Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2012 - Anul XVII, nr. 263 (5168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii rămân pesimişti în ceea ce priveşte evoluţia veniturilor şi posibilităţile de angajare

Românii au în general o percepţie negativă asupra situaţiei economice actuale şi viitoare, asupra propriilor venituri, a posibilităţilor de angajare pe piaţa muncii şi de a face investiţii majore, potrivit studiului ConfidenceIndex, realizat de Reveal Marketing Research în luna octombrie.

Astfel, 58% dintre români apreciază că situaţia economică s-a deteriorat faţă de acum trei luni şi doar 6,4% văd o îmbunătăţire. Restul de 34,2% percep situaţia economică la fel ca acum trei luni, reiese din studiul prezentat la Bucharest Forum 2012, organizat de Institutul Aspen.

Când se gândesc la viitor, românii continuă să fie pesimişti, astfel că doar 15,4% cred într-o îmbunătăţire a situaţiei economice, faţă de 46% care evaluează negativ viitorul economic.

Românii sunt pesimişti cu privire la banii pe care îi vor câştiga în următoarele luni, majoritatea considerând că veniturile lor vor stagna sau vor scădea. Astfel, doar o mică parte din populaţie (13,5%) apreciază că banii încasaţi vor fi mai mulţi.

Indicele mai arată că 40,2% dintre români nu sunt mulţumiţi cu veniturile totale pe care le încasează familiile lor.

"Acest rezultat al studiului vine ca o confirmare a datelor vehiculate anterior conform cărora majoritatea românilor sunt îngrijoraţi cu privire la deprecierea monedei naţionale, creşterii inflaţiei şi scăderea puterii de cumpărare. De asemenea, românii sunt cei mai nemulţumiţi din Europa în ceea ce priveşte gradul de economisire, după ucraineni, şi alocăm cea mai mare pondere pentru alimente, din venituri, din întreaga Uniune Europeană", se precizează în studiu.

În ceea ce priveşte percepţia asupra pieţei muncii, 68,2% dintre români au aşteptări negative despre posibilităţile actuale de angajare. Astfel, doi din trei români consideră că există puţine opţiuni în alegerea unui loc de muncă. Deşi la nivel european România are cele mai mici rate ale şomajului, cu o valoare medie în primele nouă luni de 7,1%, respondenţii apreciază că sunt puţine locuri de muncă.

Mai mult, studiul arată că mai puţin de unul dintre zece români (8,9%) sunt mulţumiţi de numărul locurilor de muncă disponibile. În ceea ce priveşte evoluţia pieţei muncii în următoarele trei luni, 11,2% dintre aceştia apreciază o creştere a ofertei de locuri de muncă.

Majoritatea covârşitoare a românilor nu este dispusă să facă o investiţie majoră în următoarele trei luni. Altfel, 69,8% dintre români apreciază următoarea perioadă ca fiind extrem de neprielnică pentru achiziţionarea unei case, iar 71,5% consideră că este o perioadă total nepotrivită pentru cumpărarea unei maşini. Totodată, doar 12,1% dintre români consideră următoarele trei luni ca fiind propice cumpărării unei case.

Colectarea datelor pentru ConfidenceIndex a fost realizată în perioada 29 - 31 octombrie, pe un eşantion de 1.200 persoane, femei şi bărbaţi, cu vârsta de peste 18 ani, eşantion reprezentativ la nivel naţional pentru mediul urban şi rural.

Studiul se desfăşoară lunar, cu 14.400 de respondenţi anual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii rămân pesimişti în ceea ce priveşte evoluţia veniturilor şi posibilităţile de angajare.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii rămân pesimişti în ceea ce priveşte evoluţia veniturilor şi posibilităţile de angajare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei