Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 206 (5413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scriitorul de romane SF Frederik Pohl a murit la vârsta de 93 de ani

Frederik Pohl, un prolific scriitor american de romane ştiinţifico-fantastice, precum "Poarta" ("Gateway"), din 1977, a murit la vârsta de 93 de ani, a anunţat agentul său literar, citat de Reuters.

Frederik Pohl a murit luni, într-un spital din apropiere de reşedinţa sa din oraşul Palatine, o suburbie aflată la nord-vest de Chicago, a precizat Mitchell Waters, agentul literar al scriitorului.

Cel mai cunoscut roman scris de Frederik Pohl, care a publicat şi poezie şi a lucrat şi ca editor literar, este "Poarta", apărut în 1977, care spune povestea unei staţii spaţiale ascunse într-un asteroid. Romanul a fost recompensat cu cele mai importante patru premii acordate în domeniul literaturii SF, inclusiv cu Hugo Award, şi a fost adaptat ulterior într-un joc video.

Romancierul, născut în 1919 în cartierul Brooklyn din New York, a câştigat prestigiosul National Book Award la secţiunea "roman ştiinţifico-fantastic" cu romanul "Jem", publicat în 1980.

Pohl este totodată coautor, alături de celebrul scriitor Isaac Asimov, al romanului "Our Angry Earth", un eseu polemic din 1991 care denunţă distrugerea naturii de către om. La începutul carierei sale, Frederik Pohl a colaborat cu un alt scriitor american celebru de romane SF, Cyril M. Kornbluth.

Unele dintre cărţile scrise de Frederik Pohl au fost adaptate pentru televiziune, precum romanul "The Clone Master", adaptat de NBC în 1981, şi "The Midas Plague", un roman ecranizat în Germania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitorul de romane SF Frederik Pohl a murit la vârsta de 93 de ani.
 Vizualizări articol: 784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scriitorul de romane SF Frederik Pohl a murit la vârsta de 93 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei