Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 82 (5289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arma căpitanului Kirk din "Star Trek", vândută la licitaţie cu 231.000 de dolari

 

Arma căpitanului Kirk - denumită "phaser" - din îndrăgitul serial de televiziune din anii 1960 "Star Trek" a fost vândută la licitaţie cu 231.000 de dolari, sâmbătă, la Los Angeles, au anunţat reprezentanţii casei Julien's Auctions, citaţi de Reuters.

Phaser-ul, realizat la cererea creatorului "Star Trek" Gene Roddenberry, pentru actorul William Shatner, interpretul căpitanului Kirk în acest serial TV, era estimat la aproximativ 50.000 de dolari, însă a depăşit de peste patru ori aşteptările specialiştilor.

Printre celelalte obiecte "extraterestre" scoase la vânzare în această licitaţie, cu o durată de două zile, s-au aflat un "dispozitiv de supraveghere a extratereştrilor" aflat la bordul navei spaţiale Nostromo din filmul "Alien" (1979), vândut cu 10.625 de dolari, şi un costum complet de astronaut purtat de Anubis, interpretat de Carlos Lauchu în filmul "Stargate" (1994), care s-a vândut cu 16.250 de dolari, depăşind de peste trei ori estimările.

O arhivă cu autografe acordate de actori şi cineaşti recompensaţi cu premiul Oscar s-a vândut cu 15.625 de dolari, iar o maşină Imperial Crown din 1966, denumită "Black Beauty" şi fabricată pentru filmul "Viespea verde" (2011), a fost achiziţionată cu 46.875 de dolari.

Epoca de aur de la Hollywood a fost şi ea bine reprezentată la acea licitaţie. Pelerina purtată de Claudette Colbert în filmul "Cleopatra", regizat în 1934 de Cecil B. DeMille, s-a vândut cu 5.625 de dolari, în timp ce o pălărie purtată de un "munchkins" în filmul "Vrăjitorul din Oz" din 1939 s-a vândut cu 15.000 de dolari.

Costumul purtat de Christopher Reeves în "Superman IV" a fost achiziţionat cu 25.000 de dolari.

Obiecte care au aparţinut sau au avut legătură cu Marilyn Monroe continuă să atragă interesul colecţionarilor, la 50 de ani de la moartea actriţei: o cămaşă de noapte s-a vândut cu 15.000 de dolari, un sutien din "Unora le place jazzul" s-a vândut cu 28.125 de dolari şi o rochie de cocktail purtată de artistă a fost achiziţionată cu 25.000 de dolari, depăşind de patru ori estimările.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arma căpitanului Kirk din "Star Trek", vândută la licitaţie cu 231.000 de dolari.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arma căpitanului Kirk din "Star Trek", vândută la licitaţie cu 231.000 de dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei