Google
 
sâmbătă, 22 dec 2012 - Anul XVII, nr. 300 (5205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5867 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9006 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   ø imagini |   ø fişiere video

Aperitive simple pentru masa de Crăciun

 

Tuturor le place ca masa de Crăciun să arate bine, dar nimănui nu-i place să stea cu orele în bucătărie. Iată mai jos câteva idei de aperitive foarte simplu şi rapid de preparat, foarte gustoase şi aspectuoase.

Clasicul somon afumat: pâine de secară, cremă de hrean, somon afumat, mărar verde. Feliile de pâine se ung în strat subţire cu cremă de hrean, se acoperă cu felii de somon afumat şi se garnisesc cu firicele de mărar.

Frigărui cu roşii şi busuioc: 16 bulgăraşi mici de mozzarella, 16 frunze de busuioc proaspăt, 16 roşii cherry, ulei de măsline, sare şi piper proaspăt măcinat, beţe de frigărui. Roşiile se taie în jumătăţi, iar pe beţe se pun alternativ cu brânza şi busuiocul, se stropesc cu ulei de măsline şi se condimentează.

Coşuleţe de vită cu brânză aromată: 16 felii subţiri de friptură sau pastramă de vită, o cutie de brânză Boursin (sau altă cremă de brânză moale, aromată cu verdeţuri), 2 ardei graşi coloraţi, tăiaţi bastonaşe. Feliile de carne se ung cu brânză, se acoperă cu feliuţele de ardei - care trebuie să depăşească în lungime, într-o parte, lăţimea feliei de carne - şi se rulează, formând coşuleţe.

Măsline cu ierburi: 3 ceşti de măsline, 2 linguriţe de ulei de măsline, 1/8 linguriţă de oregano uscat, 1/8 linguriţă de busuioc uscat, 1 căţel de usturoi zdrobit, piper măcinat. Se amestecă ingredientele într-un bol şi se lasă puţin la rece.

Pastă de vinete: 3 vinete de mărime medie, un ardei gras verde, o ceapă de mărime medie, sare, 1/2 lingură de oţet (sau după gust), ulei de măsline, 3-4 căţei de usturoi. Ceapa se taie felii. Se coc legumele - cu excepţia usturoiului, se curăţă de coajă. Ardeiul gras se pune într-un blender împreună cu ceapa, usturoiul, sare, piper, ulei - se mixează un minut. Se adaugă pulpa vinetelor şi se mai mixează 3 minute. Se serveşte cu pâine prăjită.

Ouă diavoleşti: 12 ouă fierte tari, curăţate; o jumătate de ceaşcă de maioneză; 2 linguri de cozi de ceapă verde, 2 linguriţe de muştar de Dijon, sare şi piper proaspăt măcinat, boia de ardei pentru decor. Ouăle se taie în jumătate pe lungime, se scoate cu grijă gălbenuşul, care se amestecă cu restul ingredientelor (excepţie va fi boiaua). Se umplu jumătăţile de albuş cu crema rezultată şi se decorează cu boia.

Batoane crocante de dovlecei: 1 cană de făină, 2 linguri de mălai, 1 linguriţă de sare, o jumătate de linguriţă de piper, 3 dovlecei de mărime medie, tăiaţi în bucăţi de aproximativ 1,5 cm x 10 cm, 2 ouă mari, bătute uşor. Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius, se ia o tavă mare de copt şi se căptuşeşte cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Într-o pungă din plastic se combină ingredientele uscate. Bucăţile de dovlecei se dau prin ou, se pun în pungă, se agită pentru a se acoperi cu amestecul de făină, se scot şi se aşază pe tavă. Se stropesc cu puţin ulei (de preferat dintr-un recipient tip spray pentru gătit). Se coc 10 minute, se întorc pe partea cealaltă, se stropesc din nou cu ulei şi se mai lasă 8 - 10 minute. Se servesc calde.

Creveţi aromatizaţi cu lămâie şi usturoi: 3 linguri de usturoi tocat, 2 linguri de ulei de măsline, 100 ml zeamă de lămâie, 1/4 ceaşcă de pătrunjel tocat, sare, piper, 600 de grame de creveţi fierţi. Usturoiul se rumeneşte în ulei timp de un minut, se adaugă restul ingredientelor, se ia de pe foc. Într-un bol se pun creveţii, care se acoperă cu sosul de usturoi. Se păstrează la rece.

Canapele cu caise: 16 caise uscate, linguriţe de brânză cu mucegai albastru, fistic măcinat, 1/2 linguriţă de miere de albine, piper proaspăt măcinat. Caisele se ung cu brânză, se acoperă cu fistic, puţină miere şi piper.

Curmale cu prosciutto: 16 felii subţiri de prosciutto, 16 curmale şi piper proaspăt măcinat. Curmalele se învelesc în prosciutto şi se condimentează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aperitive simple pentru masa de Crăciun.
 Vizualizări articol: 951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aperitive simple pentru masa de Crăciun5.051

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei