Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stresul şi alcoolul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stresul puternic pare să stimuleze consumul de alcool, potrivit unui studiu recent efectuat de o cercetătoare americană. Motivele pentru care apare acest fenomen rămân însă neclare. „În conştiinţa populară există ideea bine înrădăcinată potrivit căreia consumul de alcool ar atenua efectele fiziologice sau emoţionale negative pe care stresul le are asupra organismului”, a precizat Emma Childs, cercetător în cadrul Universităţii din Chicago.

„Numai că nu este aşa. De fapt, de cele mai multe ori, stresul sporeşte consumul de băuturi alcoolice prin faptul că alterează efectele alcoolului. De exemplu, dacă stresul reduce efectele de ebrietate ale alcoolului, oamenii au tendinţa de a bea mai mult tocmai pentru a ajunge la efectul de liniştire pe care cred că îl pot obţine”, a explicat cercetătoarea. Ea a precizat că reacţiile pe care organismul le are în situaţiile de stres presupun consecinţe fiziologice şi emoţionale separate, care se instalează în momente diferite după apariţia cauzei stresului.

„De exemplu, câteva dintre consecinţele consumului de alcool sunt pulsul accelerat şi hipertensiunea arterială, eliberarea de cortizol şi senzaţia crescândă de tensiune şi sentimentele negative. Ei bine, toate aceste efecte ajung la apogeu şi se disipează în ritmuri diferite, deci la momente diferite. Cu alte cuvinte, ele nu apar toate deodată şi nici nu dispar în acelaşi timp”, a mai spus Childs.

„Prin urmare, creşterea cantităţii de alcool consumat poate avea efecte diferite de la persoană la persoană, în funcţie de intervalul care trece de la declanşarea stării de stres până la momentul consumului de alcool. Se poate spune, deci, că alcoolul nu atenuează stresul, ci mai degrabă îl alimentează, existând deci o relaţie de interdependenţă. De aceea, nu este recomandat să apelăm la alcool atunci când încercăm să ne liniştim, ci trebuie să găsim alte metode de relaxare”, a mai spus cercetătoarea.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stresul şi alcoolul.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Stresul şi alcoolul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei