Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2015 - Anul XX, nr. 184 (5996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Credinţă şi speranţă

Procesiune cu racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou şi rugăciune pentru ploaie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou, Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, Icoana Mântuitorului Iisus Hristos şi Icoana Sf. Ioan au fost purtate duminică seara într-o procesiune pe străzile Sucevei.

 

Peste 1.000 de credincioşi şi 80 de preoţi, în frunte cu ÎPS Pimen, au însoţit racla cu sfintele moaşte

Peste 1.000 de credincioşi, precedaţi de 80 de preoţi în frunte cu ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, au însoţit racla cu sfintele moaşte pe traseul Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou - aşezământul în care funcţionează Căminul de bătrâni şi Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, unde s-au rugat bunului Dumnezeu pentru ploaie.

Credincioşii şi preoţii de la bisericile din protopopiatele I şi II din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu monahii de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, au ascultat mesajul venit din partea ÎPS Pimen de a participa la procesiune şi la slujba specială menită să susţină speranţa şi credinţa că rugăciunile vor aduce ploaie la vreme de secetă.

 

În sunet de toacă, preoţi şi mireni au ieşit cu speranţa că seceta prelungită se va sfârşi

În sunet de toacă, preoţi şi mireni, însoţiţi de şapte jandarmi, care au asigurat ordinea şi deplasarea pe carosabil, au ieşit cu speranţa că seceta prelungită, care afectează întreaga ţară, se va sfârşi datorită rugăciunilor lor, iar ploaia mult aşteptată va cădea peste câmpurile pârjolite de arşiţă, va salva recoltele, va revigora vegetaţia, va spori debitul râurilor şi va reumple fântânile văduvite de apă.

Procesiunea cu racla purtată de preoţi s-a oprit şi s-a desfăşurat pe dealul pe care se află aşezământul bisericesc, unde preoţii au citit Acatistul „Sf. Ioan cel Nou”, au ţinut slujba agheasmei mici şi au rostit o rugăciune specială pentru ploaie, iar credincioşii s-au închinat şi s-au rugat pentru iertarea păcatelor.

Alaiul cu racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou şi sfintele icoane a parcurs apoi drumul înapoi, până în curtea mănăstirii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesiune cu racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou şi rugăciune pentru ploaie.
 Vizualizări articol: 2673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Procesiune cu racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou şi rugăciune pentru ploaie3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prea putin... trimis de
(11 aug 2015, 13:36:01
Se vede treaba ca n-au pus destul suflet in rugaciune, pentru ca cel putin pana pe 20 august nu e anuntata ploaie. Ar fi fost bine de citit buletinul meteo si de iesit cu o zi-doua inainte de o ploaie, macar sa prosteasca cornutele. Asa si-au dat cu firma in cap. Dar stai ! Am uitat : ne pedepseste Cel-de-Sus pentru ca suntem niste pacatosi. Rugati-va cu totii pentru ploaie, veniti si cotizati cu totii la biserica, nu numai 1000 de credinciosi! Ce-ar spune insa biserica sa sponsorizeze niste lucrari de irigatii din veniturile nefiscalizate ? Niste foraje la mare adancime, niste canale etc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei