timbru și ... ne întâlnim la Judecătorie.
6.   Test de postare trimis de
(11 aug 2015, 12:21:59
Something is rotten in the state of Denmark!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei