Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 aug 2012 - Anul XVII, nr. 191 (5096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inovaţii

Bill Gates vrea să promoveze toalete care funcţionează cu energie solară

Bill Gates, cofondatorul companiei Microsoft, devenit miliardar şi filantrop, vrea să promoveze "toaletele viitorului" - ce funcţionează cu energie solară - pe care le consideră "o necesitate pentru sănătatea publică şi pentru demnitatea umană".

Fundaţia înfiinţată de Bill Gates şi soţia lui, Melinda, a premiat, marţi, mai multe inovaţii, prezentate cu ocazia unui târg internaţional ce a avut loc la Seattle.

"Toaletele sunt foarte importante pentru sănătatea publică, şi, dacă vă gândiţi puţin, pentru demnitatea umană", a scris miliardarul american pe site-ul său thegatesnotes.com.

"Toaletele cu mecanism de acţionare a fluxului de apă pe care le avem în ţările noastre bogate sunt (...) imposibil de folosit pentru 40% din populaţia mondială, pentru că oamenii nu au adeseori acces la apă, la canalizare, la electricitate şi la sisteme de reciclare a deşeurilor. Dincolo de chestiunea care ţine de demnitatea umană, lipsa de acces la toalete (igienice) pune în pericol viaţa multor persoane, creează o povară economică şi de sănătate publică pentru comunităţile sărace şi poluează mediul", a adăugat Bill Gates.

Fundaţia Gates a acordat premiul I, la târgul de la Seattle, cercetătorilor de la California Institute of Technology, care au realizat designul unor toalete ce funcţionează cu energie solară şi produc hidrogen şi electricitate. Premiul al II-lea a revenit cercetătorilor de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie pentru toalete care reciclează excrementele, transformându-le în carbon, minerale şi apă. Premiul al III-lea, decernat Universităţii Toronto din Canada, a recompensat o invenţie similară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bill Gates vrea să promoveze toalete care funcţionează cu energie solară.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bill Gates vrea să promoveze toalete care funcţionează cu energie solară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei