Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 206 (5413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Personajul Hercule Poirot, inventat de Agatha Christie, revine într-un roman scris de o britanică

Detectivul Hercule Poirot, îndrăgitul personaj inventat de romanciera Agatha Christie, va fi readus la viaţă într-o nouă carte, scrisă de autoarea britanică de romane poliţiste Sophie Hannah, care va fi publicată anul viitor, informează Reuters.

Atunci când agentul scriitoarei Sophie Hannah i-a spus acesteia că le-a sugerat directorilor editurii HarperCollins să o roage să scrie o continuare a romanelor din seria "Hercule Poirot", acest proiect literar, la care Hannah însăşi se gândea de mulţi ani, a început dintr-o dată să se contureze tot mai clar în mintea ei.

"Imediat ce au rostit sintagma «roman Agatha Christie», mi-am spus că această idee ar funcţiona perfect dacă acţiunea ar avea loc în anii 1920", a declarat Sophie Hannah, o mare admiratoare a romanelor scrise de Agatha Christie.

Atunci când s-a întâlnit cu familia Agathei Christie, Sophie Hannah nu luase încă decizia de a scrie un roman cu Hercule Poirot sau cu celălalt personaj celebru inventat de aceeaşi scriitoare, Miss Marple.

"Romanele cu Hercule Poirot au fost primele pe care le-am citit (în copilărie, n.r.). Le-am citit pe toate, le-am văzut pe toate şi la televizor. Din punctul meu de vedere, ideea pe care o am în minte în legătură cu noul roman se potriveşte perfect cu stilul Poirot", a adăugat scriitoarea britanică.

Familia Christie şi-a dat acordul pentru publicarea noului roman.

"Ideea ei pentru intriga noului roman a fost atât de fascinantă şi pasiunea ei pentru opera bunicii mele este atât de puternică, încât am simţit că a sosit timpul ca un nou roman Christie să fie scris", a declarat Matthew Prichard, nepotul celebrei scriitoare şi preşedintele fundaţiei Agatha Christie Limited, într-un comunicat emis de editura HarperCollins.

Povestea din noul roman va fi plasată în "epoca de aur" dintre cele două războaie mondiale, însă energicul detectiv belgian, pe care Agatha Christie l-a prezentat pentru prima dată cititorilor în romanul "The Mysterious Affair at Style's" în 1920, va trebui de această dată să se descurce de unul singur, fără ajutorul colaboratorilor săi Hastings şi Inspector Japp.

"Cred că ştim cu toţii că dacă Hastings şi Japp ar fi în noul roman, atunci ar părea prea mult că încerc să scriu un roman la fel ca Agatha Christie", a spus Sophie Hannah. "Eu încerc să scriu un roman cu Hercule Poirot care să cadreze cu celelalte romane din aceeaşi serie dar care să aibă totuşi propria identitate".

Anunţul despre lansarea unui nou roman cu Hercule Poirot urmează după succesul obţinut de alte romane care au readus la viaţă o serie de personaje literare celebre din secolul al XX-lea.

William Boyd urmează să devină cel de-al treilea scriitor din ultimii ani care au fost invitaţi de fondul care administrează averea scriitorului Ian Fleming, creatorul personajului James Bond, pentru a scrie un nou roman din seria "James Bond".

Sebastian Faulks urmează să readucă la viaţă personajele Reginald Jeeves şi Bertie Wooster din romanele scrise de Evelyn Waugh, într-un nou roman care va fi publicat în acest an şi a scris la rândul său un roman din seria "James Bond".

Sophie Hannah, în vârstă de 41 de ani, este autoarea bestsellerului "The Carrier", apărut în 2013. Romanciera britanică lucrează deja la un nou roman, "The Telling Error", care va fi lansat în aprilie 2014.

Hercule Poirot apare în 33 de romane şi în 51 de nuvele publicate, între 1920 şi 1975, de Agatha Christie.

Agatha Christie a vândut peste un miliard de romane în Marea Britanie şi un alt miliard de romane traduse în alte limbi pe plan internaţional. Romanele sale sunt depăşite, din punct de vedere al vânzărilor, doar de Biblie şi de opera lui William Shakespeare.

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare britanică de romane, povestiri scurte şi piese de teatru poliţiste. A scris şi romane de dragoste, sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puţin cunoscute, neavând acelaşi succes la public. Operele sale, în principal cele care au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită "Regina Crimei", ea fiind considerată drept unul dintre cei mai importanţi şi inventivi autori ai genului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Personajul Hercule Poirot, inventat de Agatha Christie, revine într-un roman scris de o britanică.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Personajul Hercule Poirot, inventat de Agatha Christie, revine într-un roman scris de o britanică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei