Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2012 - Anul XVII, nr. 289 (5194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dansul, o terapie eficientă împotriva anxietăţii adolescenţilor

 

Dansul reprezintă o terapie eficientă împotriva anxietăţii şi a depresiei adolescenţilor, afirmă autorii unui studiu realizat în Suedia, informează lefigaro.fr.

Potrivit acestui studiu, fetele tinere care au urmat cursuri de dans timp de opt luni se simt mai bine după acest program, iar beneficiile s-au menţinut timp de un an.

Anna Duberg, profesoară de dans şi kinetoterapeut în Suedia, avea de multă vreme convingerea că dansul stimulează gândirea pozitivă şi încrederea în sine. Ea a încercat să verifice acest aspect pe un grup de tinere afectate de trecerea de la copilărie la adolescenţă.

Studiul ei, publicat în revista Archives Of Pediatrics Adolescent Medicine, arată că dansul atenuează sentimentul de anxietate şi stresul, frecvent întâlnite la această vârstă critică.

Studiul a fost realizat timp de trei ani, pe 112 fete tinere, cu vârste cuprinse în intervalul 13-18 ani, eleve într-o unitate de învăţământ din Suedia. Recrutate de o infirmieră, acele adolescente aveau în comun faptul că îşi exprimau anxietatea prin tulburări psihosomatice recurente, precum dureri de cap, de spate, de stomac şi abdominale sau printr-o senzaţie de oboseală, de nelinişte sau o stare de depresie.

Jumătate dintre ele au fost incluse în programul de dans, iar celelalte au alcătuit grupul-ţintă. Cursurile de dans - contemporan, african şi modern jazz - au avut loc de două ori pe săptămână, timp de opt luni, respectând întotdeauna acelaşi "ritual": 15 minute de încălzire, 40 de minute de dans, apoi exerciţii de întindere a muşchilor, de masaj şi de relaxare. Fiecare curs includea un moment de exprimare liberă, în timpul căruia adolescentele puteau să imagineze şi să exerseze diverse coreografii. "Obiectivul era să oferim acestor tinere fete posibilitatea de a-şi pune corpurile la încercare de o manieră pozitivă", a declarat Anna Duberg.

 În mod regulat, cele 112 voluntare trebuia să răspundă la întrebările dintr-un lung chestionar conceput pentru a realiza o evaluare personalizată a stării lor de sănătate. După opt luni, scorul acestor evaluări s-a ameliorat la adolescentele incluse în programul de dans, în raport cu cele din grupul-ţintă. Acest efect pozitiv s-a menţinut un an după încheierea cursurilor de dans. După opt luni, 91% dintre dansatoare spuneau că au avut parte de o "experienţă pozitivă" participând la acel program.

"Activitatea fizică a fost percepută ca un moment de plăcere şi de destindere, fără presiunea şcolii, şi ca o şansă de a-şi face prietene noi", afirmă autorii studiului, cercetători la Universitatea Örebro.

 Aceste rezultate i-au determinat pe specialişti să afirme că o terapie prin dans ar putea reprezenta o metodă potrivită contra anxietăţii şi depresiei, la această vârstă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dansul, o terapie eficientă împotriva anxietăţii adolescenţilor.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Dansul, o terapie eficientă împotriva anxietăţii adolescenţilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei