Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 224 (5431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miss Piggy şi alte păpuşi Muppets, incluse alături de Kermit, în colecţia Muzeului Smithsonian

Miss Piggy va avea în sfârşit parte de atenţia şi de celebritatea pe care le căuta cu atât de multă disperare în serialul "Păpuşile Muppets", întrucât va fi inclusă alături de alte păpuşi şi de bunul ei prieten, broscoiul Kermit, în colecţia Muzeului Smithsonian din Washington, informează Reuters.

Marţi, Miss Piggy şi-a asigurat locul în istorie, după ce ea şi alte marionete create de păpuşarul Jim Henson au fost donate Muzeului Smithsonian.

Un număr de 21 de păpuşi create de Jim Henson pentru serialele "Sesame Street", "The Muppet Show" şi alte proiecte - printre care se regăsesc personaje celebre precum Cookie Monster, Bert, Ernie, Fozzie Bear şi Swedish Chef - se vor alătura bunului prieten al lui Miss Piggy, Kermit Broscoiul, în Colecţia Jim Henson de la Museum of American History din Washington.

Ceremonia de includere a păpuşilor în colecţia acestui muzeu american a avut loc marţi, data la care Jim Henson, creatorul păpuşilor Muppets, ar fi împlinit vârsta de 77 de ani.

Jim Henson, considerat principalul factor creativ din spatele serialelor TV pentru copii "Sesame Street" şi "The Muppet Show", a murit în 1990, din cauza unei infecţii bacteriene, la vârsta de 53 de ani. Soţia sa, Jane Henson, o colaboratoare apropiată a maestrului păpuşar american, a murit în luna aprilie.

Miss Piggy va putea fi admirată în colecţia "American Stories" a muzeului Smithsonian din Washington începând din martie 2014. Celelalte păpuşi Muppets şi personaje din "Sesame Street" vor fi incluse într-o expoziţie mai mare, dedicată marionetelor, care va fi vernisată în noiembrie.

Păpuşile Muppets au fost create de Jim şi Jane Henson în 1954 şi au devenit celebre în anii 1970, după ce au apărut în serialul "The Muppet Show". În 2004, compania Walt Disney a achiziţionat formatul de program şi licenţa pentru personajele Muppets. În anul 2012, celebrele marionete din serialul "Păpuşile Muppets" au primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miss Piggy şi alte păpuşi Muppets, incluse alături de Kermit, în colecţia Muzeului Smithsonian.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miss Piggy şi alte păpuşi Muppets, incluse alături de Kermit, în colecţia Muzeului Smithsonian0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei