Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2012 - Anul XVII, nr. 300 (5205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Zero? Una? Amândouă!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De alaltăieri încoace, întrebările din titlu stau probabil pe buzele oricărui român iubitor de fotbal. O pun şi eu: vom avea zero echipe calificate în optimile Europa League, doar una, sau ambele? Răspunsul e tot în titlu. Nu îl dau ca să mă aflu în treabă ori ca pretext pentru articolul de azi. Chiar am convingerea că atât Steaua cât şi CFR se pot califica. Nu uşor, nu fără emoţii, dar cred că au argumente solide pentru a se impune în faţa unor adversari care trăiesc mai degrabă din amintiri, din tradiţie, din blazon decât din prestaţia la zi pe gazon. Să vedem pe rând cam cu ce se laudă cele două combatante. Încep cu Internazionale Milano, echipa care la ultima apariţie, chiar în această săptămână, în Cupa Italiei, a avut un căpitan de echipă nou-nouţ, pe nume Chivu... Păi nu-i destul? Faptul că, pardon, căpitanul e un loser născut (nu făcut!, vorba lui Gigi) spune aproape totul despre starea actuală a echipei. Chiar dacă acum e undeva între primele în clasament, Inter este departe rău de echipa care câştiga acum doi ani Champions' League. Singurul care e neschimbat e însuşi căpitanul: joacă la fel de prost cum a jucat şi în finala aia, cum a jucat (prea) mulţi ani şi la naţionala noastră şi cum joacă de când se ştie. Singurul element pozitiv ar fi tinereţea echipei, însă 'geaba tinereţe dacă jocul nu se încheagă. Şi e limpede că nu se. Prin comparaţie, jocul CFR-ului este mult mai spectaculos, mai tehnic şi chiar mai eficient, din moment ce a reuşit ce n-am mai făcut nici o echipă românească, anume să câştige tocmai la Manchester... iar ca bonus, şi la Braga! Dacă una trebuie să se teamă de adversar, atunci aia e Inter, nu CFR. În partea cealaltă, lucrurile par încă mai simple, Steaua fiind pe un val care seamănă izbitor cu cel din 1986. Singurele probleme pot apărea în defensivă, ştiut fiind faptul că atât portarul cât şi vreo 3 fundaşi sunt nesiguri, visători, rudimentari. Iar dacă laşi Ajax-ul să atace, se poate lăsa cu prăpăd. Steaua fiind la rândul ei o echipă eminamente ofensivă, soluţia e una singură: pe ei, pe ei, pe mama lor! În plus, Steaua a arătat că poate ataca încontinuu preţ de 90 de minute, ba să şi câştige la urmă. Cred că tragerea la sorţi ne-a fost favorabilă. Dacă urmează şi o pregătire corectă, zău că ne aşteaptă niscai bucurii la primăvară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zero? Una? Amândouă!.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Zero? Una? Amândouă!5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma faci sa rad.... trimis de
(22 dec 2012, 18:56:41
Avem aproximativ aceleasi amintiri din si despre fotbal....Te citesc cu placere, si de cele mai multe ori sunt de acord cu ceea ce scrii ! Dar de data aceasta te contrazic total(sic!). In 1986 la Steaua nu era Gigi ! Acest om poate darama intr-o singura aparitie la TV toata munca lui Reghe et comp ! Mai mult nu spun... Sa dea domnul sa ai dreptate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei