Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 224 (5431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adolescenţii din California vor putea să îşi şteargă "trecutul" digital stânjenitor

O nouă lege californiană va permite adolescenţilor din acest stat american să facă să dispară de pe paginile lor de pe reţelele de socializare acele fotografii şi comentarii stânjenitoare pe care le-au publicat fără să se gândească prea bine sau după o petrecere la care au consumat alcool.

Textul de lege, supranumit "legea-gumă", a fost promulgat la începutul acestei săptămâni de guvernatorul statului California, Jerry Brown, şi va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2015, pentru a lăsa suficient de mult timp site-urilor vizate să se adapteze la noua reglementare, informează AFP.

Promotorii acestei legi au dorit să se asigure astfel că erorile din tinereţe ale internauţilor să nu îi urmărească pe aceştia pentru tot restul vieţii, mai ales în ceea ce priveşte viaţa profesională, în condiţiile în care conturile de pe reţelele de socializare sunt tot mai mult monitorizate de angajatori.

"Erorile din tinereţe îi urmăresc pe autorii lor pentru toată viaţa, iar amprentele lor digitale îi urmăresc oriunde ar merge", a declarat James Steyer, fondatorul ONG-ului Common Sense Media, un organism favorabil legii, pentru publicaţia San Francisco Chronicle.

Textul de lege oferă tinerilor în vârstă de până la 18 ani dreptul de "a retrage sau de a solicita retragerea unui conţinut sau a unei informaţii publicate pe un site sau pe o aplicaţie".

Reţelele de socializare Twitter şi Facebook propun deja această opţiune pe site-urile lor.

"Este o protecţie revoluţionară pentru copiii noştri, care acţionează adeseori impetuos, postând fotografii şi mesaje deplasate, înainte de a se gândi la consecinţe", a declarat congresmanul democrat Darrell Steinberg, iniţiatorul legii.

Legea nu îi protejează însă pe tinerii californieni de comentariile sau fotografiile care îi vizează şi care sunt postate de terţi. Totodată, legea nu permite adulţilor să îşi şteargă aceste erori din tinereţe de pe conturile lor.

Opozanţii legii consideră că aceasta complică şi mai mult sarcina site-urilor, care trebuie deja să respecte numeroase legislaţii locale, în fiecare stat american.

Alţii afirmă că noua lege ar putea avea efecte "perverse", obligând site-urile să adune şi mai multe informaţii personale despre tinerii internauţi.

"Pe lângă necesitatea de a cunoaşte vârsta (internautului), site-urile trebuie de acum înainte să afle dacă acesta locuieşte sau nu în California", a declarat Stephen Balkam, directorul Family Online Safety Institute (FOSI).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adolescenţii din California vor putea să îşi şteargă "trecutul" digital stânjenitor.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Adolescenţii din California vor putea să îşi şteargă "trecutul" digital stânjenitor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei