Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2011 - Anul XVI, nr. 277 (4875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bărbaţii cu un nivel ridicat de testosteron nu se tem să folosească prezervativul

Bărbaţii cu un nivel ridicat de testosteron - care, în mod tradiţional, au o imagine negativă în ceea ce priveşte comportamentul sexual - nu se tem, de fapt, să folosească prezervativul, potrivit unui nou studiu.

Autorii acestui studiu, un grup de cercetători din Statele Unite ale Americii, au chestionat bărbaţi în vârstă de 18 şi 19 ani, în primul an de colegiu, informează Daily Mail. Grupul de voluntari a fost format din 78 de persoane, majoritatea heterosexuale, provenind din familii cu venituri mari. Voluntarii au răspuns la întrebări legate de starea lor de sănătate, dar şi de practici privind igiena şi sexul protejat. De asemenea, cercetătorii au luat mostre de salivă de la subiecţi, pentru a le măsura nivelul de testosteron.

Rezultatele acestui studiu au infirmat clişeele potrivit cărora bărbaţii cu un nivel mai ridicat de testosteron în organism nu urmează regulile clasice de protecţie.

Astfel, bărbaţii care prezentau cele mai mari niveluri de testosteron în organism s-au dovedit a fi cei care nu au avut reţineri privind folosirea prezervativului.

Sari Van Anders, cercetător la Universitatea din Michigan, unde a fost realizat studiul, a declarat pentru LiveScience că sexul protejat este văzut, în prezent, drept un lucru negativ.

Astfel, "riscul social" pe care şi-l asumă cineva atunci când insistă ca partenerul său sexual să se protejeze este mai mare decât "riscul social" de a face sex neprotejat. Persoanele cu un nivel de testosteron ridicat au mai multă încredere în forţele proprii şi îşi asumă mai multe riscuri.

Deşi riscurile contactului sexual neprotejat sunt, printre altele, o sarcină nedorită şi transmiterea de boli venerice, foarte puţini tineri par să fie conştienţi de acest lucru. Potrivit studiului, tinerii îşi fac mai degrabă griji să nu fie văzuţi ca persoane care au o boală venerică, dacă insistă să folosească un prezervativ.

"Probabil că alternativa sexului protejat este una riscantă, din punctul de vedere al statutului unui student de colegiu, care este la început de drum", a adăugat Sari Van Anders.

Totuşi, o altă ipoteză legată de rezultatele cercetării este faptul că tinerii cu un nivel ridicat de testosteron spun că folosesc prezervativul pentru a părea cunoscători în domeniul sexului. Potrivit aceluiaşi studiu, bărbaţii cu un nivel scăzut de testosteron folosesc foarte rar prezervativul, mai ales în situaţii jenante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţii cu un nivel ridicat de testosteron nu se tem să folosească prezervativul.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbaţii cu un nivel ridicat de testosteron nu se tem să folosească prezervativul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei