Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 feb 2014 - Anul XIX, nr. 26 (5535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum e să ajungi şi să te menții pe primul loc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu toții spunem de multe ori “jos pălăria” în fața celor care au ajuns la performanță, pe cel mai înalt nivel al podiumului. Simțim probabil un amestec  apreciere sinceră, uimire pentru efortul depus, poate şi un soi de invidie dar cu siguranță ne simțim şi noi stimulați să fim mai buni, mai competitivi, mai aproape de vârf. Fiindcă e clar, dacă unii au putut să ajungă “number one” în mica lor industrie, în spațiul de artă al cărei maeştri sunt, al vreunui sport sau în afaceri, în nişa lor de piață, atunci e sigur că pot face asta şi alții. Potențialul uman e imens, în necontenită diversificare, trebuie doar să ne acordăm şansa de a scoate la lumină ce-i mai bun în noi şi să nu ne fie niciodată frică de competiție.

 

În afaceri, e ca şi în sport, locul întâi se dobândeşte cu multă muncă!

Primul lucru la care te gândeşti când auzi despre o persoană, un sportiv, că a câştigat primul loc într-o competiție sau că o companie e lider de piață, este cum a ajuns acolo, ce a făcut să devină numărul unu.

Nu este deloc uşor să ajungi pe podium, iar acest lucru este foarte cunoscut. În lumea afacerilor mediul este foarte dur, competiția este acerbă şi doar cei foarte pregătiți şi care vin cu ceva nou se pot diferenția de ceilalți şi pot deveni cu adevărat lideri.

Din foarte multe puncte de vedere, în business e ca în sport, trebuie să respecți nişte reguli pentru a fi primul. Reține pe cele mai importante dintre acestea oricând pleci la drum ori când simți că a venit cu adevărat vremea să te afirmi:

• Trebuie să fii disciplinat şi să nu sari etape în construirea țelului propus! Superficialitatea nu are ce căuta în curtea celor  care aspiră la victorie!

• Să ai un plan pentru succesul tău iar felul în care relaționezi cu ceilalți în această “călătorie” să fie plin de justiție, de fair-play dar şi de optimism şi deschidere.

• Intuiția şi şi viziunea trebuie să-ți devină o a doua natură! Să fii mereu receptiv la ce e nou, să simți prin toți porii oportunitățile ca o afacere să crească şi să fii atent la exemplele pozitive din jurul tău!

• Să crezi în tine şi in forța ta de a te autodepăşi!

• Să studiezi tot ce se poate în domeniul în care îți doreşti să fii “number  1”! Şcoala e importantă, noțiunile teoretice la fel. Cu cât vei acorda mai multă atenție etapei de început de acumulare de cunoştiințe cu atât te vei descurca mai bine în viitor când vei da piept cu realitatea cea nemiloasă.

• În sfârşit munceşte mult şi constant, organizează-te bine şi prioritizează-ți acțiunile!

 

Dacă nu ai reuşit încă să devii lider pe piață, nu dispera ! Caută metode eficiente de a ținti podiumul!

Bineînțeles, dacă nu reuşeşti să devii “number  1”, nu înseamnă că trebuie să-ți pierzi încrederea în potențialul tău unic şi că va veni şi vremea  ta ca să fii aplaudat. Trebuie doar să înveți să ai mereu puterea să intri în competiție, pentru ca doar cei care participă au o şansă. Aşadar nu fugi de competiție, şi nu te teme de eşec. Fii mereu motivat să o iei de la capăt, să înveți din nereuşite şi să ai forța de a identifica cele mai bune resurse financiare, umane şi pârghii de know-how care să-ți ofere şansa de a ajunge o dată şi-o dată pe primul loc ca să simți cum e să fii învingător!

Mult succes şi ultimul meu sfat este ca în drumul tău să foloseşti atât metodele convenționale, ştiute şi studiate care sa te ducă sus pe val dar acestea să fie mereu presărate şi cu inteligență, spirit inventiv şi originalitate fiindcă afacerea la care te gândeşti trebuie să-ți aducă ceva mai mult decât doar bani.

Ruxandra David 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum e să ajungi şi să te menții pe primul loc.
 Vizualizări articol: 1059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum e să ajungi şi să te menții pe primul loc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei