Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 apr 2012 - Anul XVII, nr. 96 (5001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Existenţa controversatului punct G, confirmată într-un nou studiu

 

Celebrului punct G, o zonă erogenă vaginală de mare sensibilitate, a cărei existenţă a făcut obiectul a numeroase controverse în ultimele decenii, îi este într-adevăr asociată o zonă anatomică, potrivit unui studiu american, publicat, miercuri, în Journal of Sexual Medicine, informează AFP.

Medicul Adam Ostrzenski de la Institutul de ginecologie din St. Petersburg, din Florida, a realizat o disecţie a peretelui interior al vaginului, pe cadavrul unei femei în vârstă de 83 de ani.

Această disecţie a reliefat existenţa punctului G, care se prezintă sub forma unei mici cavităţi, bine delimitate, în spatele membranei perineale, la 16,5 milimetri de partea superioară a orificiului uretrei. Punctul G formează astfel un unghi de 35 grade cu partea laterală a uretrei, afirmă acelaşi cercetător.

Format din trei regiuni distincte, punctul G măsura pe acel cadavru 8,1 milimetri în lungime, o adâncime cuprinsă între 3,6 milimetri şi 1,5 milimetri şi o înălţime de 0,4 milimetri.

"Acest studiu a confirmat existenţa anatomică a punctului G, fapt ce ar putea conduce la o mai bună înţelegere şi la o ameliorare a funcţiilor sexuale ale femeilor", a explicat medicul Ostrzenski, principalul autor al studiului.

Dorind să sublinieze importanţa cercetărilor din domeniul sănătăţii sexuale a femeilor, Irwin Goldstein, editorul-şef al revistei medicale Journal of Sexual Medicine, consideră că acest studiu, realizat pe un singur cadavru, "se adaugă numărului tot mai mare de texte şi cunoştinţe despre anatomia sexuală a femeilor şi despre fiziologia lor".

Ideea existenţei punctului G a fost avansată pentru prima dată în 1950, de medicul Ernest Gräfenberg. Este vorba de o zonă erogenă de o extremă sensibilitate. Stimulată, ea permite obţinerea unei mari excitări sexuale şi a unei senzaţii intense de plăcere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Existenţa controversatului punct G, confirmată într-un nou studiu.
 Vizualizări articol: 321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Existenţa controversatului punct G, confirmată într-un nou studiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei