Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2012 - Anul XVII, nr. 300 (5205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"It's a Wonderful Life" este cel mai bun film de Crăciun, afirmă criticii americani

Lungmetrajul "O viaţă minunată/ It's a Wonderful Life", regizat de Frank Capra în 1946, ocupă prima poziţie într-un top al celor mai bune filme de Crăciun, realizat de criticii de cinema din Statele Unite ale Americii, informează Reuters.

Studiul, ale cărui rezultate au fost date publicităţii vineri, a fost realizat de agregatorul de cronici de film Rotten Tomatoes.

Pe locul al doilea în acest top se află musicalul "Hanul melodiilor/ Holiday Inn" (1942), cu Bing Crosby şi Fred Astaire.

Podiumul este încheiat de fantezia regizorală a lui Tim Burton "Coşmar înainte de Crăciun/ The Nightmare Before Christmas" (1993).

Drama "Stalag 17" (1953), a cărei acţiune este plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, se află pe locul al patrulea, iar lungmetrajul "Miracle on 34th Street" (1947) se află pe locul al cincilea în topul celor mai bune filme de Crăciun, potrivit Rotten Tomatoes.

Filmul "O viaţă minunată" a urcat pe primul loc de pe poziţia a cincea în 2009, anul în care a fost întocmit pentru ultima oară acest clasament. În acel an, primul loc a fost ocupat de filmul "Coşmar înainte de Crăciun".

Agregatorul Rotten Tomatoes, care analizează toate cronicile de film şi acordă o notă fiecărei pelicule, în funcţie de recepţia sa generală din partea criticilor de cinema, a folosit aceeaşi formulă de calcul şi pentru a alcătui topul filmelor de Crăciun.

Se remarcă totuşi absenţa din acest clasament a filmelor din anii 1960 şi 1970. Directorul de la Rotten Tomatoes spune că, în acea perioadă, marile studiourile hollywoodiene se concentrau mai mult asupra colaborării cu regizorii cu nume mare şi mai puţin asupra producţiei de filme de sezon.

Topul 10 al celor mai bune filme de Crăciun este completat de filmele "Die Hard" (1988), "Arthur Christmas" (2001), "A Christmas Story" (1983), "Trading Places" (1983) şi "Rare Exports: A Christmas Tale" (2010).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "It's a Wonderful Life" este cel mai bun film de Crăciun, afirmă criticii americani.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"It's a Wonderful Life" este cel mai bun film de Crăciun, afirmă criticii americani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei